• You are currently viewing Viisi kirjavinkkiä pukinkonttiin

  Viisi kirjavinkkiä pukinkonttiin

  Kaupallinen yhteistyö: Otava.fi
  Kirjat ovat suosittuja ja tyypillisiä joululahjoja. Niitä voi oikeastaan antaa melkein kaikille, jos vaan vähänkään tietää ja tuntee lahjansaajan mieltymyksiä. Me olemme tänä vuonna saaneet tutustua useampiin lasten – ja nuortenkirjoihin, joista nyt esittelen muutamat meidän perheen tärpit. Mitkä kirjat ovat nyt poikien mieleen?

  VIISI KIRJAVINKKIÄ PUKINKONTTIIN

  Mestarietsivä Peppunen on japanilainen kirjasarja, jonka viimeisin suomeksi julkaistu tarina on Felix ja onnenkissat. Peppusen seikkailut ovat aina täynnä kiperiä arvoituksia ja pientä jännitystä. Kirjan kuvat tekevät lukemisesta hauskaa ja niiden parissa viihtyy pidemmänkin aikaa. Minun mielestä kirja toimii niin omatoimiseen lukemiseen kuin yhteiseenkin lukuhetkeen, jossa aikuinen lukee ja lapsi katsoo kuvia.


  TAIKA-AURINKO yhteisiin lukuhetkiin, joissa rauhoittua päivän kiireistä. Kirjassa on tunnelmallisia, yhden aukeaman mittaisia satuja, joiden rinnalla kulkee helppoja ohjeita, miten satua voi  sormilla ”piirtää” lapsen iholle. Muistan omasta lapsuudesta, miten siskon kanssa aina sormilla piirrettiin toistemme selkään ja toinen yritti arvata mitä se milloinkin oli. Toki satuja voi myös lukea ilman koskettamista.

  HUIPPU HÄSLÄRIT – sarjis fanien lemppari! Tämä kovakantinen kirja on täynnä koheltamista, säheltämistä ja huumoria. Sarjis-sarjassa ilmestyy sarjakuvakirjoja alakouluikäisille. Koukuttavat tarinat, vauhti ja huumori, runsas värikuvitus ja helppolukuinen teksti houkuttelevat kirjojen pariin.

  Lue myös: Mitä laittaa itse tehtyyn joulukalenteriin – viime hetken vinkit


  Etsivätoimisto Henkka ja Kivimutka on ehdottomasti enemmän nuorille lukijoille sopiva kirjasarja. Kirjassa ei ole kuvitusta, mutta isohko ja helppolukuinen teksti. Sanoisin, että noin 9 – 12 vuotiaille mielekästä lukemista, jos tykkää etsiväsarjoista.


  ATOMEISTA GALAKSEIHIN fysiikkaa aloittelijoille. Helppolukuinen ja kuvitettu kirja, joka saattaa pelastaa myös vanhemmat pulasta. Kyllä te tiedätte ne vaikeat kysymykset kuten mikä saa laivat kellumaan, miten maailmankaikkeus sai alkunsa ja sitä rataa. Tämä opas on juuri se, mitä pienet, uteliaat ja tiedonnälkäiset koululaiset tarvitsevat.

  Sarianna

   

  Vastaa