• You are currently viewing Lasten Halloween, hauskoja vinkkejä juhliin
  Photo by Clint Patterson

  Lasten Halloween, hauskoja vinkkejä juhliin

  Tänä vuonna virallinen Halloween, eli lokakuun viimeinen päivä, osuu maanantaille 31.10. Viime vuosina Halloweenin juhlinta on lisääntynyt meillä täällä Suomessakin ja monissa kouluissa ja päiväkodeissa vietetään Halloweenia tämän ja ensi viikon aikana. Toiset haluavat pistää niin sanotusti kaiken peliin ja koristelevat kodin sisäänkäynnin, kodin sisätilat ja itsensä päästä varpaisiin kun sitten taas toisille riittää pelkät Halloween karkit ja osalle Halloween ei edes merkitse mitään vaan on päivä muiden joukossa. Jokainen tyylillään, mutta jos sinä suunnittelet Halloweenin viettoa perheen kesken, niin tässä muutamia vinkkejä illan ohjelmaa.

  LASTEN HALLOWEEN – HAUSKOJA VINKKEJÄ JUHLIIN

  Karkki tai kepponen on todella suosittu tapa Yhdysvalloissa, mutta olen kuullut että niitä hiljalleen alkaa olemaan myös täällä meidän nurkilla.  Ovelta ovelle kiertely on hauska mahdollisuus pukeutua ja juhlistaa halloweenia sisarusten ja kavereiden kanssa sekä tietenkin kerätä valtava saalis karkkia. Jos täysin ventovieraiden oven taakse meno tuntuu liian jännältä, voi kierroksen tehdä myös lähipiirissä. Toki silloin se saattaa vaatia aikuista autonkuljettaksi, mutta jos kyseessä on pienet lapset, on aikuinen varmasti mukana kierroksella joka tapauksessa. Kannattaa myös muistaa, että karkki tai kepponen ei vielä ole yhtä tunnettu mitä pääsiäisen aikaan kiertävät noidat, joten täysin ventovieraat eivät mahdollisesti ole osanneet varautua karkeilla ja saattaa jopa pelästyä, jos pukeutujat ovat hurjan näköisiä.

  Lepakko luolassa piirileikki. Osallistujat istuvat piiriin lattialle pimeässä huoneessa. Jos teillä ei kotona ole mitään lepakko pehmolelua tai mitään vastaavaa, joka voisi toimia Halloween teemaan, voit ostaa myös pienen pienen kurpitsan tai askarrella jonkun teemaan sopivan jutun, joka kiertää piirissä osallistujalta toiselle. Kun leikinvetäjä laittaa valot takaisin päälle, se jolle lepakko on jäänyt käteen, joutuu pelistä pois. Leikin voittaja on se, joka viimeisenä jää piiriin.

  Mysteerilaatikot. Laatikoiksi käy mitkä vain purkit tai vastaavat, joihin kukaan ei näe sisälle, mutta käsi mahtuu sisälle. Leikin tavoitteena on sokkona tunnustella ja arvata, mitä materiaaleja purkeissa on. Se joka arvaa eniten oikein, on voittaja. Kannattaa myös varata käsienpesu mahdollisuus lähelle, varsinkin jos kädet sotkeentuvat tunnustellessa. Tunnusteltaviksi voi laittaa esimerkiksi keitettyä spagettia (matoja), vedellä täytetty kumikäsine (jonkun käsi) tai vaikka pienemmille juhlijoille, dublo palikoita, vain mielikuvitus on rajana.

  Erilaiset Halloween aiheiset askartelut ja värityskuvat. Jos et itse ole super askartelija, voit ostaa tai tulostaa valmiita halloween aiheisia värityskuvia, joiden parissa juhliin osallistujat voivat vapaasti puuhastella.

  Kasvomaalaus ja tatuoinnit. Itse kuulun siihen porukkaan, jonka kasvomaalaustaidot eivät päätä huimaa, joten meillä mennään mielummin niillä perinteisillä lasten tatuoinneilla, eli paina ihoon, kostuta ja valmista!

  Vastaa