• You are currently viewing Pojille pissarauha! Äidit pois nalkuttamasta vessoista

  Pojille pissarauha! Äidit pois nalkuttamasta vessoista

  Pissarauha! Se kuuluisi myös pojille.

  Poikien äidit – facebookissa tulee aika usein keskustelun aiheeksi vessat ja niiden siivottomuus. Kaikissa poikaperheissä ei suinkaan ole sotkuiset vessat, mutta se on sellainen harmiton vitsi, joille on hauska yhdessä naureskella. Aina kun äitien keskustelu vessoista ja pojista lähtee liikkeelle, niin keskustelu päätyy jossain vaiheessa siihen yhteen ja samaan asiaan: Istuvatko perheen pojat pöntöllä vai pissaavatko seisten?

  Pissarauha pojille

  Poikien äidit ovat huippu tyyppejä, mutta tässä asiassa toivoisin, että hieman höllättäisiin. Tuntuu todella absurdilta, että äidit vouhkaavat lastensa pissaamisasennosta. Pahimmillaan jotkut naiset komentavat miehensäkin pissaamaan tietyssä asennossa ja kyylävät ovella, miten se homma suoritetaan. SIIS MITÄ?

  Ymmärrän täysin ahdistuksen siitä sotkusta ja kuuraamisesta mikä seisaalteen pissaamisesta saattaa koitua. Se on toki ikävää ja erityisesti silloin jos äiti joutuu putsaamaan jälkikasvunsa ja pahimmillaan vielä miehensäkin pissat pitkin lattioita. Mutta sen sijaan, että määrää poikiaan (tai miestään) pissaamaan istualteen, niin voisikin ”määrätä” nämä siivoamaan omat sotkunsa.

  Lue myös: Äidin oma vessa

  Olen yllättynyt siitä kuinka moni äiti vahtii poikiensa pissaamista ja tosiaan osa vielä miehensäkin. Minulla ei ole pienintäkään hajua yli 5 vuotiaiden lasteni, saati mieheni pissausasennoista, eikä ne minulle kyllä pätkääkään kuulu. Pissatkoot istualtaan, seisaaltaan tai vaikka päällään jos siltä tuntuu. Omat sotkunsa kyllä pesevät ja siivoavat.

  Voisitteko kuvitella, että miehet puuttuisivat tyttöjen ja naisten johonkin näin intiimiin asiaan? Esimerkiksi komentelemalla miten ja missä asennossa nainen pyyhkii tarpeidensa jälkeen alapäänsä? Kyttäisi siinä ovenraossa ja huomauttelisi jos pyyhkiminen tapahtuisi väärällä tekniikalla. Ette tietenkään! Miksi teemme sitä sitten pojille ja miehille?

  Haaste poikien äideille

  Haastankin nyt kaikki äidit jättämään pojat rauhaan vessa-asioissa. Annetaan jokaisen toimittaa vessassa tarpeensa sillä tyylillä miten kukakin sen parhaakseen näkee. Sen lisäksi haastan äidit opettamaan pojilleen vessan pesua ja laittamaan perheen miespuoliset jäsenet vessanpesuun säännöllisin väliajoin. Kyllä se osumistarkkuus siitä paranee kun joutuu itse jälkensä siivoamaan 😉

  Hyviä vessahetkiä kaikille!


  Poikien vessa

  KUUNTELE POIKIEN ÄIDIT PODCAST- ONKO TÄHTÄYS KAIKEN A ja O?

  Kommentit

  1. Mia

   Täysin samaa mieltä, meillä neljävuotiaskin laittaa oven kiinni että on vessarauha, en minäkään halua ketään kyttäämään pöntön viereen!

  2. Mimmi

   Tunnen naisen joka pakottanut kaikki miespuoleiset
   Perheenjäsenet pissaamaan istualtaan.. mies on selkärangaton ja pojat enempi vähempi traumatisoituneita.
   Viittaan ns.miehisyyden menetykseen ja itsemääräämisoikeuteen.
   Vessassa ei muöskään saa olla rauhassa.
   Joo perheessä on muutakin häikkää mut tää on asia jota olen ihmetellyt.
   Miten pystyy pakottaan toisen toimimaan niin?
   Mitä voi seurata siitä että pissaa kuten haluaa?
   Pistää miettimään…

   1. Sofia

    Noh, joku raja nyt sentään. Pojan/miehen istualtaan pissaaminen ei nyt sentään johdu alistamisesta tai kieroutuneesta perhe-elämästä. Mun poika pissaa kotona istualteen koska isänsä on hänelle niin opettanut, jonka taas äitinsä opetti aikanaan hänelle. Kumpikaan ei ole lainkaan traumatisoitunut, vessa on siisti ja minä en puutu asentoihin ollenkaan. Istualtaan pissaaminen on sitäpaitsi joidenkin tutkimuksien mukaan miehille terveellisempääkin.

    1. Jonna-Emilia

     Niin ja sehän on jokaisen oma asia miten pissaa. 🙂

     1. Sofia

      Kyllä! Itse tekstistäsi olen täysin samaa mieltä!

    2. Nimetön

     Jotkut tutkimukset taas puhuvat seisten pissaamisen puolesta, joten tämäkin asia jakaa asian eri näkökulmiin.

  3. Nimetön

   Voi kuinka hyvä kirjoitus!

  4. Konna

   Meillä kävi niin, että poika, 10 v., sattui juuri paikalle halimaan, kun katsoin hauskanhassun videon äitin tuskasta vessan pissalattiasta ja vessapaperihylsyistä. Taisit juuri sinä sen facebookissa jakaa. Lopussa mamma teki oman huussin pihalle. Noh, meijän kaverin mielestä se oli niin hauska, että aikoi kokeilla. Ei siis ole koskaan pissinyt pitkin lattioita. Luopui sitten suunnitelmistaan kuitenkin. ????

  5. minttu

   Juuri näin. Aivan loistava kirjoitus!!!!!

  6. Jaana Mäkelä

   Minä, vanhana ihmisenä, koen niin että nämä asiat ovat niin henkilökohtaisia ettei niitä täällä netissä kauhiasti kannattais vatvoa.. kivapa on murkkupojalla huomata että äitee just ilmoitti facebookissa hänen kusevan lattioille.. Vessarauha pitää olla ja mitä ihmeen järkeä on toisten vessa-asioita täällä netissä levitellä? Voi ne hoitaa ihan puhumallakin.

  7. Jel

   Meillä tähän pissausasentoon puuttuja on kyllä isä eikä äiti 😂

   1. Jonna

    Voihan se tosiaan niinkin olla 🙂

  Vastaa