• You are currently viewing On siis kevät – fiilistelyä ja kuulumisia

  On siis kevät – fiilistelyä ja kuulumisia

  Kevät on nyt jo tovin tehnyt tuloa. Takatalvet kuuluu kevääseen, mutta kyllä se, kun kaikki lumet on jo sulaneet ja sitten parissa vuorokaudessa pamahtaa taas uusi 20 sentin kerros lunta, niin alkaa turhauttaa. Mulla olisi jo kova hinku alkaa laittaa terassia ja ennen kaikkea sanoa lopulliset hyvästit talvivaatteille.


  Jos näitä edestakaisia talvi – kevät – talvi veivaamisia ei oteta huomioon, niin onhan meidän Suomen kevät myös upeaa aikaa. Luonto herää pitkän talven jäljiltä ja lisääntynyt auringonvalo saa myös ihmiset eri tavoin liikkeelle. Myös itse tunnen keväisin herääväni kuin pitkiltä talviunilta ja lähtevän liikkeelle taas ihan eri tavalla. Kaupungille kävelemään, tapaamaan ystäviä ja nauttimaan terassikeleistä. Okei, vielä minua ei kyllä saa ihan terassilounaiden pariin, mutta eilen kun vietin ystävän kanssa aikaa Turun keskustassa, bongasin jo ekat rohkeat, jotka olivat ravintolan terassilla syömässä lounasta.

  Lue myös: Ei kirurgisia vaihtoehtoja ikääntyvän ihon hoitoon

  MUN HYVÄN OLON KEVÄT 2023

  • Vähintään kerran viikossa jotain muuta kuin töitä kotitoimistolla. Sosiaalisia kontakteja yksinäisten kotitoimistopäivien vastapainoksi.
  • Liikuntaa säännöllisesti – se ei oikeastaan itselleni ole ongelma, kun treenaan salilla 4 kertaa viikossa, mutta se mihin minun pitää panostaa on ulkoilu. Työpäivien riittävä tauotus ja kävelylenkit osaksi arkea.
  • Riittävästi unta. Nyt kun kellot on siirretty kesäaikaan ja illat ovat jo pidempään valoisia, aion kuitenkin pitää unirytmistä kiinni. Mulle ihanteellisin määrä yöunta on kahdeksan tuntia. Seitsemälläkin pärjään, kunhan niitä ei tule kovin montaa yötä putkeen.

  Vastaa