• Yrittäjä sekä kotiäiti, ei se ole helppoa

  Kaupallinen yhteistyö: Picadeli

  Olen ollut yrittäjänä nyt yli 6kk ja ihan mukavasti on mennyt. Aika on ainakin mennyt todella nopeasti. Tietysti uuden yrityksen alulle paneminen on vienyt paljon energiaa ja rahaakin, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee. Takaiskulta ei ole vältytty, jokaisesta niistä on kuitenkin selvitetty toistaiseksi kunnialla.

  Paljon hyvää ja jonkin verran myös sitä toista puolta, on kuulunut yrittäjyyden alkutaipaleelle. Toisaalta tässä vasta opetellaan ja yritetään löytää sellaista kultaista keskitietä sille, miten yrittäjyyttä ja äitiyttä voi yhtäaikaisesti toteuttaa.

  Yrittäjän arki

  Yrityksen ja kodin pyörittäminen yhtä aikaa ei ole ollut kovinkaan helppoa. Uskon, että tilanne on täysin eri sitten kun Pekka taas pystyy osallistumaan kodin ja perheen hoitamiseen. Nyt kun hän rakentaa laajennusta, on minulla kädet todella täynnä aamusta iltaan.

  Meillä kolme isointa poikaa ovat koulussa ja koulun jälkeen tulevat suoraan kotiin. On kiva olla heitä joka päivä kotona vastassa. Ollie on vasta 4 vuotias ja hän on kokonaan kotona kanssani. Kaupungin järjestämässä kerhossa Ollie käy kaksi kertaa viikossa. Tämä yhdistelmä; työnteko ja lapsi kotona, ei ole mikään helpoin mahdollinen yhtälö. En silti muuttaisi mitään.

  Kun isoveljet saapuvat koulusta on kotona työskentely heti helpompaa, verrattuna siihen kun olemme täällä Ollien kanssa kaksin. Ollie on hyvin erilainen kuin veljensä pienenä, eikä meinaa saada yksin leikkejä aikaiseksi. Minulle katetaan koko ajan leikkiruokia naaman eteen ja tungetaan pikkuautoa käteen, samalla kun yritän keskittyä työntekoon. Onneksi ensimmäinen isoveli saapuu koulusta kuitenkin usein jo puolenpäivän jälkeen ja Ollie saa seuraa.

  Millainen se päivä kokonaisuudessaan sitten on? Päätin kirjoittaa millainen on yksi normaali arkipäiväni tällä hetkellä. Tässä tulee..

  Tavallinen keskiviikko

  Klo 08:30 Herään, koululaiset ovat osa lähteneet kouluun ja osa tekee lähtöä. Köllimme Ollien kanssa hetken ja nousemme aamupalalle.

  Klo 9:00 Käytän koiran ulkona, teen aamupesut ja sen jälkeen ryhdyn virallisesti töihin. Minulla ei ole vielä työpöytää, joten teen työt yleensä keittiönpöydällä tai olohuoneen sohvalla.

  Klo 10:00 Nettipalaveri. Istumme nettipalaverin Sannan ja yhteistyökumppanin kanssa. Kaikilla on huoleton etäpäivän look, eli äitinuttura. Ollie leikkii huoneesaan legoilla.

  Klo 11:00 Pistän astianpesukoneen ja pyykinpesukoneen pyörimään. Ollie haluaa, että luen hänelle sadun. Suostun lukemaan yhden ja sitten jatkan taas töitä. Ollie katsoo piirrettyjä.

  Klo 12:00 En ehtinyt tekemään meille lounasta, joten kävimme hakemassa Picadelin salaatit minulle ja Ollielle kaupasta. Haemme välillä noutoruokana salaatit tai muuta nopeaa purtavaa, sillä ruuan tekeminen meille kahdelle vie yllättävän paljon työaikaani. Nopeammin homma hoituu kun hakee jotain valmista syötävää.

  terveellinen pikaruoka
  Terveellistä pikaruokaa

  Klo 13:00 Käymme nopeasti ulkoilemassa Ollien kanssa. Kookos koira lähtee mukaamme. Käymme jäämäessä laskemassa pyllymäkeä ja jäämme samalla Oscaria vastaan koulun pihalle. Kävelemme yhdessä kotiin.

  Klo 14:00 Lähden Ollien kanssa Sannalle kuvaamaan Poikien Äitien myytäviä tuotteita. Ollie ja Sannan kaksi pienintä leikkivät onnistuneesti yhdessä kuvausten ajan. Kuvausreissu on kiva ja saamme muutenkin vaihdettua Sannan kanssa kuulumisia työasioista. Kuvat eivät kuitenkaan onnistu niin hyvin kuin toivoimme ja koko kuvausreissu menee hukkaan. Toteamme, että parempi otattaa jatkossa kuvat ammattilaisen avustuksella

  Poikien Äidit
  Tuotteita kuvaamassa Sannan luona, kuvassa Sannan kuopus Kristian ja Sanna.

  Klo 16:00 Takaisin kotona. Teen vielä nopeasti työjuttuja, ennen kun alkaa illan harrastus rumba. Myyntiä, somea, blogia….

  Klo 17:00 Poikien harrastukset alkavat. Oliveria jalkapallohallille, Ossiania parkouriin ja Oscaria telinevoimisteluun. Kuskattavaa riittää koko illaksi. Jos odottelen poikien treenipaikalla, niin usein teen töitä kännykällä odotellessani. Tällä kertaa jään Oscarin telinevoimistelu treeneihin odottelemaan.

  Klo 20:00 Lähden omiin treeneihini jäähallille. Pekka lopettaa rakentamisen ja hoitaa poikien iltatoimet. Kotona olen vasta myöhään illalla ja sitten iltapesut. Vilkaisen vielä Poikien Äitien facebookin ja Instagramin ja sitten nukkumaan.

  Ei ihan mikä vain salaattibaari

  Yhdistin tämän kirjoitukseni yrittäjän arjesta, tähän Picadelin yhteistyöhön siksi, että yrittäjän ja kotiäitiyden yhdistämisessä on Picadeli ollut kohdallani suuressa roolissa. Kun teen töitä, niin en millään raaskisi keskeyttää koko ajan ja alkaa työstämään ruokaa keittiössä. Tästä syystä olemme etsineet Ollien kanssa niitä terveellisiä ”pikaruokia” mitä voimme syödä lounaaksi hyvällä omallatunnolla. Picadeli oli huippu löytö ja se löytyi ihan tavallisesta kaupasta.

  Olemme toki löytäneet muitakin noutoruokia jotka toimivat, mutta salaattibaari on yksi nokkelimmista. Nokkela siksi, että saan myös Ollien valitsemaan salaattikippoon terveellisiä ruokia ja esimerkiksi reilusti kalaa tai pikkulihapullia. Molemmat voivat valita mitä haluavat omaan annokseensa ja hintakin pysyy edullisena.

  Olen kertonut aikaisemminkin teille, että eläinten hyvinvointi on minulle sydämen asia. Picadeli on tehnyt selkeät eläintenpitoon liittyvät suuntaviivat, mitkä ovat minulle tärkeitä. Eläimille tarjotaan riittävästi tilaa, sopiva ympäristö ja lajitoverien seuraa. Eläimien saatavilla on tuoretta vettä ja terveyttä & voimaa ylläpitävää muonaa. Suojaa sekä lepopaikkoja. Lisää suuntaviivoista voit lukea lisää Picadelin sivuilta. 

  Käy kurkkaamassa mistä löytyy sinua lähin Picadelin salaattibaari: TÄÄLTÄ

  Huom! Poikien Äitien Facebookissa vielä muutaman päivän menossa arvonta, jossa voit voittaa Picadelin viikon salaatit!

  Lue myös:

  Hauskat Wilma-viestit opettajilta

  Miten olisi poikalapsilisä?

  Vastaa