• You are currently viewing Talo tontille päivässä

  Talo tontille päivässä

  Mainos: Kiiruna Talo

  Talopaketti tontille päivässä – se on mahdollista.

  Meillä oli viikko sitten suuri päivä, kun kotimme matkusti Torniosta tontille. Tilaelementit kuljetettiin kolmen yhdistelmäauton voimin. Ne saapuivat jo edeltävänä iltana lähimpään kaupunkiin noin 20 kilometrin päähän, jossa kävin niitä keskimmäisen poitsun kanssa ihmettelemässä. Tuntui aika hassulta ajatella, että siinä ABC-liikenneaseman pihalla kolmessa valtavassa muovipaketissa oli meidän uusi koti.

  Kokemuksemme Kiiruna Taloista: aikataulupuoli on sujunut mutkattomasti

  Se on suuri ero muihin rakennusprojekteihin joita olen seurannut. Saimme tietoomme tarkan talotoimituspäivän jo kuukausi ennen toimitusta, joka tietenkin helpotti tarvittavia järjestelyitä.

  Tositoimiin päästiin keskiviikkoaamuna. Edellisenä yönä meillä ei juuri nukuttu, vaan lapsetkin olivat tikkana ylhäällä jo kuudelta. Intoa oli siis havaittavissa eikä ihme, tulipalon jälkeiset kuukaudet väliaikaiskodissa eivät ole olleet ihan suurinta herkkua…

  Jännittävä pystytyspäivä – Kiiruna Talot oli huolehtinut kaikesta ja tiedotti meitä aikataulusta hienosti

  Ennen pystytyspäivää tontilla tehtiin maatyöt, valettiin talon perustukset ja rakennettiin vesikatto perustuksen päälle odottamaan talotoimituspäivää. Se, että vesikatto on täydellisen valmis jo ennen talotoimitusta ja saadaan heti pystytyksen jälkeen tilaelementtien päälle, on olennaisen tärkeä osa kuivaketjun toteutumista.

  Ensimmäisenä paikalle saapui nosturi, joka oli asemissa heti kuuden jälkeen aamulla. Sen jälkeen vuorossa oli katon siirto. Ne jotka eivät olleet Kiirunan pystytyksiä nähneet, pelottelivat meitä kaikesta mikä voisi mennä pieleen. Pystytys sujui kuitenkin täysin suunnitelmien mukaisesti ja aikataulussaan.

  Hieman ennen kahdeksaa saapui saattoautojen siivittämänä ensimmäinen moduuli, joka käsitti olokeittiön sekä työhuoneen. Vieläkin vähän vatsassa kipristää kun mietin, miten jännä hetki se oli. Katastrofiajattelijana odotin viime hetkiin saakka että jokin menee pieleen… Mutta kaikki sujui hienosti. Oli upeaa seurata Kiirunan työmiesten saumatonta työskentelyä – oli selvää, että kaikki olivat todella toimiensa tasalla.

  Yhdeksältä tuli toinen osa, jossa oli yksi makuuhuone, vaatehuone, kodinhoitohuone, ruokakomero, sauna, suihku, arkieteinen ja wc. Viimeisenä, hieman kymmenen jälkeen, tontin reunalle ilmestyi vielä kolmas pala, jossa olivat lasten makuuhuoneet.

   

  Näin tämä tietenkin kuulostaa kevyeltä heittelyltä, mutta väliin mahtui todella kovalla vauhdilla tehtyä työtä. En montaa kertaa nähnyt, että työmiehet olisivat pysähtyneet. Puoliltapäivin talo sai katon ylleen ja meille huudeltiin, että tulkaa vain sisälle katsomaan.

  Talopaketin valmiusaste yllätti – Kiiruna Talo on toimituspäivänä lähes muuttovalmis

  Moni Kiirunan edustaja sanoi rakennusprojektin aikana, että asiakkaat hyvin usein hämmästyvät sitä, miten valmis talo on jo toimituspäivänä.

  En (taaskaan) uskonut, mutta oltiin sitä aika suut ammollaan kun kierrettiin ympäriinsä talossa – meidän kodissa! Se oli niin huolella tehty, kaikki näytti valmiilta, kauniilta ja ihanalta. Kodinkoneet olivat paikoillaan, maalit seinissä ja kiuaskin asennettuna.

  On ehkä turhaa mainita mutta mainitsen silti: olimme ja olemme aivan älyttömän tyytyväisiä. Se miltä koti näytti sisältä, ylitti meidän kaikki odotukset. Toimituspäivän jälkeen taloa vielä paneloitiin, listoitettiin, tapetoitiin seiniä sekä tehtiin sähkö- ja putkitöitä. Nyt toimituspäivästä on jo viikko, ja muutto lähenee kovaa vauhtia.

  Meillä on ensiviikon torstaina talonäytös, tervetuloa katsomaan 😊 Tiedot päivittyvät tälle sivulle, meidän koti on Rauman esittely, johon kirjataan vielä tarkat tiedot.

  Vastaa