• You are currently viewing Syksyllä puhaltaa uudet tuulet

  Syksyllä puhaltaa uudet tuulet

  Koululaisten viimeinen kouluviikko on täällä ja sitten ansaitulle kesälomalle. Syksyllä meidän taloudessa puhaltaakin sitten uudet tuulet kun meidän esikoinen siirtyy yläkouluun. Itse asiassa myös minusta tulee töiden ohella opiskelija, jännää!

  Uskon, että uudet arjen kuviot kuljettavat minua toivomaani suuntaan.

  Tässä viime aikoina olen kokenut olevani jollain tapaa vähän jumissa. Arki sujuu omalla painollansa, ei sen puolesta mitään ongelmaa ja suuremmaksi osaksi kyllä nautin meidän perheen varsin tavallisesta arjesta. Silti jollain tapaa olen tuntenut, että nyt olisi aika ottaa seuraava askel kohti tulevaa. Hoitoalan tutkinnon lisäksi minulla on myös visualistin tutkinto ja nyt lähden opiskelemaan ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi. Varsinaisia koulupäiviä kuukaudessa tulee olemaan noin kolme itseopiskelun lisäksi, joten uskon, että saan hyvin mukautettua nämä opinnot osaksi arkea ja etätyöskentelyäni.

  Ennen syksyä on kuitenkin vielä pitkä ja toivon mukaan lämmin kesä edessä. Meidän perheellä ei ole ihmeempiä kesälomasuunnitelmia tiedossa ja mikäs sen mukavampaa, kun voi sitten mennä ja tulla fiiliksen mukaan. Kunhan nyt vaan tulisi kunnolla lämmin, sitä jos mitä minä itse kesältä eniten toivon.


  Lue myös: Kolme yötä Roomassa

  Vielä muutamalla sanalla palatakseni esikoisen yläkouluun menoon, niin olen todella luottavaisin mielin. Toki muutos tulee varmasti olemaan koululaisellekin iso. Ensimmäiset viikot, ehkä jopa kuukaudet niin opettajat kuin oppilaatkin taitavat hakea paikkaansa, kun koko koulurakennus tulee olemaan uusi. Onneksi kuitenkin luokkajaot menivät mukavasti. Alakoulussa muodostunut kaveriporukka jatkaa samalla luokalla vielä seiskallakin ja luokkakoot pysyivät ihanteellisen pieninä, pienen paikkakunnan hyviä puolia.

  Vastaa