• You are currently viewing Kohti uusia joulumuistoja

  Kohti uusia joulumuistoja

  *Tuotteet saatu Joulureki-verkkokaupasta

  Kohti uusia joulumuistoja. Kuten olen aiemmin täällä bloginkin puolella kertonut, meidän kotimme paloi elokuussa. Tarkalleen ottaen elokuun 18. päivä. Vaikka joulu ei ollut mielessä ensimmäisenä tulipalon jälkeen, niin on myönnettävä että hyvin pian.

  Joulu on meille vuoden kohokohta. Itse olen todellisen jouluttajan lapsi – tai no, kahden jouluttajan. Isäni on kuitenkin vanhemmistani se, jonka ansiosta opin rakastamaan joulua. Lapsuudenperheessäni oli aina ihania jouluperinteitä, joista monia olen onnistuneesti välittänyt myös omille lapsilleni.

  Vaikka joulu ei missään nimessä ole pelkästään tai edes pääosin pelkkää materiaa, olisi valheellista sanoa, ettei se olisi osa sitä.

  Nyt puhun siis joulukoristeista. Meillä oli hurja määrä joulukoristeita; palloja, nauhoja, valoja ja joulukylä, johon kuului hurjasti erilaisia esineitä. Sitä esittelimme jopa viime vuonna Iltalehden joulun erikoislehdessä. Lisäksi meillä oli tonttukokoelma, johon kuului miltei 50 erilaista punanuttua. Muutama niistä oli esillä ympäri vuoden – sillä pitäähän joka kodissa olla kotitonttuja, eikös?

  Joulureki-verkkokaupasta meille kotiutui kaksi uutta punanuttua.

  Kun talomme oli jo puoliksi purettu ja kävelimme mieheni kanssa vanhan eteisen paikalta, jalkani viereen kierähti paloromun seasta jokin vaaleansininen esine. Se oli osittain mustunut, kimmeltävä joulupallo. Baby`s first christmas. Itketti ihan valtavasti. Konkretisoitui taas yksi hirveä asia jonka olimme menettäneet; yhdessä, vaivalla, rakkaudella ja rahalla kootut muistot. Niihin kilpistyi paljon enemmän, kuin pelkkä ulkokuori. Niihin liittyi piparintuoksuisia hetkiä aiemmilta jouluilta, sekä muistoja siitä, mistä, milloin ja kuka meistä oli minkäkin esineen valinnut.

  Tämä joulu on siis hyvin erilainen, kuin mikään aiempi.

  Myös joulukylä sai ensimmäiset asukkaansa.

   

  Lämpimässä joulun hengessä Joulureki-kaupan Teija antoi meidän valita muutamia aivan ihania koristeita puodin valikoimasta. Yksissä tuumin poikien kanssa päätimme, että alamme kasaamaan uutta joulukylää. Se on nimittäin ollut meille yksi joulunalusajan tähtihetkiä, kun kylää on pakerrettu kasaan yhdessä. Siihen kaupasta löytyikin hurja määrä valikoimaa; suloisia pieniä hahmoja, lumiukkoja, siltoja, metsän eläimiä ja muita koristeita, joista alamme rakentamaan uutta kylää.

  Lisäksi hyppysiin jäi uudet tonttulakit. Ne ovat olleet meillä pienoinen murhekryyni aiemmin, sillä monissa kaupoissa tonttulakit ovat aivan valtavan huonolaatuisia, melkeinpä kertakäyttökamaa. Tai jos eivät ole, niistä pitää maksaa kohtuuttoman paljon. Joulureki-verkkokaupasta kotiutuneet tonttulakit ovat kuitenkin toista maata – voin kertoa, että ratsasin ne huolella läpi. Sen lisäksi että lakit ovat kauniita, ne vaikuttavat todella kestäviltä ja joustavat ihanasti, jolloin ne natsaavat jos jonkin kokoiseen päähän. Uskon, että nämä kestävät jopa meidän aktiivisessa käytössä pitkään.

  Ainakin ne ovat olleet käytössä aamusta iltaan siitä hetkestä lähtien, kun kuoriutuivat paketista.

  On ilahduttavaa löytää kauniita tuotteita, jotka todella kestävät käyttöä. Meillä nimittäin rakastetaan joulua.

  Pisteenä iin päälle, löysimme myös ensimmäiset asukkaat tonttukokoelmaamme.

  Jos jokin joulukoriste pitäisi mainita, nämä ovat varmaankin kaikkein tärkeimmät, sillä kuten sanottua, jotkut niistä ovat olleet esillä koko vuoden. En ole niistä siinä mielessä myöskään turhan tarkka, etteikö niitä saisi välillä ottaa hyllyiltä alas leikkeihin. Tämän kautta tontuista muodostui myös lapsille hyvin rakkaita.

  Nyt tontut ja koristeet odottelevat Joulureen verkkokaupasta saapuneilla joululautasilla ensi viikkoa, jolloin jouluttaminen meidän perheessä alkaa todenteolla. Suosittelen lämpimästi kurkkaamaan Joulureen ihanaa puotia, sillä itse en ole toistaiseksi törmännyt verkkokauppaan, joka tarjoaisi näin antaumuksella ja hyvällä hintalaatu-suhteella joulutuotteita.

  Meidän matka kohti uusia joulumuistoja on alkanut – ja niistä tulee varmasti upeita.

   

  Vastaa