• You are currently viewing Matoilla uutta ilmettä kotiin

  Matoilla uutta ilmettä kotiin

  Mainos: mattokymppi.fi

  Oletko tullut ajatelleeksi, miten suuri vaikutus kotisi lattialla olevilla matoilla on koko huoneen yleisilmeeseen? Mattoja kun on niin erilaisia. On värikkäitä, on yksivärisiä, on erilaisia kuvioita… Meillä oli pitkään olohuoneessa se ongelma, että koin olohuoneemme maton olevan aivan liian pieni. Mitat meidän aiemmalle matolle tässä tilasssa oli 160 x 230 cm. Nyt tämä nykyinen, joka vihdoin ja viimein kokoaa sohvaryhmän niin sanotusti yhteen, on mitoiltaan 200 x 290 cm.

  Rakastan näitä Aurora maton pompuloita ja hapsuja, matto on tietyllä tavalla leikkisä. Matto on myös helppo imuroida, muttei robotti-imurin kanssa välttämättä se parhain yhdistelmä. Silloin kun laitan meidän robotti-imurin imuroimaan olohuonetta, heitän tämän maton samalla terassin kaiteelle tuulettumaan. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla, jos tätä sanontaa voi tässä kohtaa käyttää. Matto tulee tuuletettua ja lattiapinnat kunnolla imuroitua, myös maton alta! Miten voikin mattojen alle kerääntyä hiekkaa?! Tai no, kaikki on lapsiperheessä mahdollista.


  MATOILLA LUOT HELPOSTI UUTTA ILMETTÄ KODIN TILOIHIN

  Toinen meidän kodin ongelmakohta, jos niin voi sanoa on ollut tämä meidän hallitila, tai siis matto kyseisessä tilassa. Aiemmin tuon välioven paikalla oli ulko-ovi, mutta remontin ja pienen laajennuksen myötä tilalle tuli väliovi ja varsinainen sisääntulo eteinen siirtyi tuon oven taa. Uusi sisääntulo eteinen on ollut huippu, mutta aiemmin tässä tilassa ollut kuviollinen matto teki tilasta todella levottoman. Varsinkin kun tässä tilassa ei ole yhtään ehjää seinää, vaan ovia ja kulkuja joka suuntaan, niin halusin rauhoittaa tilaa yksivärisellä pehmeällä matolla. Kengät ja oikeastaan kaikki ulkovaatteet minun ja mieheni muutamia takkeja lukuunottamatta puetaan ja riisutaan ulkoeteisessä, joten uskalsin hankkia tähän tilaan Roihu nimisen, luonnonvalkoisen, lyhytnukkaisen maton.


  Niin kauan kuin muistan, on kodin sisustaminen ollut yksi lemppari harrastuksistani. Huonekalujen siirto huoneesta toiseen, huoneenjärjestyksen muuttaminen on edullinen tapa luoda uutta fiilistä kodin tiloihin. Toki ei aina se helpoin, jos joudut kantamaan sitä painavaa lipastoa yläkerrasta alakertaan, mutta yleensä aina lopputulos sitten palkitsee. Vaihda ja kokeile rohkeasti siirtää huonekaluja tai mattoja huoneesta toiseen tai kurkkaa mattokympin valikoima luodaksesi kotiin uutta ja kestävää ilmettä. Meillä on jo vuosia luotettu mattokympin asiantuntevaan ja laadukkaaseen palveluun.

  Vastaa