• Pelasta (lasten)juhlat kääretortulla

  Pelasta (lasten)juhlat kääretortulla

  Kääretorttu on mainio tuote, joka taipuu hyvin kakuksi silloinkin, kun juhlien valmisteluun ei ole aikaa. Se on helppo tehdä gluteenittomana ja jopa vegaanisena.

  Perinteinen kääretorttu on helposti koristeltavissa myös syntymäpäiväkakuksi

   

  Itse toteutin leipomisen menneenä viikonloppuna juuri kääretortun muodossa, kun kuopuksemme täytti 3 vuotta. Olimme viettäneet viikon flunssassa, kukaan ei ollut käynyt kaupassa ja synttärisankari toivoi aamupalaksi kissakakkua.  Lasten syödessä iltapalaa, sekoitin torttupohjan ainekset ja laitoin valmiin taikinan uuniin. 10 minuutin kuluttua minulla oli valmis pohja, jonka leikkasin pyöreiksi ympyröiksi, sekoitin kermasta, mansikoista ja rahkasta mansikkarahkan väliin, ladoin kerrokset lautaselle ja siirsin koko komeuden tekeytymään yöksi jääkaappiin. Aamulla kuorrutin kakun kermalla, ja kissakakku oli valmis sen suurempaa vaivan näköä. Lapsi oli onnellinen syödessään kissaansa.

  Yksinkertainen kääretorttu

  Kääretorttupohja on yksinkertainen, helppo ja nopea, joka onnistuu kun muistaa pari kikkaa

  1. Puhtaat työskentelyvälineet. Jos kananmunia vatkataan muovikulhossa joka ei ole täysin puhdistunut tiskatessa vaan se on jäänyt rasvaiseksi, vaahto ei onnistu toivotulla tavalla. Teräskulho on usein turvallisempi valinta
  2. Vatkaa vaahtoa niin kauan, että kun lopetat vatkaamisen, taikinan pintaan jää hetkeksi kahdeksikon kuva näkymään kun piirrät sen taikinan pintaan.
  Tämä kissa on koottu kääretorttupohjaan painetuiden ympyröiden avulla. Jämäpaloista tein myös korvat ja nenän. Vaaleanpunainen sävy korvissa ja nenässä on mansikkarahkaa, jota kakun välistä jäi ylitse. Silmät, viikset ja suu on tehty sulatetulla suklaalla.

  Valmiin torttupohjan voi esimerkiksi….

  1. Kääriä tortuksi ja laittaa väliin mieleisen täytteen: hilloa, kermavaahtoa ja suklaamuruja, marjoilla maustettua rahkaa, tuorejuustokermaseoksen, karkkirouheilla maustettua rahkaseosta… mahdollisuudet ovat rajattomat. Kuorruta valitsemallasi tavalla.
  2. Leikata puoliksi, laittaa halutun täytteen väliin ja nostaa toisen puolikkaan päälle. Näin saat levykakun. Halutessasi voit tehdä vaikka kaksi kääretorttupohjaa ja nostaa sillä tavalla kakun korkeutta neljään kerrokseen. Helppoa ja nopeaa.
  3. Ottaa pienen irtopohjavuoan ja sitä apuna käyttäen leikata kääretorttupohjasta ympyränmuotoisia kuvioita, jotka voi pinota päällekkäin kakun muotoon.

  Valitsit minkä tavan tahansa, kuorruta tuotos kermalla tai kerman ja rahkan seoksella ja kakku on valmis.

  Vegaanisen ja gluteenittoman suklaakääretorttupohjan saat tällä reseptillä:

  Yhden kikhernepurkin neste

  1,5 dl sokeri

  1,5 dl perunajauho

  0,5 dl kaakaojauhe

  2tl leivinjauhe

  Vaahdota kikhernepurkin neste (aquafaba) ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita varovasti sekaisin esimerkiksi kaavinta (eli nuolijaa!) apuna käyttäen. Paista uunissa keskitasolla 225 asteessa 5-8 minuuttia. Irrota hieman jäähtynyt torttulevy paperista ja käytä haluamallasi tavalla.

  Vastaa