• You are currently viewing Suomenlinnan seikkailukierros, Viapori ja salaisuuksien avain 8.6.-4.8.2018

  Suomenlinnan seikkailukierros, Viapori ja salaisuuksien avain 8.6.-4.8.2018

  Testaajat: Oliver 10v, Oscar 8v, Verneri 7v, Viljami 7v ja Ollie 4v

  Poikien testiryhmämme pääsi testaamaan jotain ainutlaatuista ja ikimuistoista Suomenlinnassa. Kun pojat kuulivat, että kierrokselle tarvitaan taskulamput, alkoi villi mielikuvitus laukkaamaan ennennäkemättömällä tavalla. Minkähänlaiseen hurjaan seikkailuun pojat joutuisivatkaan? Tämä on kaupallinen yhteistyö Ehrensvärd-seuran kanssa.

  Mikä Suomenlinnan seikkailukierros on?

  Suomenlinnan seikkailukierros alkoi hauskalla tavalla jo Kauppatorilta, kun noustiin Suomenlinnaan vievälle lautalle. Lauttamatka on jo elämys itsessään, vaikka se olisikin jo tuttu. Joka kerta lautan kyytiin on vain jännittävä nousta. Sulassa sovussa, samassa satama-altaassa jättimäisten risteilyalusten kanssa saa isommankin seilaajan puntin väpättämään! Seikkailukierrokselle lähdettiin Tykistönlahden kioskilta, jonne oli kokoontunut punaposkisia lapsukaisia perheineen. Jännitys oli käsin kosketeltavissa, mutta haihtui kuin tuhka tuuleen, kun kuningas Kustaa III pyrähti paikalle liehuvine viittoineen. Loistava kuningasta esittävä näyttelijä sai lapset heti mukaan tarinaan.

  Suomenlinnan seikkailukierros
  Tykistönlahden kioskilla jaettiin olkanauhat, joilla apujoukot merkittiin

   

  “Ruotsin valtakunnan itäisen osan turvaksi rakennettava Viaporin linnoitus on melkein valmis. Viime metreillä, ennen suuria avajaisjuhlia, linnoituksen avain kuitenkin katoaa mystisesti. Kuningas kutsuu apujoukot eli lapset avukseen selvittämään mysteeriä. Kuka ihme on avaimen varastanut?” Tässä vaiheessa kaikki lapset näyttivät uppoutuneen tarinaan ja seikkailu alkoi. Tapasimme myös hovineito Sofian, joka lähti avaimen etsintäkierrokselle meidän kanssamme. Myös aikuiset innostuivat silmin nähden tarinasta ja jokainen varmasti haaveili olevansa osa menneiden aikojen historian siipien havinaa. Kuka linnanneitona, kuka -herrana.

  Kunniakuja

   

  Salaseuraan liittyminen vaati naamiot

   

  Myös kuningas ja hovineito Sofia saivat naamiot

   

  Hämärässä loistavat taskulamput olivat parasta antia

   

  Kierroksen aikana tavattiin mielenkiintoisia henkilöitä, kuten linnoituksen avaimen takonut seppä sekä seurattiin johtolankoja ja ratkottiin vihjeitä. Taskulamppujakin päästiin käyttämään hämärissä bastioneissa ja tämä se vasta jännittävää olikin poikien mielestä. Taitavat näyttelijät veivät meidät aidontuntuisesti puoleksitoista tunniksi 1700-luvulle. Suomenlinnan seikkailukierroksia on tehty jo vuodesta 1998, jolloin kuninkalla oli hukassa kruunu.

   

  Tarinaa kuunneltiin keskittyneesti ja tarkkaavaisesti

  Suomenlinnan muurit

  Seppä, kuningas ja hovineito Sofia

  Mistä avain sitten löytyikään, se on salaisuus

  Vinkit Suomenlinnan seikkailukierrokselle osallistuville

  Lapsilla on oltava kierroksella mukana aikuinen. Omat taskulamput kannattaa ottaa mukaan. Suomenlinnan seikkailukierros soveltuu yli 6-vuotiaille lapsille, toki nuoremmillekin, mutta kouluikäisen on helpompi seurata tarinan kulkua. Lastenrattailla ei pääse joka paikkaan kierroksella, suurimman osan kuitenkin. Suomenkieliset seikkailukierrokset ovat tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin klo 12 ja 15. Perjantaisin kierrokselle pääsee vain klo 15. Juhannuksena ei etsitä Viaporin avainta 21.-23.6.2018 välisenä aikana. Ruotsinkieliselle seikkailulle voi ilmoittautua mukaan joka perjantai klo 12, paitsi juhannusaattona 22.6.2018. Lautat (JT-Linen vesibussit ja HSL:n lautat) lähtevät Kauppatorilta tasaisin väliajoin joka päivä. Lauttamatkat eivät kuulu seikkailukierroksen lipun hintaan. Lippuja voi ostaa ennakkoon tai Suomenlinnasta. Tänä kesänä liput maksavat alle 16v. lapsilta  12 € ja aikuisilta 14 €.

  Suomenlinnassa kannattaa ehdottomasti viettää vaikka koko päivä kierroksen lisäksi. Nähtävää ja koettavaa löytyy, kuten muureja, puistoja, mielenkiintoisia museoita ja tykkejä. Paljon hauskoja piilopaikkoja lapsille. Mukaan on hyvä varata mukavat kengät ja vaatteet sekä lapsille että itselle. Maksullisia parkkipaikkoja löytyy Kauppatorin lähistöltä autolla kulkeville, Helsingin juna-asemalta on lapsillekin sopiva kävelymatka lautalle. Suomenlinnasta löytyy useita erilaisia ravintoloita ja kahviloita sekä kauppakin. Testiryhmä osti jäätelöt kierroksen päätyttyä Tykistölahden kioskilta. Kierros sai jännittävän päätöksen, kun jouduimme suojautumaan jäätelönnälkäisiltä lokeilta. Muistakaa suojella herkkujanne.

  Mahtava kokemus, erityiskiitos näyttelijöille eläytymisestä. Testiryhmä tunsi todellakin elävänsä 1700-luvulla!

  Suomenlinnasta löytyy muun muassa useita kahviloita ja kauppa

   

  Lopuksi oli vielä aikaa ihailla saapuvaa lauttaa

   

  Jonna ja testiryhmä

  Parhaat palat

  Poikien TOP3

  1. Kuningas oli hauska
  2. Taskulamput ja hämärät käytävät ja “luolat”
  3. Jätskit, tosin yhden meinasi lokki napata

  Äitien TOP3

  1. Loistavat näyttelijät
  2. Mukaansatempaava tarina
  3. Mahtavat puitteet

   

  Lisää Poikien testiryhmän testauksia

  Vastaa