• You are currently viewing Tiedätkö miten elimistösi voi?

  Tiedätkö miten elimistösi voi?

  Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *merkillä. Tiedätkö sä, miten elimistösi tällä hetkellä voi? Mä olen aiemmin kertonut miten minua on vuosikausia vaivannut ibs eli ärtyvän suolen oireyhtymä. Nyt viimeisen puolen vuoden aikana oireita ei ole ollut juuri lainkaan. En tiedä voiko *ferritiinillä olla osuutta asiaan, mutta nyt kun olen hiljalleen saanut nostettua olemattomia rautavarastojani, on elimistöni alkanut toimimaan myös monin tavoin paremmin. Vaikka tunnenkin oloni terveeksi ja hyvinvoivaksi, halusin kuitenkin tällä viikolla tsekata arvoni, sillä viimeisistä verikokeista on jo useampi vuosi aikaa, viimeisimmästä lääkärintarkastuksesta puhumattakaan. Se oli varmaan neuvolassa raskauden aikana, yhdeksän vuotta sitten, heh!

  NAISTEN LAAJA TERVEYSTARKASTUS

  • Täydellinen verenkuva (koostuu 18 testistä)
  • Kolesteroliarvot (kokonaiskolesteroli, triglyseridit, LDL, HDL, non-HDL ja Kol/HDL-suhde)
  • S -CRP, herkkä (tulehdus)
  • Pitkäaikainen verensokeri (B-HbA1c)
  • Kreatiniini ja Pt-GFRe (munuaiset)
  • ALAT (maksa)
  • D-vitamiini (S -D-25)
  • Ferritiini (elimistön rautavarastojen mittari)
  • Tyreotropiini (TSH) kertoo kilpirauhasen toiminnasta
  • B12-vitamiini (S -B12-TC2)
  • Natrium (P-Na)

  Nämä testit varmaan saisi myös kunnallisen kautta, mutta jonot on pitkiä, joten suosin mielummin Puhtia, jolloin saan itse myös takuuvarmasti valittua mitä testejä minusta otetaan. Tällä kertaa valitsin *Naisten laajan terveystarkastuksen, jossa tsekataan yllä luetellut arvot. Puhdin tulosraporttia on myös helppo itse tulkita, kun siinä on kuin liikennevalot, josta näkee onko oma arvo vihrellä, eli viitearvojen sisällä vai onko oma arvo viitearvojen ulkopuolella, punaisella.

  Nyt tulosten tultua en voi taas kuin todeta, että onneksi kävin ottamassa labrat. Vaikkakin kaikki arvot olivat viitearvojen sisällä, oli ferritiini päässyt taas laskemaan. Tämä oli minulle erittäin tärkeä tieto, sillä liian alas sitä en halua enää päästää.

  Vastaa