• KÄTY -miten siinä sitten kävikään?

  Joko tiedätte mitä tarkoittaa käty? Jos teillä on teinejä perheessä, niin todennäköisesti kyllä. Se tarkoittaa, että -kämppä on tyhjä-, eli vanhemmat on poissa kotoa. Todennäköisesti tätä käytetään erityisesti silloin kun vanhemmat ovat yötä poissa.

  Senhän sitten tietää mitä se tarkoittaa? Kaverit kutsutaan kylään, joskus pidetään jopa bileet. Välillä luvan kanssa ja välillä ilman….

  käty

  Miten siinä voi käydä?

  Kun täytin aikanaan 16 vuotta, niin me pidettiin mun synttärijuhlat parhaan ystäväni perheen kodissa, kämppä oli silloin tyhjä. Me kutsuttiin juhliin muutamia kavereita. Silloin ei ollut some vielä käytössä, mutta sana tyhjästä kämpästä kiiri silti nopeasti ja juhliin tuli paljon muitakin kuin sinne kutsuttuja. Hupsis!

  Lue myös: Vähensin somea ja sillä oli mieletön vaikutus

  Lopulta naapurin toistuvat valitukset liian kovasta musiikista aiheutti myös poliisien vierailun ja alkoholijuomien tarkistamisen alaikäisiltä. Väkeä oli kuin pipoa ja ystäväni joutui vastaamaan möyhemmin juhlista äidilleen.

  Mutta meillä oli kyllä kivaa. Meillä oli kakkusota keittiössä ja vaahtokylpy kylpyhuoneessa (ei pelkästään ammeessa).

  Tämä muisto mielessäni odottelin kauhulla sitä päivää koska meillä halutaan ensimmäisen kerran kämppä tyhjäksi. Ja kyllähän sekin päivä sieltä koitti.

  Miten SIINÄ sitten kävikään?

  Esikoisemme Ossian pyysi yksi kaunis päivä, että hän voisi kavereidensa kanssa viettää iltaa meillä rauhassa.  Hänelle päätettiin se mahdollisuus suoda, kauhunsekaisin tunnelmin.

  Lue myös: Teini laittoi päälleen huonomman takin, jotta ei tule ryöstetyksi

  Pekka oli silloin töissä yötä ja minä suuntasin kolmen pienimmän pojan kanssa kylpylälomalle. Ossianin kummitäti valjastettiin käymään yllärikäynnillä meillä kotona illan aikana ja naapureitakin tiedotettiin etukäteen, että jos näyttää väkimäärä räjähtävän käsiin, niin ilmoittavat siitä meille.

  Miten siinä sitten kävikään?

   

  Näytä tämä julkaisu Instagramissa

   

  Henkilön ?Jonna-Emilia ? (@poikienaiti) jakama julkaisu

  Pitääpä tässä kehua, että poikani on fiksumpi kuin minä. Kylään tuli sovittu määrä kaverita, ei yhtään ylimääristä. Kaikki paikat oli tip-top kun tulimme kotiin seuraavana päivänä.

  Pojan kummitäti kertoi, että poika piti täällä kovaa jöötä sotkuista kun kummitätinsä kävi kurkkaamassa menoa illalla. Ei siinä kurissa ja nuhteessa varmasti kukaan uskaltanut sotkea. Videoista päätellen oli kuitenkin vauhtiakin piisannut.

  Meillä käty ei siis päättynyt huonosti, vaan oikein hyvin. Voimme jatkossakin luottaa asunnon pojalle, sillä hän hoiti homman oikein esimerkillisesti.

  Vastaa