• Onko sinulla syntymämerkki?

  Onko sinulla syntymämerkki? Syntymämerkillä tarkoitetaan yleisesti iholla tai kehossa näkyvää muutosta. Tällaisia voivat olla erilaiset pigmentti läikät, mansikka luomet sekä muut vastaavat. Suurin osa näistä on harmittomia poikkeamia.

  Oma syntymämerkkini ei näy ellei tiedä missä se on tai ellei kaulaani oikein tarkkaan tuijota. mutta näillä kohdilla se tuntuu kun kädellä koskee

   

  Syntymämerkkeihin liittyy joskus paljon huolta, ja toiset niistä löytyvät vasta myöhemmin. Onneksi tänä päivänä löytyy enemmän tietoa niistä, sekä niiden synnystä ja periytymisestä. Myös äkillisesti ilmestyneessä ihomuutoksessa voi hieman säikähtää. Minulta löytyy rustopatti kaulasta, kun olin lapsi sitä tutkittiin paljon. Lopulta vain päätyen tulokseen, että se on syntymämerkki. Vaarillani on samanlaisia, sille onkin tullut perheessä leikkimielinen nimitys kuinka se on perheelle yleinen näky. Jos kosken syntymämerkkiä kädellä on sen tunteminen verrattavissa kananluuhun, eli aika erikoinen.

  Varsinkin nuorempana tykkäsin peittää kaulani korkealla kauluksella, vaikka patti ei niin näkyvä ollutkaan. Nykyään on lähes aivan sama millainen kaulus paidassa on.

   

  Jälki kädessä ja mysteerin selvitys

  “Melanoosi ja melanoderma ovat ihotulehduksen jälkeistä ihon paikallista tummumista. Kun iho vaurioituu tai kokee jonkinasteisen trauman, ihoon voi jäädä kuukausiksi ja jopa vuosiksi tummempi jälki. Tyypillisiä aiheuttajia ovat mm. tulehdus, haava, finni tai ihottuma. Myös auringonpolttama voi aiheuttaa ihon tummumisen. Ihovaurion aiheuttamassa tummumisessa ihon pigmentti tai muu värjäävä aine, kuten veri, ajautuu vaurion aiheuttamana verinahkan sidekudossäikeiden väliin. Täältä se ei pääse helposti pois, kuten ihon pinnalla oleva pigmentti, joka häviää ihon uusiutumisen mukana.” – netistä etsitty pätkä.

  Kun tyttäreni oli vuosi sitten 3-4kk iässä hänen käteensä ilmestyi outo punainen laikku. Laikku muuttui parin viikon aikana ruskeaksi n. 1cm halkaisijan kokoiseksi täpläksi. Neuvolassa laikusta ei oltu huolissaan, mutta meitä se vaivasi kovasti. Saimmekin lähetteen ihotauti lääkärin arvioon ja laikulle löytyi selitys. Jos jälki olisi kädessä ollut syntymästä asti, olisin varmaan sivuuttaanut asian kokonaan syntymämerkkinä. Koska se ilmestyi muutaman kuukauden iässä, tultiin tulokseen että se on parempi tarkastaa.

  Varmaan moni aiemmin ihmetellyt jos kuvissa nähnyt tämän jäljen ohimennen. Ei hätää se ei ole mitään vakavaa

   

  Koko perheellämme on atooppisen ihon aiheuttama ongelma, ja neidin käsi oli 3kk iässä todella kuiva. Ilmeisesti ihon rikkoutuminen atooppisen ihottuman aikana oli aiheuttanut tämän pigmentti muutoksen. Näille on todella yleistä, että säilyvät näkyvinä kuukausista vuosiin. Mutta tarvittaessa, jos täplä muuttaisi taas muotoaan sitä tutkittaisiin uudelleen. Tätä pigmentti muutosta kutsutaan melanoosiksi, ja se saattaa säikäyttää ellei siihen ole ennen törmännyt.

  Onko sinulla syntymämerkkiä tai ihomuutosta, jota on ihmetellyt terveydenhoito kanssasi?

  Säikähdyksellä selvinnyt äiti joka on taas kokemuksen rikkaampi, Marika

  Vastaa