• Egmont Kustannus / Minecraft opaskirjat

  Testaajat: Ossian 11v, Oliver 9v ja Oscar 7v

  ”Nyt mä osaan tän tehdä!”, hihkaisi Oscar selailtuaan hetken aikaa uutta Minecraft opaskirjaa, jonka Egmont Kustannus meille lähetti. Oliver suunnitteli innoissaan rakentavansa hissin. Siis minkä hissin ja siis missä? Äidit ovat taas aivan pihalla näistä poikien jutuista. 🙂

  Varmasti jokaisella lapsiperheellä on jokin Egmont Kustannuksen julkaisema lehti tai kirja kotona. Itselle tuttuja ovat ainakin Asterix sekä Lucky Luke, joita tuli luettua paljon lapsena. Onpa hauskaa, että omat lapset saavat lukea näitä klassikkoja. Valikoimiin kuuluu myös esimerkiksi Muumi, My Little Pony, Lego ja Ryhmä Hau vain muutaman mainitakseni. Tanskalaisen Egmontin ja Sanoma Media Finlandin puoliksi omistama yhteisyritys Egmont Kustannus tarjoaa lapsille paljon hienoja lukuelämyksiä.

  Kaupallinen yhteistyö Egmont Kustannuksen kanssa.

  Mikä se on?

  Kaikki poikien äidit varmaankin tietävät mikä on Minecraft? Pienempien poikien äidit pääsevät tutustumaan tähän videopeliin todennäköisesti myös myöhemmin. Pelin ikäraja on 7 vuotta.

  Lyhykäisyydessään huikean suosion ympäri maailmaa saavuttanut Minecraft on peli, jossa pelaajan on mahdollista luoda rakennelmia kuutioiden avulla kolmiulotteisessa maailmassa. Rakentamiseen lisäideoita ja hyviä vinkkejä löytää näistä Minecraft opaskirjoista, joiden ajantasalla oleminen on tietysti tärkeää.

  Egmont Kustannus päivitti Minecraft oppaat ja kaksi uusinta opasta ovat ilmestyneet lokakuussa! Minecraft oppaiden avulla pelaajat pääsevät aloittelijasta edistyneiden tasolle. Oppaat ovat nimeltään Opaskirja punakiven salaisuuksiin ja Opaskirja Hornaan ja Ääreen.

  Opaskirja punakiven salaisuuksiin neuvoo, miten punakiven avulla rakennetaan hämmästyttäviä laitteita ja tullaan tekniikan alan mestariksi. Pelaaja oppii käyttämään punakivikomponentteja, kokoamaan toimivia virtapiirejä ja hyödyntämään oppimiaan taitoja kekseliäissä rakennelmissa. Mukana on myös sisäpiirin tietoa ja Mojangin asiantuntijoiden vihjeitä.

  Opaskirja Hornaan ja Ääreen neuvoo, miten vieraassa maastossa edetään, taistellaan hurjia mobeja vastaan ja löydetään harvinaisia palikoita ja esineitä. Mukana on myös sisäpiirin tietoa ja Mojangin asiantuntijoiden vihjeitä.

  ”Etkö ymmärrä mitään äiti? Älä välitä, emme mekään.”  Pojat kuitenkin ymmärsivät opaskirjojen arvon päälle heti. Kirjaa selailemaan meille saapui myös poikien koulukaverit, sekä naapurin pojat. Aina sivun vaihtuessa kuului huudahdus, kun pojat saivat mahtavia uusia lisäideoita peliinsä.

  Nyt on pojilla pelipäiviksi odotettavaa, kun päät pursuavat rakenteluideoita Minecraft peliinsä.

  Vinkit käyttäjille

  Yksi sana, lahjapaketti! Jos yhtään on mietinnässä joululahjat tai synttärilahjat kouluikäiselle pojalle, niin tässä ne ovat. Pojat selvästi ymmärtävät näiden opusten arvon. Meitä vanhempia usein huolestuttaa pelaamisen haitat. Nämä kirjat houkuttavat ja kannustavat nyt myös lukemaan, mikä on hienoa. Näistä on hyötyä koulutielle, kun lapset oppivat etsimään tietoa perinteisin keinoin ja myös soveltamaan sitä käytännössä.

  Minecraft oppaita on tarjolla paljonkin, mutta taitava pelaaja kaipaa päivitettyä tietoa pelinsä tueksi ja silloin uusin versio on tietysti paras mahdollinen. Kirjojen kautta Minecrafin maailma aukeaa meille vanhemmillekin paremmin, tätähän voisi itsekin kokeilla joskus. Pakko myöntää, että Minecraft on nerokas monellakin tapaa. Pojat oppivat huomaamattakin loogista päättelykykyä ja hahmotusta hauskalla tavalla. Pojat (ja äidit) suosittelevat kirjoja lämpimästi.

  Parhaat palat

  Poikien TOP3

  1. Ei ollut liian pitkät kirja. Tämän jaksoi lukea läpi.
  2. Hyvät rakennusideat tuleviin peleihin.
  3. Pysyy ehjänä kun on kovat kannet.

  Äitien TOP3

  1. Pojat pois pelikoneen äärestä etsimään tietoa kirjoista, Hienoa!
  2. Tässä Minecraftissa on oikeasti aika siistejä  juttuja, kirjojen kautta maailma aukeaa konkreettisemmin myös meille dinosauruksille 😉
  3. Poikien into ja tiedonjano on inspiroivaa 🙂

  Lisää poikien testiryhmän testauksia täällä

   

  Vastaa