• Munaton macaron -leivos

    Miten valmistuu munaton macaron -leivos?

    Makuja maailmalta blogiosio innostukseni lähti käyntiin Limoncello spritz- ohjeesta minkä tein blogiini kesällä, sillä se oli koko viime kesän yksi luetuimmista kirjoituksistani.

    Makuja maailmalta juttusarja jatkuu ja nyt etsitään makuja Ranskasta.

    macaron ilman kananmunaa

    Macaron leivoksen historiaa

    Macaron on ranskalainen tunnettu värikäs leivonnainen, mutta harva tietää, että se on lähtöisin oikeasti Italiasta. Nykyisen muotonsa se sai Pariisissa 1900-luvulla, jossa leipuri keksi yhdistää kaksi yksinkertaista macaron-leivosta liimaamalla ne yhteen suklaa-kerma-täytteellä. (The Good Life France)

    Vierailin Ranskassa kolmatta kertaa nyt kesäkuussa ja tottakai halusin jälleen maistaa Ranskan tunnettuja leivonnaisia macaroneja. Maistoin niitä ensimmäisen kerran reppureissaullani Euroopassa Ranskan Avignonissa ja aina uudelleen kun Ranskaan olen eksynyt.

    Lue myös: Pariisi yhdessä viikonlopussa -näe paljon lyhyessä ajassa

    Oma henkilökohtainen ongelmani näiden leivosten suhteen on se, että niissä on kananmunaa. Pyrin parhaani mukaan välttämään kaikkea eläinten tehotuotantoon liittyvää, kuten kananmunia. Päätin siis selvittää voiko maukkaita macaron leivoksia tehdä ilman kananmunaa ja jos voi, niin miltä ne maistuvat.

    munaton macaron

    Macaron resepti ilman kananmunaa

    Tarvitset:

    Taikinaan

    100 g kuorenpalatonta mantelijauhetta
    3 dl tomusokeria
    1,5 dl kikherneiden nestettä
    1 rkl hienoa sokeria
    Elintarvikeväriä tai kaakaojauhetta.

    Täytteisiin

    vapaasti valittavia tuotteita esim hilloja, marmeladeia, suklaaganachea tai maustettua voikreemiä.
    Levitä tai pursota täytettä sopivasti toisen kuoren päälle ja paina kuoret yhteen.

    Toimi näin:

    • Sekoita mantelijauhe ja puolet tomusokerista keskenään.
    • Siivilöi kikherneiden neste kulhoon ja vatkaa.
    • Lisää hienosokeri sirotellen ja jatka vatkaamista, kunnes seos vaahtoaa.
    • Lisää toinen puoli tomusokerista vähitellen samalla kun vatkaat taikinaa.
    • Värjätäksesi taikinan, lisää sopiva määrä väriainetta seokseen mukaan.
    • Sekoita kauhalla tai lastalla tomusokeri-mantelijauhoseos kikhernevaahdon joukkoon.
    • Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota seoksesta leivinpaperin päälle.
    • Anna tekeytyä noin 20 minuttia pellillä.
    • Paista 150ºC asteessa 15 minuuttia.
    • Anna jäähtyä hetki pellillä ja irrota lastalla irti.

    Levitä tai pursota täytettä toisen kuoren päälle ja paina kuoret yhteen.
    Maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, säilytä leivokset jääkaapissa.

    Munattomien macarons -leivosten maku on tosi hyvä. Macaron -leivosten tekeminen on siinä mielessä työlästä, että jos haluaa tehdä eri makuja ja värejä niin saa vääntää keittiössä aika pitkän pätkän eri taikinoita. Toisaalta macaron -leivokset säilyvät hyvin viileässä ja niistä voi nauttia pitkään.

    Vastaa