• Budjettimatka lasten kanssa Lapissa

  Budjettimatka lasten kanssa Lapissa takana, miten se meni?

  Haaveilimme, että pääsisimme poikien kanssa laskettelemaan Lappiin tänäkin talvena. Kaksi talvea peräkkäin kun tuli käytyä Ylläksellä ja pieni Lapin innostus siitä alkoi. Meillä oli molemmilla näillä kerroilla tosi kivaa.

  Lue myös: Ylläs lasten kanssa -unelmat todeksi

  Lue myös: Perheloma Lapissa -mitä tekisin toisin?

  Oli kuitenkin pakko todeta tänä talvena, että tämän kokoiselle porukalle vastaavanlainen Lapinmatka ei tule nyt kyseeseen, ihan taloudellista syistä. Niinpä tein päätöksen, että lähdin kolmen pienimmän pojan (9,12 ja 14) kanssa Rovaniemelle siskolleni, mukaan lähti veljeni lastensa kanssa. Esikoinen Ossian pääsee keväällä kaverin perheen kanssa Leville, joten hän jäi tältä reissulta pois.

  Ja tämä Lapinreissumme olikin todellinen budjettimatka.

  budjettimatka
  Joulupukin Pajakylä

  lappiin lasten kanssa

  Majoitus sukulaisilla ja kevennettyä aktiviteettia

  Mikäli teillä on tiukka budjetti lomailun suhteen, niin miettikää olisiko jossain päin maailmaan sukulaisia jotka voisivat teidät majoittaa. Selvittäkää löytyykö kyseisestä kaupungista kivoja aktiviteetteja perheille ja jos löytyy, niin ei kun matkaa suunnittelemaan.

  Lue myös: Saanatunturin valloitus

  Lue myös: Kouluaikana lomalle lasten kanssa -miten? 

  Me valitsimme Rovaniemen. Rovaniemellä on joululomalle paljonkin erilaista tekemistä. Meitä houkutti erityisesti laskettelu ja halusin viedä keskimmäiset pojat myös Joulupukin Pajakylään, missä he eivät ole ennen käyneet. (Ollien kanssa olemme siellä jo käyneet.) Majoituimme siskollani. Kiitos vielä siskolle ja kummitytölle vieraanvaraisuudesta!

  Kun majoittuu sukulaisissa, niin myös ruokailussa säästää selvää rahaa. Ruokaa voi valmistaa itse ja perus tarpeet (mausteet ym) löytyvät jo. Meillä tarjoilu pelasi siskon puolelta, joten ruokaa ei tarvinnut itse tehdä.

  Vähän harmaata oli koko loman ajan, mutta muuten oikein hyvät laskusäät
  Rovaniemi
  Näkymät Ounasvaaran huipulta

  Edullista matkantekoa

  Matka taittui päiväjunalla, koska se on ehdottomasti edullisin vaihtoehto. Päiväjunassa on mielestäni ihan kiva matkustaa, evästä kannattaa tehdä rutkasti mukaan, sillä junan ravintolavaunun tarjoilut ovat melko kalliita. Tekemistä myös kannattaa varata, lauta- ja korttipelejä. Meidän matka kesti kaikkineen 10h.

  Paluumatkalla oli vähän jännitystä kun tilattu tilataxi ei saapunut siskoni kämpille aamulla. Soiton jälkeen selvisi, että mitään taxia ei ole tulossa. Junan lähtöön 10minuuttia ja siskoni autoon ei mahtunut koko revohka. Siinä sitten pysäytettiin ohi ajava auto ja tuntematon Esa heitti meistä osan asemalle. Ehdimme juuri ja juuri. olipahan taas!

  Junassa korttini ei toiminut ja ihana myyjä nimeltään Tiia ravintolavaunussa maksoi ostokseni, siirsin hänelle rahat mobilePaylla takaisin. Viimeisessä lähijunassa (mihin juoksimme suksien ja kassien kanssa Riihimäellä) en saanut ostettua nettiyhteyksien vuoksi lippua lainkaan ja yllätys yllätys tarkastajat tulivat, mutta en saanut sakkoja! Kerrankin kävi tuuri. Olisi tullut kallis reissu.

  Rovaniemi

  junassa

  Kiitos matkaseuralle! Oli kiva reissu!

  Meidän menot

  Majoitus 0€

  Matkat yhteensä 200€ (meno-paluu 4 henkilöä)

  Ruoka noin 150€ (sisältää matkaeväät, välipalat laskettelemassa, sekä juomat ym)

  Bensat auton käytöstä Rovaniemellä 15€

  Laskukamat omat tai lainassa 0€

  Lasketteluliput (äiti lasketteli vain yhden päivän) 300€

  Pulkkamäki 0€

  Joulupukin Pajakylä 0€

  Minttukaakao 15€

  Kiitos Esalle 20€

  Yhteensä 700€ (175€ naama)

  (Viimeksi Lapin reissuun meni valehtelematta yli 6000€)

   

  Näytä tämä julkaisu Instagramissa

   

  Henkilön 💙Jonna-Emilia 💙 (@poikienaiti) jakama julkaisu

  Vastaa