• Meidän pojat saavat kuulemma liikaa viikkorahaa

  Kaupallinen yhteistyö: Danske Bank/MunRahat -sovellus 

  Paljastettuani poikieni saaman viikkorahan suuruuden tutuilleni, moni oli sitä mieltä, että se on aivan liikaa rahaa lapsille. Onko se? Mikä sitten on sopivasti?

  Pojat saavat viikkorahaa 8€/viikko. Onhan se paljon. Varmasti sopivampi summa olisi 3-5€ lapsi. Olen kuitenkin ajatellut, että viikkorahan olisi hyvä olla sen suuruinen, että siitä voi halutessaan säästää johonkin itselleen tärkeään. Jos viikkoraha olisi vain 3€, niin sehän hujahtaisi jo yhteen karkkipussiin.

  Haluan poikien oppivan säästämisen taidon ja toisaalta myös tekevän niitä valintoja, että paljonko rahaa uskaltaa käyttää, jotta kaikki rahat eivät kulu kerralla. Ja miten kivaa onkin saada joku kovasti toivomansa asia, kun on siihen itse sitkeästi säästänyt. Paljon enemmän lapsi oppii näin kuin siitä, että osoittelee äidilleen kaupassa leluja ja ne ostetaan välittömästä lapsen niin halutessa. Viikkorahaa ovat pojat meillä saaneet yleensä noin kouluikäisestä ylöspäin.

  Oscarille ja Ollielle vielä riittävät kolikot hyvin.

  Viikkorahat ansaitaan

  Meillä viikkorahan saamiseksi on myös tehtävä tietty määrä kotitöitä viikossa. Tämä tietysti tarkoittaa sitä, että isommat pojat saavat usein enemmän viikkorahaa kuin pienet. Eipä pienet sitä rahaa vielä muutamaa euroa enempää kaipaakaan, se riittää, että saavat ne karkit. Ossian 12v ja Oliver 10v tekevät työvuoronsa epäsäännöllisesti, välillä on viikkoja kun he eivät saa viikkorahaa yhtään ja välilllä tekevät sen maksimin 8€.

  On muutamia kotitöitä joita pojat joutuvat tekemään ilman viikkoraha ”-korvausta”, ne ovat omien huoneiden siivoaminen ja Kookos-koiran ulkoilutus. Olen miettinyt onko kotitöistä palkitseminen järkevää, mutta tulin siihen tulokseen, että on. Viikkorahaa pojat saisivat joka tapauksessa, vaikka kotitöitä tehtäisiin ilman korvausta. Nyt he sentään oppivat samalla, että työstä saa korvausta. Ilmaista rahaa ei ole olemassakaan.

  Meidän pojat tekevät epäsäännöllisen säännöllisesti  mainoskeikkoja ja leffarooleja joista saavat luonnollisesti ihan oikean rahapalkan itselleen. Nämä kaikki rahat suunnataan poikien omille tileille kasvamaan. Voivat sitten aikuisena päättää miten säästämänsä rahat käyttävät. Ihan mukavan pesämunan pojat sieltä haalivatkin. Tämä on kiva lisä, sillä meillä vanhemmilla ei ole ylimääräistä laittaa poikien tileille. Kaikki mitä meille tulee, myös menee.

  Kun lompakosta ei löydy käteistä

  Ärsyttävintä on se, että käteistä on aika harvoin lompakossa ja kun viikkorahan maksun aika koittaa, niin monesti pojat joutuvat odottamaan sitä pitkään. Sitten lähdetään automaatille nostamaan rahaa ja rikkomaan sitä kauppaan.

  Poikien saamat rahat myös häviävät helposti. Pojat piilottelevat niitä mielestään hyviin piilopaikkoihin ja rahat katoilevat pikkuhiljaa. Lompakoissa rahat kuumottavat jatkuvasti ja tekisi mieli ne lähteä tuhlaamaan. Säästöpossut ovat turhakkeita, niistä kun saa rahat pois halutessaan.

  Danske Bankin MunRahat-sovellus helpottaa

  Tämän käteisongelman vuoksi Danske Bankin MunRahat – sovellus alkoi kiinnostamaan meitä perheen aikuisia.

  MunRahat-sovellus toimii iOS- ja Android-laitteilla. Sovelluksessa lapsi saa maksukortin ja sovelluksen rahojen hallintaan. Me huoltajat voimme puolestamme siirtää rahaa lapsille ja valvoa rahankäyttöä uudessa mobiilipankissa. Sovellus oli nopea ladata ja todella yksinkertainen käyttää. Sitä voivat käyttää lapset, joiden vanhemmilla on tilit Danske Bankissa.

  Ossian ja Oliver tutustuvat sovelluksen käyttöön.

  Kokeiltuamme poikien kanssa sovellusta, tykästyimme erityisesti siihen, että sovelluksessa voi lapsi helposti ja näkyvästi säästää rahaa. Lapsi voi siirtää rahaa tililtään säästöön ja nähdä koko ajan kätevästi summat, mitä tilillä tai säästössä on. Nyt kun siirrämme pojille sovelluksella heidän viikkorahansa, voivat pojat suoraan itse siirtää osan siitä säästöön ja ottaa osan kortillaan käyttöön. Kätevää.

  Poikien mielestä oma kortti on erityisen tyylikäs omistaa. Sitä on myös jännittävä käyttää kaupassa. Ossian on lähdössä pian viikoksi serkkujensa kanssa mummolaan Espanjaan ja hänen kortti lähtee myös sinne mukaan. Korttia kun voi käyttää myös ulkomailla ja verkko-ostoksiin, jos vanhempi on antanut tähän luvan.

  Kannattaa tutustua Danske Bankin MunRahat -sovellukseen ja katsoa, jos se sopisi myös teidän perheen tarpeisiinne.

  Saako teidän perheessä lapset viikkorahaa? Paljonko?

  Lue myös:

  Paskin palvelu ikinä

  Lapsiperheen ällöttävät löydöt. (Katso kuvat jos uskallat)

  Kommentit

  1. Sari - Saron blogi

   Kiva juttu, kun olitte jakaneet tämän jutun Facebookissanne nyt uudelleen, vaikka juttu oli vuodelta 2018. Tämä oli nimittäin mennyt minulta ihan ohi ja tämä on juuri sellainen mitä ME olemme kaivanneet 🙂 Tämä perjantai meneekin tätä kuviota tutkiskellessa 🙂 KIITOS!

   1. Jonna

    Kiva, että vanhatkin jutut välillä on iloksi. Siksi näitä uudelleen välillä jaetaan kun ei kaikki julkaisut näy kaikilla, niin moni juttu menee ohitse. 🙂

  Vastaa