• Kadonneen aarteen metsästys / eOmistaja

  Testaaja: Oskari 9v

  “Mitä jos joku tosi tärkeä tavara häviää, miten mä saan sen takaisin? Mihin se joutuu?” Näin pohti kerran Oskari, kun toinen hanska oli taas tiellä tietämättömällä. Oskari on tavaroistaan yleensä hyvinkin tarkka, mutta silti kiireessä niitä unohtuu silloin tällöin kouluun, kavereille ja koulureitille. Äitinä sitä on välillä toivoton, koska hanskoja, takkeja ja pipoja saati sitten puhelimia ei vain voi olla jokaisella lapsukaisella useampia jemmassa. Mutta oppia ikä kaikki, kyllä äidilläkin tavarat ovat joskus hujan hajan. Ei ole kerta tai kaksi, kun sydän jättää muutaman lyönnin väliin kauppareissun jälkeen; mihin ihmeeseen sen lompakon taas työnsin. Jonkinlainen mielenrauha olisi enemmän kuin tarpeen näiden kadonneiden aarteiden metsästyksessä.

  Tämä on kaupallinen yhteistyö eOmistajan kanssa.

  Mikä se on?

  eOmistaja on uusi yhteisöllinen löytötavarapalvelu, joka säästää meidät turhilta sydämentykytyksiltä. Ei enää vaivalloisia käyntejä löytötavaratoimistoissa tai soittoja sinne ja tänne. Rekisteröitymällä palveluun ilmaiseksi ja tilaamalla maksullisen anonyymin eTunnisteen tai eAvaintunnisteen, saa korvaamattoman mielenrauhan. Palvelun saa käyttöönsä myös ilmaisella startti-paketilla, joka sisältää 3 tarratunnistetta.

  Rekisteröityminen on helppoa ja nopeaa. eTunnisteessa on vaihtoehtona joko 51 tarraa tai 51 tarraa ja viisi avaimenperää. eAvaintunnisteessa saa käyttönsä viisi avaimenperää. Avaimenperissä on sama idea kuin tarroissa. Niitä voi kiinnittää avaimiin tai esimerkiksi koululaisten reppuihin.

  Tavaraan liimattava tarra ohjaa tunnisteen avulla löytäjän palveluun. Omistaja saa palvelun kautta tiedon tavaran löytymisestä sekä tekstiviestillä että sähköpostilla ja sovitulla tavalla aarteensa takaisin. Ilmaisessa starttipaketissa tiedon saa vain sähköpostitse. Löytäjän ei tarvitse rekisteröityä palveluun vaan omistaja löytyy tarrassa olevan tunnisteen ja verkkosivujen avulla. Tarroissa ei ole nimiä. Erittäin kätevää ja turvallistakin, koska tavaran palautuksen voi sopia itselleen sopivalla tavalla.

  Halusin testata palvelua käytännössä ja sopivasti samalla viikolla koululla järjestettiin Halloween-juhlat. Rekisteröidyin palveluun ja Oskari liimasi tarran puhelimeensa. Tarra on hyvälaatuinen, joten se ei hevillä irtoa. Sovimme Oskarin kanssa, että puhelin häviää hallitusti juhliin. Oskarin luokkakaverin äidin kanssa järjestimme tapahtuman niin, että Oskarin luokkakaveri löytää puhelimen. Suurin osa juhlijoista oli jo lähtenyt kotiin, kun puhelin löytyi. Luokkakaveri ei tunnistanut kenen puhelin oli, joten hänen äitinsä ehdotti, että he ottavat sen kotiin ja yrittävät myöhemmin löytää puhelimen omistajan. Kotona luokkakaveri sitten huomasi tarran ja lopun arvaattekin!

  Vinkit käyttäjille

  Palveluun tulee rekisteröityä ennen tarrojen liimaamista, muuten tarroista ei ole mitään hyötyä. Tarroja voi liimata hyvin erilaisiin tavaroihin. Myös esimerkiksi ulkovaatteisiin ja tärkeisiin mukana kulkeviin pehmoleluihin kannattaa laittaa tarra, koska ne voivat hävitä kauppareissulla tai jäädä harrastuksiin.

  Meillä järjestettiin tarratalkoot. Pojat hieman innostuivat ja olisivat mielellään tarroittaneet koko kodin irtaimiston. Hieman joutui toppuuttelemaan. Äidin tekisi mieli liimata yksi jokaisen pienokaisen otsaankin ihan vaan mielenrauhan vuoksi. Tarra omaan takaraivoon ei olisi myöskään pahitteeksi, kiireisen arjen pyörityksessä saattaa äitikin mennä joskus hukkaan 😉

  Parhaat palat

  Poikien TOP3

  1. Nyt ei sureta niin paljon, jos tavara häviää (täytyy muistuttaa poikia etteivät nyt sitten tahallaan tavaroita hävitä;) ).
  2. Tarrojen liimaaminen on hauskaa hommaa.
  3. Jännittävää etsiä tarroja toisten hukkaan joutuneista tavaroista.

  Äitien TOP3

  1. Hyvä, käytännöllinen palvelu kaikin puolin, varsinkin sen oman mielenrauhan vuoksi.
  2. Laadukkaat tarrat.
  3. Anonyymisyys plussaa.

  Lisää Poikien testiryhmän testauksia täällä

  Vastaa