• You are currently viewing Lékué-höyrykääre / Mastermark Brands Oy

  Lékué-höyrykääre / Mastermark Brands Oy

  Testaajat: Oskari 9v, Verneri 7v ja Viljami 7v

  ”Tää höyrykääre on kyl aika jees”

  Tämä on kaupallinen yhteistyö Mastermark Brands Oy:n kanssa.

  Meillä on sen verran ideaali tilanne tällä hetkellä, että voin tehdä töitä kotona. Ihanaa ettei tarvitse stressata siitä, kun pojat tulevat koulusta ja eskarista kotiin vaan olen täällä heidät vastaanottamassa. Toki pojat varmasti joskus toivoisivat ettei äiti olisi aina kotona, mutta pääsääntöisesti heistä on kiva, että täällä on joku. Silloin tällöin joudun kuitenkin käymään palavereissa muualla. Pienemmät sisarukset ovat hoidossa isovanhemmilla sen aikaa, kun äiti palaveeraa. Tällöin pojat saavat suoriutua itse välipalan laitosta. Joskus ovat jopa niin nälkäisiä koulusta tullessa, että haluavat syödä uudestaan lämmintä ruokaa, vaikka olisivatkin jo syöneet koulussa. Kasvavia, kovasti liikkuvia poikia, joten ruoka maistuu! Vanhimman pojan kanssa ollaankin jo ruoanlaittoa harjoiteltu ihan hellalla, pienemmät ovat usein auttamassa äitiä. Koskaan ei kuitenkaan ole liikaa keinoja, joilla sitä kiireistä arkea voisi helpottaa juuri ruoanlaiton osalta. Mahtavaa, jos ne keinot lisäisivät myös poikien omatoimisuutta!

  Mastermark Brands Oy lähetti pojille testattavaksi höyrykääreen ruoanlaittoa varten. Viimeksi pojat saivat testattavaksi huipun mikropopkorniastian, joten meillä oli suuret odotukset myös höyrykääreen osalta.

  Kaikille Poikien Äideille nyt alekoodilla ÄIPPÄ2018 -30 % (toimitus 0€) kaikista Lekuén höyrykääreistä (4 erilaista: valkoinen, punainen, vihreä perhekoko, punainen perhekoko) Mastermark Brands-verkkokaupasta.

  Mikä höyrykääre on?

  Lékué-höyrykääre on myrkyttömästä BPA-vapaasta platinasilikonista valmistettu mikronkestävä astia, jossa voi valmistaa helposti ja nopeasti ruokaa. Sen voi pestä astianpesukoneessa tai vaikka huuhtaista hanan alla lämpimällä vedellä. Höyryttäminen on tunnetusti paras valmistustapa mm. kasviksille ja tähän höyrykääre on kätevä vaihtoehto. Poikia houkutti kovasti tehdä munakasta. Minä ehdotin, että munakkaan joukkoon voisi lisätä kasviksia. Pojat saivat itse valita kasvikset.

  Äitiä ehkä hieman hirvitti, koska testaus suoritettiin asianmukaisesti niin, että äiti oli pois kotoa. Kananmunat ja pojat, pomminvarma yhdistelmä ainakin niin, että keittiö on kuin pommin jäljiltä. Samoin vihannesten leikkaaminen ilman äidin valvovaa silmää ei kuulostanut kovinkaan hyvältä idealta. Sovimme kuitenkin Oskarin kanssa, että vain hänellä oli lupa leikata kasviksia, koska on vanhin ja käsikin ehkä vakain tästä ryhmärämästä. Eskarilaisten kaksosten homma oli sitten rikkoa munat astiaan ja vatkata ne vesilorauksen kera. Älkää edes kysykö, kuka maustoi koko viritelmän!!

  Munakas á la pojat:

  Neljä munaa, loraus vettä, porkkanaa raasteena, miniluumutomaatteja, sipulia, loraus oliiviöljyä, ripaus yrttisuolaa ja ripaus pippurisekoitusta (Roasted garlic & Pepper)

  Pienellä sotkulla selvittiin 😉

  Työvaiheet sujuivat kuulemma juuri niin kuin oli sovittu. No, uskoo ken tahtoo, mutta olin hyvin vakuuttava, kun nyökytin päätäni poikien näin vakuuttaessa. Sain myös kuvia todisteeksi, joten hienosti meni 🙂 Ensin pojat höyrystivät kasvikset (noin kolme minuuttia) ja sen jälkeen he lisäsivät vatkatut kananmunat mausteineen päälle (noin kaksi minuuttia). Höyrykääreen voi onneksi sulkea. Ilman kantta munat olisivat testiryhmän toimesta olleet todennäköisesti pitkin lattiaa. Ja ah sitä sotkua 😉 Hyvää munakasta oli ollut ja höyrykääreen sisältö oli tuhottu kuulemma hetkessä; suoraan kääreestä 😀 Keittiökään ei ollut kovin sotkuinen, kun tulin kotiin. Pojat selkeästi pistivät kaiken peliin ja olivat ansaitusti ylpeitä kokkailustaan.

  Vinkit höyrykääreen käyttäjille

  Höyrykääreessä voi tehdä aikalailla mitä vaan. Pakkauksesta löytyy hyvät ohjeet ruoan valmistukseen ja kivoja reseptejä. Varsinkin kasvikset on helppo höyryttää kääreessä, mutta se soveltuu myös hyvin esimerkiksi kalan valmistukseen. Terveellinen ateria on näin kädenkäänteessä tehty ja lapsetkin pystyvät valmistamaan vaativampiakin aterioita turvallisemmin ja vain muutamissa minuuteissa. Höyrykääreen voi ottaa mukaan myös töihin, jos sieltä löytyy mikro. Näin töissäkin on mahdollisuus valmistaa terveellisiä aterioita nopeasti. Emme valmista ruokaa yleensä mikrossa, mutta höyrykääreen myötä saimme yhden hyvän keinon lisää kiireisen arkemme helpottamiseksi.

  Parhaat palat

  Poikien TOP3

  1. Ruoanlaitto oli hauskaa ja helppoa
  2. Oli kivaa touhuta keittiössä ilman äidin valvovaa silmää.
  3. Pojat olivat ylpeitä itse valmistamastaan ateriasta.

  Äitien TOP3

  1. Todella hyvä vaihtoehto ruoan höyryttämiselle.
  2. Turvallinen myös lapsille harjoitella ruoanlaittoa.
  3. Astian myrkyttömyys iso plussa.

  Lisää Poikien testiryhmän testauksia

  Kommentit

  Vastaa