• Sain koululta viestin kun kynä oli tylsä, mutta en kun käsi murtui

  Mua oikeesti välillä hämmentää tää nykykoulu. Yhden poikani kohdalla Wilma-viestien taso on ollut käsittämätöntä läpi hänen peruskoulunsa. Olen saanut viestejä, että kynä on liian tylsä tai, että poika konttasi luokkaan sisään. Kyseessä on vielä erityisoppilas, joten moni näistä viesteistä tuntui täysin älyttömiltä. Saimme vanhempana päivittäin niitä tärkeitäkin viestejä ja aika ei vaan yksinkertaisesti riittä näihin pilipali-viesteihin. No nyt kävi niin, että toisen poikani käsi murtui. Ja miettikää…nyt sitten taas mitään viestiä ei tullut. Tämä kontrasti on hurja!

  kuvituskuva
  Kuvituskuva

  Mitä tapahtui?

  Poikani oli tunnilla murtanut kätensä ja hänen sanojen mukaan tilanne tuli myös jonkun aikuisen tietoon joka oli siellä.

  Poikaa ei viety koulusta terveydenhoitajalle (sellaista ei koulussa sinä päivänä ollutkaan), eikä terveyskeskukseen, eikä meille aikuisille soitettu tai laitettu Wilma-viestiä tapahtuneesta. Poika vaan tuli koulun päätyttyä kotiin ja valitteli kipeää kättä, sitten me sitten ihmeteltiin, että mikä juttu? Käsi oli sen verran turvonnut, että vietiin poika terveyskeskukseen ja sieltähän löytyi sitten murtuma ja käsi kipsattiin.

  Lue myös: Äitiys on yhtä pelkäämistä

  Tämä kaikki tapahtui eilen. Edelleenkään koulusta ei ole tullut mitään yhteydenottoa tähän liittyen. Siis mikä homma?

  Miten tämä on mahdollista?

  Koulun puolustukseksi pitää mainita, että kyseessä on jo yläaste ikäinen lapsi ja kyseessä on jättikoulu, joten tieto kulkee ehkä huonosti välituntivalvojalta omalle opelle, mutta silti.

  Pakko kuitenkin miettiä mitä tapahtuisi sellaiselle lapselle jonka vanhemmat eivät olisi kotona tai vanhempia ei kiinnostaisi? Hengailisiko sellainen lapsi murtuneen käden kanssa ja kuinka pitkään? Eihän lapsi välttämättä tajuaisi hakeutua lääkäriin, eikä välttämättä sinne edes pääsisi.

  Miten tälläisen tilanteen PITÄISI MENNÄ sääntöjen mukaan?

  Kuka osaa kertoa?

  Herää sitten seuraava kysymys, kuka korvaa? Ja miten? Eikö koululla joku vakuutus pitäisi olla?

  Meillehän se lasku sieltä lääkäristä osoitettiin.

  Voi niitä aikoja

  Voi niitä aikoja kun koulussa oli terveydenhoitaja ja lapsille tapahtuneet tapaturmat käsiteltiin heti.

  Voi niitä aikoja kun kotiin soitettiin jos jotain vakavaa kävi.

  Voi niitä aikoja kun ihan jokainen lapsi jäi haaviin edes jollekin aikuiselle… nyt tuntuu, että haavista puuttuu koko kangas.

  Kaikenmaailman lillukanvarsia ilmoitellaan kotiin, mutta oikeasti tärkeät asiat eivät tule kotiin asti.

  EDIT Vihdoin, yli vuorokausi tapaturman jälkeen, opettaja joka näki tilanteen laittoi meille Wilmassa tapaturmakorvauskaavakkeen. JES. Ilmeisesti sama ope oli myös nähnyt kun poika yritti soittaa isälle (näin poika itse veikkasi), joten on ehkä olettanut lapsen saaneen aikuisen kiinni. 

  Kommentit

  1. Nadja

   Moikka, itseasiassa, tämä ko. kaavakkeen pitäisi tulla teille heti samana päivänä ja Wilma-viesti/soitto juuri siitä opettajalta, joka näki tilanteen tai hänen pitäisi ilmoittaa tapahtuneesta pojanne luokanopettajalle ja siitä kautta teille + se kaavake. Kokemusta on sekä vanhempana, että opettajana <3 se on opettajan velvollisuus ja koulupäivän aikana kaikki koulussa olevat lapset ovat vakuutettuja ja esim. murtuman epäiltyä terveydenhuolto/päivystys on paikallaan ja vähintään vanhemmille välitön ilmoitus. Paranemista sinne! <3

  Vastaa