• You are currently viewing Tänä vuonna teemme lahjoista ison osan itse

  Tänä vuonna teemme lahjoista ison osan itse

  Tänä vuonna teemme lahjoista ison osan itse, tulimme tulokseen että pieni projektien puuhastelu voi olla ihan hauskaa. Ennen kuin palaan lahjojen teko aiheeseen ajattelin kertoa viime viikonlopun juhlista. Vietimme viime lauantaina ennakkoon esikoisemme leffa teeman synttäreitä ja paikalla oli 8 poikaa, suurin osa koulu kavereita mutta paikalle pääsi myös ystäväni poika sekä lastemme saman ikäinen serkku. Juhlat sujuivat rauhallisesti ja kaikki viihtyivät hyvin, lupasin kuvia mutta unohdin ottaa niitä. Sunnuntaina juhlimme myös isovanhempien kanssa, esikoisemme oli haltioissaan siitä että tänä vuonna hänen juhlimisensa onnistui.

  Itse tehdyt lahjat

  Arvostan paljon käsitöitä, sekä itse tehtyjä juttuja sillä tulen perheestä jossa on monenlaista kädentaitajaa. Vaarini virkkaa, äitini neuloo sekä maalaa työkseen. Molemmat siskoni harrastavat piirtämistä jonkin verran. Kun perheessä joku elää tehden käsillään asioita, sitä oppii näkemään ne eri näkökulmasta kuin muut. Ajan sekä vaivan jota toinen laittaa työhönsä on vaikea arvioida yleensä, jos vaikka messuilla tai kaupassa katselee tuotetta.

  Ajatuksella tehty juttu voi olla saajalleen todella arvokaskin, itselleni on muodostunut lämmin suhde äidiltä saamiini villasukkiin jotka sain lahjaksi 6 vuotta sitten. Ne ovat kovassa käytössä, parsin niitä kasaan sitä mukaa kun meinaavat reikiintyä. Uskoisin että myös minun tekemäni sukat voivat olla jollekulle yhtä tärkeät, ainoat laatuaan. Jokaisessa käsin tehdyssä jutussa on tekijänsä ajatus sinua kohtaan, sekä esim käyttäjäänsä. Mikään ei ole turha ellei niin ajattele.

  Opettajan sekä hoitajien muistaminen

  Hyvänä esimerkkinä pidän opettajan, ja hoitajien muistamista. Tänä vuonna lapset saivat koristella piltti purkit uudelleen, joihin täytämme lumiukko soppaa (ilman alkoholia). Tämä oli helppo sekä nopea toteuttaa kahden nepsyn, sekä yhden taaperon kanssa. Jokaisen keskittyminen jaksoi olla parin purkin verran hommassa, yhteensä teimme purkkeja 9kappaletta.

  Lapset koristelivat itse purkkeja

   

  Tarvikkeet joita tarvitset näihin: pestyjä pilttipurkkeja kansineen, mustaa/valkoista/oranssia paperia, liimaa, sakset, narua, karkkikeppejä.

  Näitä voi täyttää vaikka nameilla tai jollain pienellä jutulla
  Keskellä 3v taidonnäyte

   

  Seuraavassa vaiheessa purkkeihin laitetaan narulla kiinni karkkikeppi, sekä ohje lappu jossa myös lukee allergia tiedot varuille. Pilttipurkkeja käytettäessä kannattaa muistaa ettei oikeaa palavaa tuikkua saa niihin laittaa. Kapeneva suuaukko aiheuttaa tulipalo riskin räjähdys vaaran takia, joka oli osa syy miksi emme tehneet tuikkukippoja. Led tuikun polttaminen näissä on vähemmän vaarallista, turvallisuus on aina lahjan antajan vastuulla joka on tärkeä muistaa.

  Ensi viikolla on joulu

  Mihin tämä aika taas meni, olin vielä aivan kuun vaihteessa eilen jostain syystä. Tänään havahduin siihen kuinka vähän aikaa jäljellä on ennen aattoa. Huomenna menemme nuorimman lapsemme korvien putkitukseen vihdoinkin. Toivottavasti saamme ikävän korvakierteen loppumaan eikä tänä vuonna se enää meitä kiusaisi, univelkaa alkaa olla ihan kiitettävästi. Haluankin toivottaa kaikille tasapuolisesti ihanaa ja rauhallista joulun odotusta, sekä turvallisia hetkiä yhdessä.

  Halauksin, Marika

  Vastaa