• You are currently viewing Kuinka löytää liikunnan ilo

  Kuinka löytää liikunnan ilo

  Ala-asteella mun lemppari lajeja koululiikunnassa oli pesäpallo ja 100 metrin juoksu. Yläasteella aloitin kansalaisopiston Aerobick tunneilla ja se liikunnan ilo ja fiilis, joka sen 45 minuutin mittaisen tunnin jälkeen oli, vei mut mennessään. Siitä asti, reilun 20 vuoden ajan jumppa ja treenit ovat olleet osa mun arkea.

  Näihin kahteenkymmenneen vuoteen on mahtunut monenlaista. Kehonpainotreenejä, juoksulenkkejä, salilla käyntiä, jokunen spinnning ja uinti kokeilukin, mutta kyllä ne salitreenit on niitä, joista minä eniten nautin.

  LIIKUNNAN ILO – NÄILLÄ VINKEILLÄ ALKUUN

  Kokeile rohkeasti löytääksesi itsellesi mieluisa tapa liikkua. Jos laji ei ole yhtään sun, esimerkiksi vihaat pyöräilyä yli kaiken, ei spinnning tunnit välttämättä ole se laji, josta tavoitella harrastusta. Toki mahdottomalta kuulostavaan lajiinkin voi jäädä koukkuun, joten ensimmäinen vinkki, joilla päästä alkuun on lähteä kokeilemaan eri lajeja.

  Lue myös: Kävely kannattaa

  Pitkäjänteisyys palkitaan, maltti on valttia ja muut tutut sanonnat. Viikossa ja kahdessa ei vielä suuria muutoksia omassa peilikuvassaan näe, mutta olotilassa voi jo huomata eroa ja se jos mikä motivoi jatkamaan.

  Uudet treenivaatteet tai salikaveri. Jos liikunta yksin tuntuu tylsältä, kysy kaveri mukaan lenkille tai ryhmäliikuntatunnille. Tai jos oot enemmän yksin liikkuja ja lähdet esimerkiksi kävelylenkille, laita kuulokkeisiin sitä musiikkia, joka saa sut aina hyvälle fiilikselle!

  Yhtä oikeaa tapaa löytää sitä itselleen mieluisaa lajia ei ole. Vinkillä mene, tee, kokeile ja ylläty saatat löytää sen liikunnan ilon, jota vielä etsit. Energista vuotta 2023 sinulle!

  Vastaa