• Vahingossa asuntosijoittajaksi

  No niinhän siinä kävi, kuten arvata saattoi, ettei asunto löytänyt ostajia. Me siis tosiaan laitettiin lokakuun alussa meidän nykyinen rivitaloasunto myyntiin. Mutta tunkua ostajista ei tahtonut olla. Yleisiä näyttöjä oli pari, mutta vain muutama utelias kävi pyörähtämässä ja yksityisessä näytössä kävi yksi. Koska nykyinen koti alkaa olemaan vähän ahdas tälle orkesterille, niin piti alkaa vähän miettimään, että mitähän seuraavaksi. Päätettiin kokeilla kysyä pankista saattaisinko muutettua nykyinen asuntolaina sijoitusasuntolainaksi ja niin me ryhdyimme vähän vahingossa asuntosijoittajiksi.

  Lue: Koti myyntii ja kohti uusia haasteita

  Asuntorintamalla hiljaista

  Me tiedettiin jo myymisestä päätöstä tehdessämme, että ajat on kovat asuntojen myyntirintamalla, mutta päätettiin kokeilla sitä kuitenkin. Mun vanha lukio aikainen ystävä toimi välittäjänä ja hän otti haasteen vastaan. Vaikka hän yritti paljon myynnin eteen, niin näinä aikoina ei vain onnistunut.  Syy miksi päätös lopulta tehtiin, oli jo pidempään hautunut. Ostettiin tämä asunto sijoitusmielessä kaksi vuotta sitten ja tarkoitus ei alun alkaenkaan ollut asua tässä kuin se pari vuotta, jotta saataisiin otettua voitot käsirahaksi isompaa asuntoa varten. Toisena vaihtoehtona pohdimme vuokrausta, mutta ensisijainen toive oli saada mökki vaihtamaan omistajaansa. Asuntosijoittamisessa on kuitenkin oma hommansa, jotta saa osakkeensa pidettyä arvossaan.

  Kuinka meistä tuli asuntosijoittajia

  Otin yhteyttä pankkiimme ja selitin heille tilanteen, että kauppa ei nyt käy ja kysyin heidän mielipidettään, että kannattaisiko kokeilla vuokrausta ja ryhtyä asuntosijoittajaksi näinä aikoina. He tekivät laskelmia ja pyysivät lisäselvityksiä. Lopulta meille näytettiin vihreää valoa, että nykyisen asuntolainan saisi muutettua sijoitusasuntolainaksi ja saisimme vielä omakotitaloonkin lainan.  Niinpä pistimme rattaat pyörimään ja ryhdyin hakemaan meille sopivaa vuokralaista.

  Laitoin ilmoituksen asuntojen myyntisivustolle viime viikon torstaina ja jaoin sitä paikalliseen someryhmään sekä omille sivuilleni. Heti samana päivänä tuli jo kolme yhteydenottoa, joista jokaisen kanssa sovittiin näyttö. Vielä perjantaina tuli yksi kysely ja hänkin tuli katsomaan asuntoa. Lauantaina oli löytynyt jo vuokralainen meille ja poistin ilmoituksen netistä.

  En olisi yllä uskonut, että kaikki kävisi niin nopeasti. Kaikista vaikeinta vuokralaisen hankinnassa oli tehdä päätös kenelle asuntomme annetaan käyttöön. Kaikki vaikutti niin ihanilta ja mukavilta ihmisiltä sekä jokainen heistä tykkäsi kovin asunnostamme. Mutta valinta oli tehtävä ja uskomme, että teimme hyvän ratkaisun.

  Nyt taas tietää mitä lisähommaa tekee iltaisin, nimittäin urakana on lukea kaikki mahdollinen tieto, mitä vuokranantaja ja asuntosijoittajana tulee ottaa huomioon, mitä velvollisuuksia, vastuita tai oikeuksia meillä on.

  Kaikki hyödylliset vinkit ja tieto ovat siis tervetulleita tähän meidän uuteen aluevaltaukseen! 🙂

  Terkuin: Nea

  Vastaa