• You are currently viewing Näistä jos mistä tulee joulufiilis

  Näistä jos mistä tulee joulufiilis

  Joulufiilis on hiljalleen nostanut päätään meidän huushollissa. Toki tällä hetkellä meidän perheestä minä taidan olla se eniten innoissaan oleva, mutta uskon, että hiljalleen muutkin perheenjäsenet alkavat virittäytyä tunnelmoimaan joulua. Ihan viimeistään se yleensä alkaa ensimmäinen päivä joulukuuta, kun ekat kalenteriluukut avataan.

  Näistä minulle tulee joulufiilis…

  1. Uuniriisipuuro on meidän perheen joka jouluinen traditio. Sitä aletaan yleensä näin marraskuussa jo tehdä ja muutamaan otteeseen sitä ehditäänkin syödä ennen kuin jouluaattoon asti päästään. Se miksi itse teen sen uunissa, on sen helppous! Minä kun en tunnetusti ole kovinkaan kummoinen kokki, joten uunissa se on helppo valmistaa eikä pala pohjaan!

  2. Hyasintin tuoksu – Hyasintti jakaa ihmiset kahteen joukkoon. Toiset eivät voi sietää sen tuoksua, kun sitten taas itse kuulun siihen porukkaan, joka rakastaa sitä!

  3. Joulukalentereiden hankinnat. Juuri kuluneella viikolla jo lasten kanssa puhuttiin, että kohta voisi olla ajankohtaista käydä ostamassa joulukalenterit. Voi sitä jännityksen ja valinnan vaikeutta kun siellä kaupassa pitkään ja hartaasti mietitään, että minkä kalenterin sitä tänä vuonna itselleen valitseekaan.

  4. Joululaulut. Näiden kimppuun en kyllä vielä marraskuun puolella lähde, mutta kyllä joulukuussa sitten jo autossakin voi hyvällä omalla tunnolla kääntää taajudet jouluradion puolelle.

  5. Lumi. *huutonaurua* Niin ihanaa kuin se valkoinen joulu ja ylipäätään koko joulukuu olisi, mutta meillä täällä lounaisrannikkolla valkoiset joulut eivät ole joka vuotisia. Nyt tällä hetkellä marraskuun kelit on sellaista +10 asteen luokkaa, joten hetken varmaan vielä saadaan lunta odotella.

  6. Joulukuusi. Jokaisella perheellä on omat traditionsa mitä tulee kuusen sisään tuontiin, mutta meille se yleensä tulee siinä viikko – kaksi ennen aattoa. Aamukahvit kuusenkynttilöiden loisteessa, aah! <3

  Millaiset asiat sinulle luo joulufiilistä?
  Sarianna

   

  Vastaa