• Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin!

  Me eletään mielensäpahoittamisen aikakautta, oikeastaan joka päivä näkee ja lukee erilaisia avauksia siitä mistä kukakin on mielensä pahoittanut. Kyllä minä nyt mieleni pahoitin kun lelukuvastot tulevat äidin eikä isän nimellä koteihin, kyllä minä nyt mieleni pahoitin kun ovenkahvat on suunniteltu oikeakätisille, kyllä minä nyt mieleni pahoitin…

  Ensinnäkin, elämään nyt kuuluu se, että välillä on paha mieli. Ei se ole asia mikä pitää aina joka kerta ilmoittaa kaikille ja oksentaa oma paha olonsa ympäriinsä ja pahimmillaan lietsoa mielensäpahoittamista muihinkin ihmisiin, jotka ennen eivät edes tajunneet kyseisestä asiasta mieltään pahoittaa.

  Kerran yhteen blogitekstiinikin joku kirjoitti kommentin että “minä kyllä pahoitin tästä mieleni”, jaahas, sellaista se on. En minä voi sille mitään jos minun kokemukseni eroaa sinun kokemuksestasi ja kun kerron sen oman kokemukseni blogissani, niin sinä pahoitat siitä mielesi. Elämä on!

  En kuitenkaan tarkoituksella pahoita kenenkään mieltä, eikä varmasti niin tee suurin osa ihmisistä!

  Kuva: Anu Tuoriniemi

  Mielensäpahoittajan mielentila?

  Jos tehtäisiin tutkimus ihmisistä jotka pahoittavat päivittäin mielensä jostain ja verrattaisiin sitä ihmisiin jotka eivät pahoita mieltään jatkuvasti jostain, niin lyön pääni pantiksi, että näiden ihmisten hyvinvoinnissa on suuri ero. Eikä ole vaikea arvata kummat voivat paremmin!

  Jos joka päivä kyttäät suurennuslasilla kaikkea mistä voit mielesi pahoittaa ja sitten lietsot sitä fiilistä ympäriinsä, niin eihän sellainen kertakaikkiaan voi tuoda hyvää oloa kenellekään. Ei vaan voi!

  Jos oppii elämään sen kanssa, että välillä asiat eivät mene miten minä toivon ja sen kanssa, että välillä minulle saattaa tulla myös paha mieli jostain mitä toinen sanoo, tekee tai ajattelee, niin elämä on aika paljon helpompaa. Kun pääsee siitä eteenpäin ilman suurempaa draamaa, niin kyllähän se omaa hyvinvointia lisää.

  Tämä taito olisi hyvä opettaa myös lapsille, mikäli haluaa lapsillensa elämän missä heidän on hyvä olla.

  Lue myös: Alakuloisuutta? Vinkit mielen piristämiseen.

  Elämä on ihanaa kun sen oikein oivaltaa

  Sinä mielensäpahoittaja, testaa viikko tai kaksi. Pyri unohtamaan oma paha mielesi hetkeksi ja jatka eteenpäin. Älä reagoi, älä kirjoita someen, älä valita kumppanillesi, vaan kohdista energiasi jonkin muuhun. Tee vaikka jotain kivaa, käy lenkillä, kuuntele äänikirja, syö suklaata ja korvaa sillä se aika mitä sinulla menisi sen asian vatvomiseen mistä mielesi pahoitit. Katso mitä käy!

  Lupaan sinulle, että hyvinvointisi paranee nopeasti. Et tarvitse tähän lääkäriä, et terapeuttia, et lääkkeitä…tämä on juttu minkä voit tehdä ihan itse. Jos olet valmis päästämään irti uhrinviitastasi, minkä alla on toki helppo asustella, niin kokeile. Et tule pettymään.

  Ps. jos pahoitit tekstistäni mielesi, niin tästä on hyvä aloittaa 🙂

  Pps. En pahoittanut mieltäni siitä, että sinä pahoitat mielesi kaikesta. Ajattelin vain jakaa sinulle vinkin, mikä tuo elämääsi hyvinvointia.

  Vastaa