• Asioita joita kadun!

  Onko olemassa asioita joita kadun? Olen aina ajatellut, että en kadu elämässäni mitään. Se kai kertoo siitä, että olen elänyt hyvin oman näköistä elämää virheineni kaikkineen. Enkä olisi tässä pisteessä missä olen nyt (ja olen hyvin onnellinen) jos en olisi elänyt juuri sellaista elämää kuin olen elänyt, joten olisi vähän hassua katua asioita mitä on tapahtunut.

  Mutta! Tein eilen yhtä koulutehtävää ja tajusin, että vaikka en ehkä kadu asioita mitä olen tehnyt, niin löysin asioita joiden tekemättömyyttä ehkä vähän kadun.

  Mitä ne sitten ovat?

  Lue myös: Aikuisena opiskelemaan!

  Kuva: Anu Tuoriniemi

  Näitä tekemättömiä asioita kadun…ehkä ihan vähän

  Luistelu show -kiertue

  Jos aikaratasta voisi kääntää taaksepäin, niin hakisin ehdottomasti Disney on ice -kiertueelle esiintymään. Eihän sinne tietenkään välttämättä pääsisi mukaan, mutta sitten sekin kortti olisi käännetty, eikä tarvitsisi jossitella. Hyvä vaihe hakea sinne olisi ollut esimerkiksi suoraan peruskoulun jälkeen (olisin voinut jättää parturi/kampaaja koulun väliin) tai sitten esimerkiksi liikunnanohjaaja koulutuksen jälkeen. (Kunhan en olisi jättänyt Vierumäkeä väliin, sillä siellä tapasin mieheni.)

  Maailman ympäri

  Toinen juttu, mikä niin ikään liittyy maailmalla matkustamiseen olisi voinut olla se, että kun tapasin mieheni ja me kummatkin valmistuimme olisimme sen jälkeen voineet lähteä kiertämään kaksin maailmaa. Voi kuinka helppoa olisi ollut reissata kaksin kun Suomessa ei olisi ollut mitään omaisuutta tai velvollisuuksia odottamassa. Onneksi kuitenkin teimme kaksin useita hyviä reissuja ulkomaille ennen kun perustimme perheen ja ostimme talon.

  Korkeakoulutus

  En tiedä miksi en tajunnut opiskella jo aikaisemmin korkeakoulutusta itselleni. Johtuiko se siitä, että olin keskittymiseni kanssa huono peruskoulussa ja kukaan ei odottanutkaan minun koskaan opiskelevan kovin pitkälle? Vähiten minä itse. Vai johtuiko se siitä, että nuorena nättinä naisena hyviä työpaikkoja oli niin helppo saada ilman korkeakoulutustakin ja en ajatellut asioita kovin pitkälle. Opiskelin kokonaiset neljä ammattia kunnes vasta tajusin lähteä opiskelemaan itselleni myös korkeakoulututukinnon. Olen nyt viittä vaille valmis, mutta olisihan tämä kätevämpää ja hyödyllisempää ollut jo nuorena.

   

  Vastaa