• You are currently viewing Hiustenlähtö – syy ja miten sain oireet kuriin

  Hiustenlähtö – syy ja miten sain oireet kuriin

  Hiustenlähtö, jossain määrin täysin normaalia, mutta siinä vaiheessa kun hiuksia lähti niin, että lattiakaivo tukkiutui ja aamulla tyynyliinalta pystyi kerätä kourallisen, aloin huolestua.
  Naisilla hiustenlähtöön on monenlaisia syitä. Hormonit, raskaus, imetys on monelle meistä niitä vaiheita, jolloin hiuksia lähtee normaalia enemmän, mutta toki hiustenlähdön taustalla voi myös olla jokin sairaus tai vääränlaiset elintavat.

  HIUSTENLÄHTÖ JA RAUDANPUUTOS

  Siinähän se jo tuli. Syy, joka itselleni aiheutti hiustenlähtöä. Olen aiemminkin täällä avoimesti puhunut raudanpuutoksesta, joka nyt onneksi oikeanlaisella hoitosuunnitelmalla on saatu kuriin ja rautavarastojen nostaminen on hyvällä mallilla. Voisin puhua raudanpuutoksesta paljonkin, sillä itselleni se aiheutti monenlaista oireilua, mutta pysytään nyt aiheessa eli puhutaan hiuksista.

  Uskoisin, että jo pelkästään sillä, että olen saanut raudanpuutoksen kuriin, on suuri vaikutus hiustenlähdön pysähtymiseen. Lisäksi olen kiinnittänyt entistä enemmän huomiota elintapoihini; syönhän tarpeeksi monipuolisesti, vaalinko omaa hyvinvointiani, en anna stressille elimistössäni ylivaltaa… Lisäksi olen ottanut biotiini vamisteen osaksi arkirutiinejani. Biotiinin sanotaan auttavan elimistöä valmistamaan proteiineista keratiinia, joka on yksi tärkeä rakenneosa hiuksissa. Kun keratiinin tuotanto lisääntyy, terve hiustenkasvu myös lisääntyy. Olen tämän myötä huomannut myös kynsieni vahvistuneen.

  En värjää hiuksiani jatkuvasti. En ole alan ammattilainen, joten minulla ei tähän ole sen kummempaa sanottavaa kuin että en värjää niitä jatkuvasti. Näin maalaisjärjellä ajateltuna, myös hiusten värjääminen kuluttaa hiuksia. Sanokaa viisaammat jos olen väärässä?

  En käytä oikeastaan lainkaan metallisia hiuspidikkeitä ja föönaan/suoristan/kiharran hiuksiani todella harvoin. Nämä nyt ei sinänsä vaikuta uusien hiuksien kasvuun vaan pikemminkin jo olemassa olevien pysymisee hyvänä. Onko sinulla vielä antaa lisää hyviä vinkkejä?

  – Sarianna

  Vastaa