• You are currently viewing Kranssi ohje havuista

  Kranssi ohje havuista

  Kranssi ohje havuista, minun nikseilläni. Näin tuttavallani kuvan, siinä oli aivan mielettömän upea kuusen oksista taiteiltu kranssi. Päätin että tänä vuonna meidän on myös saatava meille oma. Tähän ohjeeseen tarvitset sakset, mieleiset koristeet sekä luvan siltä kenen mailta haet oksia. Huomaathan että saksilla ei saa kuusen oksia välttämättä katki, joten jos omistat oksaleikkurin se on plussa. Kuusen oksia tarvitset yhden kestokassillisen verran, kannattaa laittaa nahka hanskat käsiin. Pistelin itseäni villa sormikkaiden läpi huolella havuilla, eli tässä vinkissä puhuu kokemus…

  Kranssin voi tehdä valmiiseen kranssipohjaan, tai askarrella sanomalehdistä ja teipistä ympyrän. Myös oksista voi taistella rungon sitomalla ne rautalangalla ympyräksi.

  Kranssin valmistus

  Kun olet kerännyt kuusen oksia riittävän määrän kestokassiin, etsi tasainen alue jossa voit askarrella. Leikkaa saksilla kuusen oksista yksittäisiä pieniä oksia, jotka niputat rautalangalla. Omassakin on kuusi kappaletta havun oksa nippua. Helpottaa jos olet leikannut rautalangasta 6 n.15cm pätkää valmiiksi.

  Leikkaa saksilla kuusen oksista yksittäisiä pieniä oksia (kuva suoraan omasta taiteellisesta paint taidoistani koska unohdin kuvata vaiheet)

   

  Tämän jälkeen ota rautalanka rulla ja kierrä se kranssin pohjan ympäri napakasti. Laita ensimmäinen havunippu paikalleen, kierittäen rautalangalla sen napakasti runkoon. Aseta seuraava havu nippu limittäin ensimmäisen kanssa, siten että nipun ala osa peittyy havujen alle, pyöritä rautalanka ympäri jälleen tiukasti. Jatka näin kunnes olet saanut kaikki niput kiinnitettyä runkoonsa. Solmi tai kierrä rautalanka työn takapuolelle jottei se purkaudu.

  Omassa kranssissani on askartelu laatikon pohjalta rautalangalla pyöritettäviä helmiä sekä pari rautalangan päässä olevaa muovi omenaa. Koristeissa vain mielikuvitus on rajana.
  Mieheni kipaisi kaupasta kranssiin rusetin vielä, ja siitä tulikin näin soma!

   

  Koristele kranssi esim kävyillä, koriste marjoilla, kukilla tai vaikka joulupalloilla. Kiinnitä kranssiin ripustus nauha, sekä sen päälle rusetti. Näin teimme saaneet helpon ja yksinkertaisen kranssin ulko-oveen jouluksi, kranssi on siitä kätevä että sen voi myös tehdä lahjaksi. Se säilyy ulkona pakkasessa läpi talven, ja on kaunis katsella.

  Askartelu iloa, halauksin Marika 

  Vastaa