• Villasukan kantapään viimeistely, ohjeen osa 3

  Tässä ohjeessa neuvon kuinka saadaan kantapää valmiiksi kokonaan.

   

  Nyt olisi tarkoitus viimeistellä villasukan kantapään ohje kokonaan, eli poimia silmukoita sivusta ja palauttaa työhön 4 puikkoa kiinni. Kiitos teknisten pulmieni postauksen väli venähti, mutta mahtavaa että sain jo tänään toimintaan ja voin postata tämän teille. Pohdin toki välissä että olisiko pitänyt vielä jaaritella jokin muu kuulumisia kertova postaus väliin, taidan palata niihin seuraavan kerran. Meillä on alkanut lasten terapia syksy rullaamaan, ja ollaankin juostu korvatulehdus kierteen kanssa myös ties ja missä. Mulla on mun omat adhd tutkimus käynnit tällä hetkellä pisteessä jossa odottelen lapsuuden ajan sairastietoja. Kuhan taas pääsen kärryille missä mennään niin saan tekstiä vähän paremmin ulos, tässä huomasin että mulla on n. 6 uutta tekstin raakiletta jota en ole päässyt jatkamaan loppuun. Osaksi myös tämä oma adhd pöllöily syynä siihen että kantapää ohjeen teko hieman venähti.

  Pidemmittä puheitta tässä tulee ohjeen osio numero kolme:

  Silmukoiden nosto

  aloita kantapään reunasta nostamalla 12 silmukkaa (joka toinen kerros) hieman kiertäen tyhjälle puikolle jonka aiemmin laitoimme sivuun.
  kun olet saanut puikolle nostettua kaikki 12 silmukkaa, neulo kantalapun puikolta viisi silmukkaa samalle puikolle.
  Nyt langan häntä on keskellä kantapäätä ja olet nostanut neljännen puikon kaikki silmukat. Neljännellä puikolla pitäisi olla nyt 12+5 eli 17 silmukkaa.
  Toista silmukoiden nosto puikolla jolle jäi 5 silmukkaa (heh omassani on yhä se yksi extra)

   

  Kantapään viimeiset kavennukset

  Nyt olet saanut nostettua kaikki silmukat takaisin työhösi. Kierroksen vaihtumis kohta on nyt kantapään keskellä jalkapohjassa. aloita neulomaan oikeaa neuletta, ja kavenna aina ensimmäisen puikon lopussa kaksi yhteen kavennus. Neulo seuraavat puikot 2. ja 3. oikein kaventamatta mitään. Tee neljännen puikon alussa yliveto kavennus. toista tämä kunnes kaikilla puikoilla on 12 silmukkaa.

   

  kantapää pyöristyy kivasti kierros kierrokselta.
  Kavennus kohta jää siististi näin molemmin puolin kantapäätä sivulle piiloon.
  Kantapää on nyt valmis

   

  Sukan jalkapöytään ei välttämättä tarvitse kuvitettua ohjetta, sillä se neulotaan koko ajan oikein. Kun sukan terää on neulottu joko jalkapohjan mitan verran tai siten että se peittää pikku varpaan, voi alkaa kaventamaan. Varpaiden kärki kavennetaan siten että jokaisen puikon kaksi vikaa neulotaan yhteen kunnes jäljelle jää 2 silmukkaa joka puikolle. Tämän jälkeen lanka leikataan katki rullasta siten että siihen jää vähän päättely varaa. Vedä lanka kaikista silmukoista läpi, ottaen aina puikko kerrallaan pois työstä. Kiristä vetämällä lankaa tiukalle.

  Näin olemme saaneet sukan valmiiksi, päättely tapahtuu siten että parsin neulalla viedään lanka kärjestä aivan keskeltä varpaiden osiota läpi. Käännetään sukka väärin päin ja viedään lankaa solmuun silmukoiden välistä. Leikataan liika pois, ja päätellään myös varressa oleva langan häntä. Parhaillaan kirjoneule sukissa joita teen on lähes 100 pääteltävää lankaa.

  Kiitos kun jaksoitte seurata ohjeeni loppuun.

  -Marika

  Vastaa