• You are currently viewing Nyt neulotaan villasukka: Osa 2 kantapää

  Nyt neulotaan villasukka: Osa 2 kantapää

  Pääsemme vihdoin neulomaan yhdessä villasukan kantapäätä, tämä vaihe on monelle hankala joten jälleen kerran pyrin parhaani mukaan kuvin selittämään. Lisäksi tämän sukan jälkeen aion videokuvata kun teen parin tälle, eli myöhemmin tulossa syksyn aikana linkit omiin ohje videoihini. Joku jo reippaana huomasikin että käytin poikien äidit yhteisön väriä lanka valinnassani, laittakaa mulle ihmeessä jotain kanavaa pitkin kuvia kun neulotte!

  Varren viimeinen kierros

  Ensimmäisenä palaamme 2 oikein 2 nurin varteemme, varren viimeinen kierros neulotaan siten että laitat viidennen puikon sivuun neulottuasi 4. puikon loppuun. Jatkat tästä neulomalla kaikki oikein puikolta yksi puikolle neljä.

   

  Käännä työ ja tuo lanka peukalon päälle sivuun

   

  Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta tyhjälle puikolle, ja vie lanka puikkojen välistä toiselle puolelle. Näin saat siistin reunan kierroksen alkuun sekä loppuun.
  Neulo koko kerros nurin, ja käännä työsi jälleen ympäri.

   

  Kantapäätä tehdessä voit antaa 2. ja 3. puikon olla aivan rauhassa, sillä niitä tarvitaan vasta kun kantalappu on neulottu loppuun. Neuvon teille vahvistetun kantalapun jossa periaatteessa toinen kerros jää aina piiloon, eli kaksinkertainen kantapää. Tämä kestää paremmin käyttöä kuin toisella tavalla tehty, eikä loppujen lopuksi vie sen enempää aikaa tehdä kuin toinenkaan. Palataanpa työhön.

  nosta jälleen ensimmäinen silmukka neulomatta
  neulo seuraava oikein
  ideana on mennä joka toinen: neulo, neulomatta….
  neulomatta
  neulottuasi joka toisen oikein, ja joka toisen nostamalla puikolle työsi pitäisi näyttää tälle. Käännä työ ympäri ja jatka aloittamalla nurja kerros taas nostamalla ensimmäinen neulomatta. Neulotaan loput nurin.

   

  Toista siis ohjetta kunnes olet neulonut oikealta puolelta laskettuna 12 kerrosta, lasket silmukat helposti oikean puolen silmukoista. Tehdessäsi joka toista neulomatta ja joka toisen taas nostaen saat aikaan pienen koho kuvion. Laske koholla olevat silmukat pystysuunnassa varteen asti puikosta, jos lasket matalammista silmukoista niitä on 24. Eli olet neulonut piilokerroksen joka kierroksella vuorotellessasi.

  näin lasket kerrokset
  Työsi näyttää tälle

   

  Neulotaan kantapään kavennukset

  Neulotaan seuraavaksi kantapäähän kavennukset, tässä ideana on aina puikon sivuilta kaventaa vuorotellen kerros kerrokselta yksi silmukka. Puikon keskellä pysyvä silmukka määrä pysyy koko ajan samana, näiden kavennusten avulla saamme kantapäähän pyöreän muodon istuvuutta varten.

  Neulotaan ensin oikealla puolella neulomatta neulo neuletta samalla tavalla kuin aiemmin. Kun puikolla on jäljellä 8 silmukkaa, aloitamme kavennuksen
  nosta 1 silmukka neulomatta
  Neulo seuraava oikein
  vedä neulomatta jätetty silmukka neulotun yli.
  Näin yli veto kavennus on valmis.

   

  Käännä työ ympäri. Vie jälleen langan häntä peukalon päälle ja nosta ensimmäinen silmukka neulomatta. Jatkan kuvilla seuraavan kavennuksen, joka on kaksi nurin yhteen.

  Neulotaan 9 nurin (itse ajatuksissani neuloin 10, joten omassa työssäni on yhden silmukan heitto)
  kymmenes silmukka sekä yhdestoista neulotaan yhteen nurin viemällä puikko molempien läpi.
  hae lanka etusormen kautta ja vedä se molempien silmukoiden läpi

  Nyt käännämme työn ja toistamme näitä kahta kavennusta vuorotellen aina puikon päädyissä. Kunnes kaikki silmukat ovat käyty läpi, puikon keskellä on koko ajan 10 silmukkaa (omassani 11) . Eli aina oikealla puolella teemme yliveto kavennuksen ja nurjalla kaksi yhteen, poimien sivussa olevista aina yhden silmukan mukaan.

  tälle työn pitäisi näyttää ennen kuin kavennukset ovat tehty. kummaltakin sivulta vähenee joka kerroksen aikana 1.
  Kun olet toistanut riittävän kauan kavennuksia vuorotellen niin sinulle jää yhdelle puikolle 10 silmukkaa. (omassani se 11)

   

  Tässä kohtaa jätän seuraavan työvaiheen seuraavaan postaukseeni, sillä annan teille myös aikaa heittää kysymyksiä jos niitä herää. Osassa kolme poimimme kantalapun reunasta silmukoita ja nostamme ne työhön, ja pääsemme jälleen kaventamaan muutaman lisää jotta saamme oikean muodon sukkaan.

  Tämäkin viikko on hyvin hektinen, otin ensimmäistä kertaa elämässäni kirpputorille pöydän. Hinnoittelin vuorokaudessa 360 vaatetta sekä muutaman tarvikkeen. Tästä lisää myös kun olen päässyt kunnolla sisään tähän hommaan. Ja miten mulla oli kerääntynyt näin paljon vaatteita? Se selviää kirppis spesiaalissani.

  Neulomisen iloa sekä ihanaa loppu viikkoa,

  Marika

  Vastaa