• You are currently viewing Mitä kuuluu ferritiini rintamalle?

  Mitä kuuluu ferritiini rintamalle?

  Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *merkillä.
  Olet varmasti joskus kuullut puhuttavan ferritiinistä. Ferritiini on elimistön raudan varastoija ja monesti, etenkin naisilla runsaat kuukautiset saattavat olla syy mataliin rauta-arvoihin. Toki syitä on monia muitakin, joten aina tietenkin jos epäilet itselläsi matalia rautavarastoja, kannattaa syyt selvittää lääkärissä.

  En muista, että julkisella puolella ferritiiniäni olisi koskaan mitattu. Sen sijaan kyllä muistan, että raskausaikana käydyissä neuvolatarkastuksissa mitattiin hemoglobiinia ja söin rautaa.

  Raudanpuutetta on syytä epäillä, jos ferritiini on alle 30 µg/l (lähde: Puhti)

  Viime vuonna kävin *Puhdin kautta *Naisten laajassa terveystarkastuksessa, jonka avulla sain laajemmin tietää kehoni hyvinvoinnista. Mukana oli yli 30 testiä, jotka kaikki muut olivat viitearvojen sisällä paitsi ferritiini. Myös hemoglobiini oli hyvä, eli minulla todettiin niin sanottu raudanpuute ilman anemiaa.
  Raudanpuutetta on nyt selvitetty yhdessä lääkärien kanssa ja minun(kin) kohdalla syy löytyi runsaista kuukautisista, joita kuparikierukka on entisestään runsastuttanut!

  Lue myös: Hyvän olon aamurutiinit

  Ensin kokeilimme nostaa rautavarastoja pelkällä rautalisällä, mutta kun se ei auttanut, heitin kuparikierukan hittoon, sain kuukautiset minimiin ja jatkoin rautalisän syöntiä.

  Tämän vuoden aikana olen nyt kokeillut muutamia erilaisia rautalisiä ja vinkkaankin sulle nyt yhdestä, joka on kokeilemisen arvoinen. Monet valmisteet aiheuttavat vatsaoireita, mutta esimerkiksi *Vahva Rauta – suusuihke on vatsaystävällinen, sillä se imeytyy posken limakalvoilta verenkiertoon ohittaen suoliston. Se on helppo käyttää ja annoksen voi ottaa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Ja mitä tulee mun ferritiiniarvoihin, niin se on nyt vihdoin ja viimein viitearvojen sisällä, vaikkakin vielä matala!

  Vastaa