• You are currently viewing Ensi viikolla se alkaa – opiskelu työn ohella

  Ensi viikolla se alkaa – opiskelu työn ohella

  Opiskelu kannattaa aina, ne sanoo. Nuorempana olen opiskellut lähihoitajaksi ja lasten syntymän jälkeen jäin silloisesta päiväkoti työstäni opintovapaalle opiskellakseni visuaalista markkinointia. Ensi viikolla alkavat opinnot ovat nyt ensimmäistä kertaa sellaisia, joita suoritan työni ohella. En usko, että siitä kuitenkaan tulee liian raskasta, sillä nyt yrittäjänä ollessani pystyn itse määritellä työaikani.

  OPISKELU JA ARJEN AIKATAULUTUS

  Aah, onko mitään parempaa kuin tunne, että vuorokauden tunnit riittää, to do – lista ei kasva liian pitkäksi ja jokaiselle tehtävälle on oma aikansa ja paikkansa. Siis mä en itse voisi henkilökohtaisesti elää ilman perinteistä kalenteria. Kirjoitan kalenteriin kaikki työtehtävät ja jaottelen ne tasaisesti viikon jokaiselle päivälle. Helpottaa paljon, kun näen että minkään päivän työmäärä ei kasva järjettömiin. Ja mikä parasta, se kun saa konkreettisesti kynällä vetää jo tehdyn asian yli. Se jos mikä laskee stressileveleitä.

  Lue myös: Tämä muutos mullisti etätyöskentelyn


  Olen innoissani saadessani nyt opintojen myötä arkeen uudenlaista tekemistä. Vaikka tulenkin opiskelemaan etänä, tulen kuitenkin tapaamaan muita samoja opintoja suorittavia ihmisiä etäyhteyksien välityksellä. Kohtaamiset ja erilaiset ajattelutavat ovat just nyt niitä, joita koen tarvitsevani tähän arkeen. Kuten tässä olenkin puhunut olevani jollain tapaa hukassa, uskon, että nämä ratkaisukeskeisen valmentajan opinnot, jotka tulevat samalla olemaan tutkimusmatka itseeni, kuljettavat minua hiljalleen kohti niitä polkuja, jotka ovat minulle tarkoitettu.

  – Sarianna

  Vastaa