Tee itse joululahjoja
Jouluun on aikaa vähän reilu kuukausi! Mihin tämä vuosi taas katosi? Jos lahjaideat läheisille tai vaikkapa päiväkotiin ovat vielä mietinnässä ja sinusta löytyy diy-henkeä, kokeile ihmeessä tätä ihanaa suolaista fudgea. Tällä reseptillä lähdin pari vuotta sitten ensimmäistä kertaa testaamaan fudgen valmistusta, ja tulos oli erinomainen.
Tämän reseptin helppous on siinä, että tämä onnistuu helposti vaikka et käyttäisi lämpömittaria fudgemassan teossa. Tiedät että seos on valmista, kun tiputat sitä pari pisaraa kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, massa on valmista.
SUOLAINEN FUDGETOFFEE
180g valkosuklaata
1 tlk kondensoitua maitoa
2,25 dl sokeria
1,25 dl fariinisokeria
0,75 dl glukoosisiirappia
0,5 dl siirappia
110 g voita
2 rkl sormisuolaa
Tee näin
1.Hienonna suklaa veitsellä tai raasta se karkealla terällä. Nosta kulhoon.
2. Yhdistä kondensoitu maito, sokerit, sokerit, siirapit ja voi kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoita kokoajan esimerkiksi silikonisella taikinakaapimella (eli nuolijalla kansan kielellä sanoen 😁)
3.Kun seos on sulanut ja alkaa kuplia, jatka sekoittamista edelleen noin 8 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. (Olen ottanut ihan aikaa. 8-9min riittää hyvin saamaan aikaan mukavan rakenteen, kunhan seos vain kokoajan kuplii). Lisää valkosuklaa ja ruokalusikallinen sormisuolaa joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on kokonaan sulanut ja liuennut muuhun massaan. Nosta kattila liedeltä.
4. Vuoraa leivinpaperilla noin 15x22cm vuoka, ja kaada massa siihen. Ripottele päälle 1rkl sormisuolaa (hiutaleista suolaa siis) ja anna massan jäähtyä 30min huoneen lämmössä.
5. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin kovettumaan seuraavaan päivään. Tai 6 tuntiakin riittää, jos on ihan kauhea kiire.
6. Leikkaa palasiksi. Syö tai paketoi ja anna lahjaksi.
***
Ja ah tää on niin ihanaa ❤️
Alkuperäinen ohje on muistaakseni napattu Sami Kurosen Junnut kokkaa kirjasta.
Ja löytyypä tämä myös mun feedistä instagramista!
Herkullista joulun odotusta.
Kuinka kauan säilyy teko päivästä?
Ei varmaan kovin kauaa kun meinaa kadota suuhun aika nopeasti. 🙂 Ainkin viikon säilyy hyvin, muistaakseni kaksikin. Jääkaapissa säilytys tietysti.