• Nuorelle työharjoittelu ulkomailla -Erasmus+ ohjelma

  Meidän 17v poika tuli eilen kotiin Maltalta. Hän oli siellä työharjoittelussa ammattikoulun kautta, kaiken tämän tarjosi Erasmus+ ohjelma. Työharjoittelu ulkomailla kesti 2kk.

  Poika sai lennot, majoituksen (solukämppä erimaalaisten ja suomalaisten opiskelijoiden kanssa) ja käyttörahaa elämiseen Erasmus+ -ohjelman kautta.

  Tämä oli aivan mieletön mahdollisuus ja siksi on pakko kertoa tästä teille muillekin. Olen huomannut, että aika harvassa koulussa puhutaan koko ohjelmasta ja vielä harvempi oppilas on kuullut siitä.

  Mikä on Erasmus+ ohjelma?

  EU programme for education, training, youth and sport

  Erasmus+ -ohjelma rahoittaa erilaisia liikkuvuus- ja yhteistyöhankkeita.

  Liikkuvuushankkeet tarjoavat oppijoille mahdollisuuksia oppimiskokemuksiin ja/tai ammatillisen kokemuksen hankkimiseen ulkomailla. Liikkuvuusjaksoja järjestetään myös henkilöstölle.

  Erasmus+ ohjelma järjestää vaihtoja lukiolaisille ja korkeakouluopiskelijoille, mutta meidän poika oli mukana ammatillisen koulutuksen työharjoittelujaksolla. Osaan kertoa siis siitä.

  Malta

  Malta työharjoittelu

  Ikimuistoinen työharjoittelu kokemus

  Se mikä tässä oli mielestäni mahtavaa oli se, että opiskelijat asuivat solukämpässä eikä vieraissa perheissä. Mielestäni tämä vaihtoehto oli 17 vuotiaalle paljon opettavaisempi.

  Itse harjoittelun nuoret suoritti eri työpaikoissa, meidän poika oli teemapuistossa töissä. Työpäivät noudattivat aikalailla perus työpäivien pituutta, mutta osalla opiskelijoista oli ollut todella lyhyitä työpäiviä läpi harjoittelun.

  Poika hoiti oman elämänsä kuin aikuinen konsanaan. Hankki itse lentoliput ja vaihtoi suurella Munchenin lentokentällä konetta onnistuneesti. Järkkäsi Maltalla bussiliput ja kyydit töihin ja muihin rientoihin. Teki omat ruuat, pesi omat pyykit ja siivosi omat jäljet.

  Kertaakaan en saanut pojalta puhelua missä hän olisi pyytänyt johonkin apua. (vaikka sekin olisi tietysti ollut ihan ok) Meidän poika pärjäsi hienosti. Olen hänestä super ylpeä!

  Erasmus+

  Malta Erasmus+

  Kuka voi osallistua Erasmus+ ohjelmaan?

  Voi kun olisin omassa nuoruudessani saanut samanlaisen mahdollisuuden. Olen todella iloinen poikani sekä muiden nuorten puolesta jotka saivat kokea jotain noin upeaa!

  Matkasta jäi pojalleni käteen ystäviä ympäri maailman, lisää kielitaitoa (jopa ihan uusista kielistä) ja CV:hen aika hieno työkokemus.

  Kiitos Erasmus+ 

  Vastaa