Helena

Helena on kahden pienen pojan äiti, vaimo ja tuleva kotitalousopettaja, joka löysi tiensä Poikien äiteihin esikoisensa syntymän myötä. Ennen ammatillista kriisiytymistä äitiysloman aikana hän ehti tekemään jotain vuosia töitä nuorten parissa. Helena kuitenkin koki, että hyvin ihmis- ja perhekeskeisenä ihmisenä hän kaipasi elämäänsä työtä, joka jättäisi iltoihin ja viikonloppuihin enemmän aikaa oman perheen ja ystävien tapaamiselle.

Helena on kasvanut koko lapsuutensa maaseudulla keskellä mainioita sienimetsiä, marjamättäitä ja loputtomia metsäpolkuja. Hän on kasvisruokaa pari vuosikymmentä työkseen kokannen äidin ensimmäinen lapsi, ja perheen esikoisena ottanut suurta roolia perheen ruokahuollosta jo varhain, sillä työpäivien jälkeen innokkaita kokkaajia ei ollut lapsuuden perheessä helppo löytää. Helena kuvailee itseään helposti innostuvasti optimistiksi, joka haluaisi olla yhtä aikaa joka paikassa ja tehdä sitä, tätä ja tuota.

Helena arvostaa luontoa kaikissa muodoissa. Perheen pienen rivitaloasunnon takapihalla hän kasvattaa raparperia, salaatteja, viinimarjoja ja yrttejä. Hän nauttii muille kokkailusta ja helpoista, nopeista resepteistä, jotka tekevät arjesta vähän paremman makuista.