• Näillä vinkeillä pysyt positiivisena!

  Minulla on elämän perusasiat kunnossa ja yleensä koen arjenkin hyvänä. Joskus kuitenkin vastustaa ja viime aikoina näin on omalla kohdallani ollut. Negatiivinen kausi on ollut valloillaan ja aikalailla kaikki, mihin olen ryhtynyt, on mennyt pieleen. Kysyin instassa muiden keinoja pitää mielen valoisana ja jaan omat sekä muilta saamani neuvot tässä kirjoituksessa. Koen luonnostaan elämän positiivisena ja minun on helppo nähdä asiat hyvässä valossa. Osittain se on opeteltu ja päätetty asenne. Elämän kun voi päättää elää niin monella tavalla ja mielestäni se on paljon mukavampaa positiivisin kuin negatiivisin mielin. Kun kohtaan vastoinkäymisiä, ärsyynnyn toki niistä ja saatan niitä hetkellisesti voivotella itsekseni ja läheisilleni. Hyvin nopeasti käännän kuitenkin asiat takaisin positiivisen puolelle.

  Lue myös: Minä ja persoonani marttyyri

  Lue myös: Paraneeko mies vaihtamalla? Minun tarinani

  Lue myös: Pelottaako uusi parisuhde eron jälkeen?

  KIITOLLISUUS

  Tästä olen aiemminkin puhunut, mutta positiivinen mieli lähtee suurelta osin kiitollisuudesta. Tiedän, että minulla on asiat äärimäisen hyvin ja kiitän elämää näistä asioista päivittäin. Minulla on terveys ja hyvinvoiva perhe. Ihania ihmisiä ympärilläni ja taloudelliset asiat kunnossa. Minun murheeni ovat pieniä ja liittyvät yleensä johonkin arkiseen väsymykseen tai haasteeseen. Uusperhe-elämän kiemurat ovat ajoittain haastaneet minua positiiviselta polulta huonommalle polulle, mutta niidenkin kanssa olen oppinut kiitollisen hyvin elämään. Osaan käsitellä asiat ja kääntää katseeni hyvin oleviin asioihin. Myös ajatus siitä, että hyvätkin asiat voivat hetkessä kääntyä eri suuntaan, saavat minut kiitolliseksi ja nauttimaan elämästä tässä ja nyt. Läheisten tai muiden ihmisten huolet ja suuret vastoinkäymiset antavat myös perspektiiviä omaan elämään. On silti turhaa verrata elämäänsä liikoja toisten elämään. Jokainen saa kokea negatiivisia tunteita elämässään, vaikka omat vastoinkäymiset olisivat pieniä verrattuna jonkun toisen elämään.

  OMA HYVINVOINTI

  Olen vuosien aikana ymmärtänyt, että onnellisuus ja positiivisuus lähtee usein omasta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Kun olen väsynyt, mieli taipuu helpommin negatiivisuuteen. Kun en nuku, en jaksa eikä kannatakaan liikkua. Kun en nuku tarpeeksi enkä liiku, myös syön huonosti. Tässä tilanteessa pienetkin asiat ärsyttävät enemmän. Minulle liikunta onkin lääke moneen asiaan ja erityisesti mielialani korkealla pitämiseen. En tarkoita, että mieliala pitäisi aina väkisin pitää korkealla. Otan vastaan negatiivisemmatkin hetket ja päivät. Pyrin kuitenkin siihen, että en jäisi liian pitkäksi aikaa vellomaan huonoon fiilikseen.

  ARJEN VASTOINKÄYMISET

  Ennen joulua sairastuin sitkeään virustautiin ja koko joulun suunnitelmat menivät uusiksi. Reissu lappiin peruuntui ja joulu vietettiinkin kuumeessa kotona. Sain alkuun käännettyä ajatukset positiiviseen ja kotijoulu tuntui hyvältä. Kuitenkin sairastelun kestettyä yli kymmenen päivää, alkoi mielikin vajoamaan alas. Lapset saapuivat meille ja en esimerkiksi alkuun pystynyt käyttämään ollenkaan ääntä. Kirjoitin asiani puhelimen muistiinpanoihin ja näytin aina pojille, isommat luki ohjeet pienimmälle ääneen.

  No eipä tuossa sairastamisessa mitään, pahempaakin voisi olla. En edelleenkään ole aivan täysissä voimissa, mutta pikkuhiljaa kuitenkin. Sairastelun lisäksi alkoi kuitenkin muutkin arjen asiat vastustamaan. Tiedättekö, kun on sellaisia päiviä tai viikkoja, että ihan mikään ei mene putkeen. Sellainen kausi on mulla ollut meneillään. Ihmissuhteissa on vastustanut ja moni ihminen on ottanut huolella päähän. On taas tuntunut, että itse venyy kaikessa, tekee kaiken ja toiset odottavat valmista. Myös muita pieniä haasteita on ollut päivittäin arjen kiusana.

  TEE PÄÄTÖS

  Tällä viikolla päätin, että negatiivisuus saa väistyä ja normaali positiivisuus tulla tilalle. Valitettavasti se ei aina ole näin helppoa ja vielä maanantai olikin yksi katastrofi aikatauluineen ja tekemisineen. Joskus huonoja asioita vaan tulee arjessa vastaan halusi tai ei. Ne pitää kahlata läpi, jossain kohtaa alkaa varmasti helpottaa ja on taas helpompi pysyä päätöksessä nauttia elämästä.

  Tällä kaikella kirjoittamallani en halua vaikuttaa siltä, että elämäni olisi nyt jotenkin kurjaa tai huonoa. Minulla on kyllä perspektiiviä pahemmista vastoinkäymisistä sekä omassa että läheisteni elämässä. Minulla on kaikki asiat oikein hyvin ja elämän perusasiat kunnossa. En kuitenkaan osaa kirjoittaa kuin aidosti tästä hetkestä elämässäni ja se on nyt vähän ollut negatiivisempaa menoa, joten muuta en osaa enkä haluakaan esittää.

  TEIDÄN VINKIT

  Seuraavassa muilta saamani keinot mielen valoisana pitämiseen. Paljon tuli hyviä vastauksia ja moneen niistä samaistuin 🙂

  “Musiikki. Ja keskittyminen kaikkeen mikä on jo hyvin, ne voi vaikka kirjoittaa”

  “Meditointi ja jooga, kuuntelen afformaatioita”

  “Kerran täällä vaan eletään ja ei voi tietää paljon aikaa jälellä. Siks turhaa rämpiä negassa”

  “Katsoa ympärilleni mitä minulla on, terveys, perhe, ystävät ja läheiset. Elämän peruspilarit kunnossa”

  “Kivojen asioiden tekeminen. Mm. piirtäminen, laulaminen ja ratsastus yms”

  “Miettiä hyviä asioita elämässä, säännöllinen liikunta, hetki omaa aikaa”

  “Listaan mielessäni asiat, jotka ovat hyvin ja niitähän riittää”

  “Luonto. Ei ole olemassa vitutusta, joka ei luonnossa lähde. Ainakin hetkeksi”

  “Ulkoilu ja lapsen ottaminen syliin ja hyvään kirjaan uppoaminen”

  “Yritän suhteuttaa asian aina elämään. Mikään ei loppujen lopuks oo niin vakavaa”

  “Salitreeni auttaa myös. En halua olla negatiivinen ihminen, koska sellaiset on raskaita”

  “Katson itteä peilistä ja sanon positiivisia asioita”

  “Ei mieti liikaa negatiivisia asioita tai uutisia, joihin et ite voi vaikuttaa, keskittyy omaan elämään ja asioihin”

  “No mun mielestä paras keino on joko olla vittuuntunu niin pitkään ku tarve vaatii tai sitte pullo valkkaria”

  “Mä sillon pysähdyn ja mietin, että mitä kaikkea hyvää minulla on elämässä”

  “Minä-päivä! Lapsen kanssa ei ihan helppoa järjestää, mutta toimii joka kerta!”

  “Ajattelemalla, että elämä on oikeasti lyhyt, itse sen valitsee haluaako kuluttaa negaan”

  “Ehdottomasti urheilu”

  “Ajatusten kääntö kaikkiin hienosti elämässä oleviin asioihin”

  “Jos vastoinkäyminen ei ole sairastumista niin juoksu pelastaa”

  “Juoksulenkki ja hevi kuulokkeissa hävittää pahimmatki vitutukset”

  “Painaa menemään vaa eikä pysähtyä masistelemaan”

  “Ajattelee hetken Ukrainaa tai muuta missä on oikeasti asiat huonosti niin saa vähän näkökulmaa”

  “Kiitollisuus kaikista asioista, jotka on kuitenkin hyvin”

  “Asiat ei oo joko tai, vaan sekä että ja yritän muistaa sen. Negatiivinen on myös hyvästä”

  “Kiitollisuus-purkkiin, joka ilta lappu, jossa lukee yksi asia mistä on sinä päivänä kiitollinen”

  “Kuuntelen kirjoja, joissa asiat on paljon huonommin kuin meillä. Em. Pohjois-Korea, elämänkerrat”

  “Mietin, että asiat vois aina olla huonommin! Oon terve ja lapset on myös! Se on tärkeintä!”

  “Yritän luottaa siihen, että kaikki asiat kyllä lopulta järjestyy niinku on tarkotus”

  Kiitos neuvonsa kertoneille ja ihanaa loppuviikkoa kaikille <3

  Susanna

  Vastaa