Voi mitkä juustosarvet!
Säännöllisesti tulee vastaan tilanteita, jossa olisi ihana keksiä jotain suolaista tarjottavaa joko kahvipöytään nyyttäreille tai vaikka iltapalaksi. Tässä oiva ratkaisu – juustosarvet! Nämä sarvet voisivat toimia mainiosti myös koulun myyjäisissä tai vanhempaintoimikunnan kahvilassa.
Tämä reseptit on löytynyt ”Voipullat” nimellä vuoden 1980 kotitalouskirjasta. Pullamuoto on muuttunut sarviksi ja täytteetkin ovat löytäneet tiensä näiden sisälle. Näitä ei myöskään voidella voilla, vaan kananmunalla.

RESEPTI
2dl maitoa
25g hiivaa
1tl suolaa
1 kananmuna
n. 6dl hiivaleipä-/sämpylä-/tai vehnäjauhoja
80g voita
Väliin:
100g voimakasta kolkenlaskijajuustoa (tai voimakasta juustoraastetta)
n. 1 tl provence-mausteseosta
Pinnalle
1 kananmuna
unikonsiemeniä/seeseminsiemieniä
- Valmista taikinajuuri: sekoita keskenään kädenlämpöinen maito, hiiva ja 1dl jauhoja. Anna kohota 10-20 minuuttia. Juuri alkaa kuplia.
- Lisää suola, muna ja puolet jauhoista voimakkaasti puuhaarukalla vatkaten
- Alusta loput jauhot taikinaan ja lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä voi. Alusta niin kauan, että taikina on kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoista. Alustamisen kautta taikinaan tuleva sitko on tärkeä osa leipomista, sillä se luo hiivataikinaan hyvän rakenteen. Älä siis luista tästä vaiheesta parhaan tuloksen saamiseksi!
- Levitä pöydälle hieman jauhoja ja kaulitse taikinasta pyöreä levy.
- Jaa levy taikinapyörän avulla 12-14 osaan. Levitä leveään päähän pilkottua koskenlaskija ja yrittamausteseosta. Rullaa leveästä päästä alkaen keskelle, aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna kohota 15-20 minuuttia.

6. Voitele kohonneet sarvet kananmunalla ja ripottele päälle siemeniä
7. Paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia kunnes ne ovat pinnalta saaneet väriä.
Tarjoile ja nauti. Toimivat muuten mainiosti esimerkiksi sosekeiton kaverina!