• Teinipojan huone ja poikien oleskelutila

  Teinipojan huone. Kaupallinen yhteistyö: Jollyroom

  Laajennusurakkamme jatkuu laajennetun talopuoliskon alakertaan. Sinne on tehty kaikille pojille iso yhteinen oleskelutila ja Ossianille oma huone. Vielä vähän on listoja laittamatta ja jotain pientä sellaista, mitkä on varmasti kesken vielä 20 vuoden päästäkin. Mutta kutakuinkin valmis.

  Ossian on kohta 13-vuotias ja kaipaa jo vähän omaa tilaa. Hänen huoneelleen täydellinen paikka onkin ehdottomasti alhaalla, missä voivat oleskelutilassa kokoontua kavereiden kanssa rauhassa. Kivaa se on meille aikuisillekin, kun nuoriso on omissa tiloissaan poissa jaloista.

  teinipojan huone
  Ossianin huone

  teinipojan huone

  Teinipojan pelihuone

  Ossian toivoi pitkään pelituolia omaan huoneeseensa…en oikein ymmärtänyt, mikä tuolin ajatus on ja vastustelin sitä pitkään. Nyt kun sisustimme Ossianin uuden huoneen yhdessä, niin Victory RX Pro Pelituoli sinne kuitenkin tuli. Kieltämättä tuo pelituoli on aika mukava istua. Ihmekös tuo, että poika sen halusi. Tuoli on verhoiltu mukavalta tuntuvalla PU-materiaalilla ja se on pehmustettu tiheällä vaahtomuovilla.

  Koulupöytä lähti kiertoon ja tilalle tuli Victory R1 pelipöytä. Ossian päätti koota sen itse, no kokosi kyllä, mutta Pekka joutui vähän korjailemaan perässä. Pelipöydällä on mukava pelailla ja se toimii myös läksyjentekopöytänä. Pöydässä on hauskat valot, jos haluaa lisätä pelitunnelmaa kavereiden kanssa.

  Pelituoli

  pelituoli

  Muita toiveita Ossianilla oli oma Alice & Fox Naulakko, johon ripustaa vähän käytetyt vaatteet (ei tarvitse viskata lattialle). Väreiksi poika toivoi mustaa ja punaista. Pitkään väänsimme oman huoneen kohdalla siitä, että tuleeko sinne pieni sohva. Sain kuitenkin ylipuhutta Ossianin, sillä huoneesta tuli sohvan kanssa todella ahdas. Ja kun heti viereisessä oleskelutilassa on kuitenkin iso sohva, jossa voi olla kavereiden kanssa, niin omaan huoneeseen riitti “vieraspenkit”. Löydettiin Jollyroomilta kiva kirkkaanpunainen jakkara (MYroom OKI Säilytysrahi), jonka sisälle saa säilytykseen esim pleikkaohjaimet tai kuulokkeet.

  Ossianin fiilikset omasta huoneesta: “On tosi siistiä, kun sai pelituolin ja pelipöydän. Pelaamiseen tuli ihan erilaista fiilistä tässä uudessa huoneessa. Nyt kun omassa huoneessa on niitä juttuja, josta tykkää ja kivat värit, niin huone tuntuu omalta ja siellä viihtyy paljon paremmin.”

  Miksi pelituoli ja pelipöytä?

  Pelituolissa on huomioitu sitä käyttävän pelaajan selän hyvä asento istuttaessa. Pelaajan selkä ei kipeydy pelaamisen vuoksi ja tämä tietysti on pidemmän päälle hyväksi kasvavalle nuorelle selälle. Tuolissa on selkä- ja niskatyynyt. Tuolin ja käsinojien korkeutta saa säädettyä istuinasennolle sopivaksi.

  Pelipöytä tuo tunnelmaa pelaamiseen esimerkiksi valoilla. Pöytä on tarpeeksi iso kaikille pelitarvikkeille ja on tukeva sekä turvallinen. Pöytä ei kaadu vauhdikkaan pelaajankaan toimesta. Johdot saa kätevästi suoraan pöydän läpi ja käden mukavasti lepäämään reunan päälle.

  Poikien oleskelutila

  Oleskelutilaan olin suunnitellut alunperin vaikka mitä, pöytäfutista, pingispöytää jne. Mutta loppujen lopuksi sinne ei tullutkaan mitään erityistä. Rahat on sen verran tiukassa näin laajennuksen loppumetreillä, että ihan kaikkia juttuja ei saada mistä on haaveiltu. Ainakaan vielä. Toisaalta on kivaa, että tilasta ei tule myöskään liian ahdas. Sinne mahtuu väkeä enemmän ja vaikka palloa pomputtelemaan halutessaan.

   

  Halusimme alakertaan tilavan sohvan, mihin mahtuu kaikki pojat kavereineen. Pekka laittoi äänentoiston leffoja ajatellen kohdilleen. Alakerta sai mukavan pehmeän maton, jossa voi myös istuskella jos sohvalta tila loppuu ja pienen pöydän askarteluhommiin. Ollie onkin siinä ahkerasti rakennellut hamahelmillään. Pöytää käytetään myös lautapelien pelaamiseen.

  Oleskelutilassa on myös pelikonsoli. Täällä pelaavat perheen pienimmät oman peliaikansa. Liukukaappien taakse on piilotettu tekninen tila.

  Oleskelutilan helmi on ehdottomasti Ollien oma “salamaja”. Se on piilotettu sohvan taakse. Pekka laittoi rappusten alle Ollielle patjan, peitot ja tyynyt, sekä hauskat valot. Siellä Ollie selailee kaikessa rauhassa kirjojaan. Salamajaan on kännykkäkielto, joten jos isoveljet menevät sinne vierailulle, on kännykät jätettävä ulkopuolelle. Ollien sääntö! Ollie on nukkunut siellä jo muutaman yönkin.

  Väliaikaiset kaiteet rappusista on juuri poistettu, Pekka kiinnittää nyt lopulliset.
  maja
  Ollien salamaja

  Vastaa