• Pitääkö tässä nukkua miehen kanssa eri huoneissa?

  Siinähän se kysymys tulikin jo otsikossa, pitäiskö tässä nukkua miehen kanssa eri huoneissa? Nyt alkaa olemaan keinot jo lopussa. Mieheni kuorsaa ja on kuorsannut enemmän tai vähemmän aina. (ainakin koko tämän 20 vuotta kun olemme olleet yhdessä). Minkäs sille voi, kyse on rakenteellisesta jutusta.

  Kirjoitin tästä blogiini jo ensimmäisen kerran vuosia sitten, se löytyy täältä: kuorsaava kumppani vie järjen! Tilanne ei ole muuttunut siitä mihinkään, järki menee edelleen.

  kuorsaava kumppani

  Pelit ja vehkeet on kokeiltu

  Olemme tämän pitkän liittomme aikana kokeilleet jos jonkinlaista temppua. Miehellä on ollut käytössä esimerkiksi Nukkula, mikä toimi aika kivasti, mutta siitä tuli miehelle leuat tosi kipeäksi ja se ”katosi”. Eihän sitä voi toista pakottaa nukkumaan kaiket yöt niin, että leukoihin sattuu. Eihän?

  Voiko kuitenkaan pakottaa minuakaan nukkumaan niin, että herään jatkuvasti toisen kuorsaukseen ja olen aamulla aina väsynyt? Ei voi!

  Olemme kokeilleet erilaisia patjoja ja tyynyjä, olemme katsoneet vaikuttaako ruokavalio kuorsaamiseen ja minä olen kokeillut myös korvatulppia, mitkä olivat aivan kamalat.

  Ainoa mitä emme ole vielä voineet kokeilla on moottoroitu sänky, siihen kun ei vielä ainakaan riitä rahat. Mutta sellainen jos joskus saadaan niin kerron ehdottomasti oliko siitä apua.

  Nukkuako eri huoneissa?

  Kuten sanoin, meillä on kokeiltu lähestulkoot kaikkea. jäljellä on enää yksi mahdollinen keino, kaksi makuuhuonetta.

  Se ei tietenkään kuulosta kovin romanttiselta, mutta voin sanoa, että väsynyt vaimokaan ei ole romanttinen!

  Me nukumme usein eri huoneissa jokatapauksessa, vaikka yritämme mennä nukkumaan samaan sänkyyn. Yön aikana jompi kumpi sieltä yleensä vaeltaa muualle, yleensä sohvalle missä on huono nukkua.

  kuorsaava mies

  Joko sieltä liikkuu minä, kun en saa unta/herään tai sitten sieltä liikkuu mieheni joka kyllästyy siihen, että hakkaan häntä kylkeen koko yön.

  Mitä jos molemmat saisivat nukkua aina hyvät yöunet? Miten hyvää se tekisi parisuhteelle!

  Voisiko se toimia, kerro kokemuksesi?

  Olisi kiva kuulla muilta onko tällainen järjestely oikeasti toiminut jossain perheessä niin, ettei se kuitenkaan ole vienyt parisuhteen lämpöä ja läheisyyttä? Onhan se kuitenkin ihanaa käpertyä illalla toisen kainaloon nukkumaan ja välillä se saattaa hektisessä arjessa olla se ainoa hetki kun ehtii toisen lähelle.

  Onko teillä parisuhde pysynyt hyvänä, vaikka yöllä mennään nukkumaan eri makuuhuoneisiin?

  Mistä tilaa toiseen makuuhuoneeseen on saatu, vai onko toinen sänky sijoitettu esimerkiksi olohuoneeseen?

  Minähän olen siis kaikin puolin herkkäuninen ja siitäkin syystä jo pienikin kuorsausääni häiritsee minua. Sama juttu valon ja lämpötilan kanssa. Minulle hyvä uni ei ole mikään ”pää tyynyyn ja nukkumaan” -juttu vaan yleensä kovan työn takana. Kaiken pitää olla just eikä melkein. Tästä syystä olohuone tuskin on meillä vaihtoehto.

  Aika huono yhdistelmä tämä; kuorsaava ja herkkäuninen, mutta minkäs teet.

  Kommentit

  1. Pilvi

   Hei ! Meillä lievempää kuorsausta,pelkkä tökkäsy riittää.Kuorsausta aiheuttaa ainenkin meillä vehnätuotteet,sokeriset leivonnaiset,irtokarkit,limsat ym.Varsinkin jos illalla tai iltapäivästä syö.Kehittävät limaa,joka laittaa kuorsaamaan.Usko tai älä,useammat kertoneet tämän.Tietenkin voi olla myös rakenteellinen vika.

  2. Anna

   Meidän esikoinen syntyi kohta 7v sitten, ja siitä alkoi myös mun ja mieheni eri huoneissa nukkuminen. Vauva nukkui mun vieressä samassa sängyssä ja mies pelkäsi, että kääntyisi unissaan vauvan päälle, joten siirtyi sohvalle. No, siellähän vierähti sitten 1,5 vuotta ennen kuin siirtyi sieltä vierashuoneeseen. Sitten syntyi kuopus, ja mä nukuin edelleen lasten kanssa ja mies eri huoneessa. Nyt esikoinen nukkuu jo omassa huoneessa, mutta kuopus 5v yhä mun vieressä. Edelleen ollaan siis miehen kanssa eri huoneissa, enkä ite edes tiedä miten osaisin nukkua hänen kanssaan enää.. 😀 Mies kyllä kaipailee mun viereen. Mun mielestä pääasia on se, että kaikki saa nukuttua, ihan sama kuka nukkuu missäkin tai kenen vieressä, kunhan kaikki nukkuu. 🙂

  3. Hanski

   Ollaan nukuttu jo ennen lapsia ja meille se on ollut molemmille hyvä ratkaisu nimenomaan kuorsauksen suhteen 🙂 en enää ees osais tai suoraan sanoen välttämät haluaisi nukkua yhdessä,koska olen tottunut tähän malliin 🙂

   Meillä mies nukkuu isompien lasten kanssa yhdessä ja minä nyt vauvan kanssa. Aiemmin vuoroteltiin levitettävän sohvan ja makkarin sängyn välillä. Toimii!

   Kuitenkin kyse nyt on vaan nukkumisesta eikä mistään parisuhteen mittarista 🙂 eiköhän ne muut teot ratkaise!

   1. Jonna

    Mä tykkään kyllä nukkua miehen kanssa, sillon kun se ei kuorsaa 🙂 Joudutaan miehen työn vuoksi nukkumaan muutenkin joka kolmas yö erillään, niin yhdessä on kiva nukkua. Tykkään illalla käpertyä toisen kainaloon, joten jos nukkuisimme aina eri huoneissa, niin se jäisi ainakin väliin. Ja aamulla on kiva herätä kun toinen heti halaa… Niistä jutuista ei olisi kiva luopua. 🙁 Mutta toki se on pakko jos muuta vaihtoehtoa ei ole.

  4. Mari

   Meillä oli täysin sama tilanne. Kokeiltiin kaikki ja leikkaus ei ollut vaihtoehto. Ei tupakointia/ylipainoa tms syytä vaan rakenteelliset syyt aiheuttivat kuorsausta. Mies kävi lopulta vuodi sitten RFA-hoidossa, joka on melko uusi toimenpide kuorsausksen hoidossa. Googlaa Radiotaajuuskuumennushoito (radiofre- quency thermal ablation, RFA) Ainakin Leif Bäck tekee Helsingissä. Tämä vähensi kuorsauksen lähes olemattomiin ja nukutaan taas yhdessä <3 Ei tämäkään mikään mukava hoito ole, mutta toipuminen tapahtui todella nopeasti (1 sairaslomapäivä tarvittiin hoitopäivän lisäksi)

  5. Laura

   Hei. Onko uniapneaa tutkittu. Mieheni kuorsasi kovaa ja valvotti minua. Uniapnea tutkittiin ja todettiin. Nykyään cpap-laite käytössä ja nukumme tyytyväisenä

   1. Jonna

    Ollaan sitä joskus mietitty mutta ei ole tutkittu, tätä voisi taas pyöritellä. Kiitos.

  6. Miu

   Meillä kun syntyi toinen vauva ja mies ajaa pelkkää yövuoroa niin mies siirtyi vierashuoneeseen nukkumaan eikä tämä jätjestely vaikuttanut meidän suhteeseen mitenkään 😄 välillä sitten treffailtiin yhteisessä sängyssä viikonloppuisin ja mies siirtyi silloinkin välillä vierashuoneeseen. Saatiin tytön kanssa nukkua kahdestaan isossa sängyssä. Nyt mies siirtynyt takaisin samaan mutta koska yövuoro niin ei nukuta samaan aikaan kuin vaan viikonloppuisin 😊 monet nukkuu eri huoneissa paremman unen takia, joka onkin todella tärkeää, eikä se oli mittari parisuhteessa että huonosti menisi, vaikka sitä yritti jotkut tutut selän takana puhua meidän nukkumajärjestelyistä 🫢

  7. Ritva

   Meillä kaikki nukkuu omissa huoneissa. Minä olen herkkäuninen illantorkku ja aamunvirkku, mies toisinpäin. Menen klo 21 nukkumaan makkariin lähelle keittiötä, jotta voin heti herättyäni alkaa kolistelemaan keittiössä. Mies katsoo myöhään telkkaria ja nukkuu olohuoneen viereisessä huoneessa. Lapsi 8 vuotta nukkuu miehen makkariin vieressä, koska jos lapsi tarvii yöllä jotain, mies osaa nukahtaa hyvin uudestaan. Minä saattaisin valvoa loppuyön jos lapsi herättäisi minut. Näin on nukuttu 8 vuotta. Kaikki nukkuu hyvin ja kukaan ole päivisin kiukkuinen ainakaan väsymyksen vuoksi ja parisuhde voi hyvin.

  8. Mari

   Me ollaan nukuttu miehen kanssa eri huoneissa kohta kaksi vuotta ja olen tähän ratkaisuun ihan todella tyytyväinen. Minä olen herkkäuninen ja jotta saan nukuttua, pitää olla pimeää, hiljaista, viileää ja liikkumatonta, eli sitäkään en siedä, että toinen yhtään pyörii ja liikehtii vieressä samassa sängyssä. Monenlaista kokeiltiin, mutta nykyään minä nukun makkarin yhteydessä olevassa vaatehuoneessa, joka on hyvin ilmastoitu, täysin pimeä ja sinne mahtuu mukava patja, jonka päiväksi siivoan pois. Mies taas nukkuu makkarissa meidän sängyssä. Parisuhteeseen tämä on vaikuttanut korkeintaan positiivisesti, ollaan erillään vain täsmälleen se aika, kun oikeasti nukutaan, kaikenlaista läheisyyttä riittää hyvin muuna aikana (tai no niin hyvin, kuin kahden teinin taloudessa vanhemmille yleensäkin on mahdollista).
   Meillä herkkäunisuus on sukuvika ja sekä omat vanhempani että siskoni miehensä kanssa nukkuvat myös eri huoneissa kuin puoliso eikä tässä ole meille mitään ihmeellistä. Uni on niin tärkeä asia, että todellakin kannattaa tehdä sellaiset järjestelyt, joiden avulla kaikki saavat mahdollisimman hyvin nukuttua.

   1. Jonna

    Mä oon kans just tommonen herkkäuninen. Pitää olla säkkipimeää, täysin äänetöntä, sopiva lämpötila jne…. kadehdin katson usein miestäni joka sanoo hyvä yötä, pistää pään tyynyyn ja nukahtaa.

  Vastaa