• Lasten kanssa Espanjassa – Torrevieja

  Lasten kanssa Espanjassa on tultu käytyä useasti, vaan ei aikaisemmin Torreviejassa.

  Kesäkuun alussa suuntasimme Espanjan auringon alle perheemme kanssa. Olemme täällä vieläkin ja tästä syystä olen huonosti hyväksynyt kommentteja, sekä vastaillut niihin. Mielestäni lapset ansaitsevat lomalla täyden huomioni, enkä halua nyt antaa sitä työlleni tai sosiaaliselle medialle. Pahoittelut siis kommentteihin hitaasti reagoimisesta.

  Lasten kanssa Espanjassa on helppoa ja mukavaa. Ensimmäinen lomaviikko on nyt takana ja Pekka lensi jo takaisin kotiin jatkamaan talomme laajennusta. Minä jäin poikien kanssa vielä lomailemaan toiseksi viikoksi ja seuraksemme lensi ystäväni poikansa kanssa. Olemme matkustelleet kohtalaisen paljon lasten kanssa myös ulkomaille, mtta ennen tätä matkaa oli pidempi tauko koko perheen reissusta. Halusin odottaa sitä, että perheessämme ei ole enää taaperoa jonka perässä pitää uima-altaalla ja rannalla koko ajan juosta. Siitä syystä edellinen perheemme yhteinen matka oli yli 3 vuotta sitten. Nyt pieninkin poikamme on kohta 4 vuotta ja matkanteko on jo ihanan helppoa.

  Kahden laukun taktiikka

  Jos joku on helppoa poikien kanssa matkustaessa niin pakkaaminen. Nyt 6 hengen perheemme lähti kahden viikon reissulle vain kahdella matkalaukulla. Hyvin ovat vaatteet riittäneet. Pojat pukeutuvat lähinnä uimashorteihin ja läpsyttimiin. Helppoa.

  Nuorempana pakkasin aina erilaisia asukokonaisuuksia mukaan ja yli puolet jäi käyttämättä. Nyt olen minäkin oppinut mieheltäni ja pojiltani sellaisen kevyen matkanteon ja pärjään paljon vähemmillä vaatteilla kuin ennen.

  Pojat sain pakkaamaan omat tavaransa kätevästi niin, että tein heille listan ja he kantoivat listan mukaisesti vaatteet laukkuun. Haluan, että pojat oppivat pienestä pitäen itse valitsemaan vaatteitaan sekä tyyliään, eikä niin, että minä äitinä  (ja myöhemmin mahdollisesti vaimo) pukee heitä haluamallaan tavalla. Listassa luki tämän tyylisesti…

  • 3x siisti t-paita
  • 3x rennompi t-paita
  • kahden uimashortsit
  • unilelu
  • kahdet siistit shortsit
  • pitkät housut
  • pitkä paita
  • hattuja

  jne… Tämä toimi hyvin.

  ”Lomassa parasta on jäätelö ja se, että äiti ja isi on niin hyvällä tuulella.” Oliver 9v

  Ei sitä voisi paljon paremmin sanoa. Ulkomaille menoa se vaatii, että saa kaikki arkihuolet nollattua. On ihanaa elää oman perheen kanssa sellaisessa ”pumpulissa” viikko tai kaksi. Aivan kuin muuta maailmaa ei edes olisi. Nettitauko tekee meidän perheelle myös todella hyvää. En ymmärrä miksi en voi ottaa nettitaukoja kotimaassakin vähän useammin.

  Erityisesti nyt kun Pekka on koko ajan rakennustyömaalla kotona ollessamme, oli viikko perheen kanssa Espanjassa todella arvokasta aikaa. Mielelläni jäin poikien kanssa tänne pidemmäksikin aikaa, sillä he viihtyvät uiden ja palloa pelaillen hyvin. Minulla on vielä lomaa ja on toisaalta aika kätevää kun Pekka saa nyt rakentaa ihan rauhassa kokonaisen viikon kun olemme poissa. Kookos-koiraa on kaikilla tietysti kova ikävä.

  Neljän pojan kanssa matkustaminen on helppoa. Lasten kanssa Espanjassa reissaaminen on varmasti helpompaa, kuin monessa muussa maassa. Meillä on kaverit mukana omasta takaa ja kenelläkään ei käy aika pitkäksi. Pojat pitävät hyvin samoista asioista keskenään, eikä meidän tarvitse miettiä, että minne kukakin menee jotta kaikki saavat omanlaistaan lomaohjelmaa. Voimme siis olla koko porukka yhdessä koko ajan.

  Olemme Espanjassa Torreviejassa, missä äitini ja isäpuoleni asustavat. Olen tässä kohteessa nyt ensimmäistä kertaa, sillä aikaisemmin äitini asui muualla Espanjassa. Plussaa lyhyet lennot, varma lämpö näin kesällä ja puhtaat rannat.

  Kuvia: lasten kanssa Espanjassa

  Torreviejan keskusta
  Rantakatu
  Hotellimme allas
  Lomahymy
  Tuoreet mansikat ja siideri
  Terassimme. Kerrankin saa luettua kirjaa kun ei ole kiire mihinkään.
  Uimaranta
  Minä ja pojat

  Vastaa