• Meillä saa uskoa Joulupukkiin ja se tekee lapsista onnellisia

  Saako teillä uskoa Joulupukkiin, Hammaskeijuun tai Pääsiäispupuun? Nykyaikana tuntuu olevan hienoa, että lapset tietävät kaiken raadollisen maailmasta mahdollisimman pienenä. Mitä enemmän aitoa tietoa lapsella on, sitä ylpeämpiä ovat vanhemmat.

  Minä taas uskon, että lapselle on parempi elää pitkään huoletonta elämää. Ei se tarkoita sitä, että lapselle tarvitsee valehdella, asian voi hoitaa hyvin monella eri tavalla.

  Aikuisuuteen ei ole mielestäni kiire. Me kaikki ehditään stressaamaan aikuisena ihan tarpeeksi ja me kaikki ehditään elämään elämää mistä kaikki taika on kadonnut. Miksi siis kiirehtiä sinne?

  joulupukki
  photo: krakenimages

  Meillä saa uskoa Joulupukkiin ja paljon muuhunkin

  Meillä lapset on saaneet uskoa niin pitkään kun ovat itse halunneet erilaisiin satumaisiin uskomuksiin. Pääsiäispupu on piilottanut suklaamunat, Joulupukki on tuonut joululahjat ja Hammaskeiju laittanut rahaa tyynyn alle kun hammas on irronnut.

  Valehdella meidän ei ole ikinä tarvinnut.

  Joulupukkihan todella on olemassa, me ollaan nähty hänen pajansa omin silmin Rovaniemellä. Siellä oikeasti on olemassa pitkäpartainen mies jonka työtä on olla Joulupukki. Kaikki tämä on totta.

  Sitä en voi minäkään tietää antaako Joulupukki lahjat, mutta joku hyvin hänen näköinen niitä lahjoja meille kantaa aina Jouluna. Jos se ei ole itse Joulupukki niin ainakin apuri. Me vanhemmatkin ostetaan lahjoja, se on ihan avoimesti lapsille kerrottu, mutta eihän me aikuisetkaan kaikkea voida tietää?

  Kun lapsen mielikuvitukselle alkaa tilaa, niin sinne ei lopulta tarvitse aikuisen mitään ajatuksia syöttää.

  Isommat pojat osaavat meillä homman ja leikkivät mukana. On omalla tavallaan ”olen tullut isoksi” juttu kun siirtyy sinne aikuisten puolelle leikkimään. Isot ovat roolistaan ylpeitä ja ikinä asian oivaltaminen ei ole ollut pettymys vaan nimenomaan ilo siitä, että pääsee leikkimään yhä mukana.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by 💙Jonna-Emilia 💙 (@poikienaiti)

  En syötä aikuisten huolia lapsille

  Hieman ehkä tähän samaan asiaan liittyen en myöskään syötä aikuisten huolia lapsilleni. Minun tehtävä on luoda lapselle turvaa tässä maailmassa ja antaa mahdollisuus elää sitä huoletonta lasten elämää.

  Minä en halua kiillottaa omaa erinomaisuuttani aikuisena ja keulia lasten tiedolla huutaa maailman hätää. Heidän ei todellakaan tarvitse sitä vielä tehdä!  He ehtivät kyllä stressaamaan, pelkäämään ja toimimaan myöhemminkin. Mutta siihen ei ole mikään kiire!

  Olisi mielenkiintoista tietää, että onko lasten ja nuorten mielenterveysongelmat lisääntyneet samassa tahdissa kun lasten ja nuorten tiedonsaanti on lisääntynyt ja sellainen perinteinen lapsuuden huolettomuus on jäänyt lapsilta pois?

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by 💙Jonna-Emilia 💙 (@poikienaiti)

  Vastaa