• Mitä lahjaksi opettajalle? Opettajat kertovat

  Mitä lahjaksi opettajalle? Kaupallinen yhteistyö: Desteco.fi

  Vanhempien jokavuotinen pulma, mitä lahjaksi lasten opettajalle kouluun tai päiväkotiin? Ainakin minä olen tuskaillut tämän pulman kanssa useita kertoja ja totesin, että ehkä olisi hyvä koostaa jonkinlainen opastus näiden muistamisten hankintaan meille vanhemmille.

  Sain apuja opettajilta ja ohjaajilta, joten nyt on varmuudella sellaisia ideoita, mitkä toimivat myös käytännössä. Desteco.fi, kauniiden ekovalintojen verkkokauppa, kertoi mitä ideoita opettajien toiveista löytyy helposti heidän kaupastaan ja mitkä ovat suosittuja lahjoja.

  Mitä ei lahjaksi?

  Lähdetään liikkeelle siitä mitä ei lahjaksi. Opettajien vastauksissa aika yksimielinen kanta oli se, että lahjaa ei tarvitse antaa. Opettajat eivät niitä mitenkään odota, mutta toki niistä ilahtuvat, jos niitä saavat. Suurin osa oli sitä mieltä, että ei missään nimessä mitään kippoja, kuppeja tai lyhtyjä. Ne aiheuttavat jo useamman vuoden jälkeen ruuhkaa kaapissa. Irralliset yksittäiset kipot eivät välttämättä tule koskaan mihinkään käyttöön.

  Alkoholin kanssa kannattaa olla tarkkana. Se saattaa olla onnistunut lahja, mutta se voi olla myös täysin väärä ratkaisu. Meille kävi niin, että lahjoimme opettajaa usean vuoden Jouluna terästetyllä glogillä. Opettaja otti lahjan aina ystävällisesti vastaan, mutta minulle selvisi paljon myöhemmin, että opettaja ei uskontonsa vuoksi juo lainkaan alkoholia. Hupsis.

  lahja opettajalle

  Mikä sitten käy lahjaksi opettajalle?

  Nyt siihen kiinnostavimpaan osuuteen…mitä sitten toivotaan lahjaksi? Sain nettikauppa Destecolta tuotteita kuvattavaksi, mitkä toimivat näihin opettajien paketteihin esimerkillisen hyvin. Pitää myös muistaa, että koulussa ja päiväkodissa on muutakin henkilökuntaa, ei ole ollenkaan hullumpi idea muistaa joskus siivoojaa tai keittäjää.

  1. Käyttötavaraa

  Yksi tykätyimmistä lahjoista on käyttötavarat. Kynttilät, shampoot ja saippuat. Asiat, mitkä voi käyttää, eivätkä jää nurkkiin pyörimään loputtomiin.

  Hauska ja suosittu idea käytännöllisiin lahjoihin on myös hankkia tuotteita vaikka joulu- tai kevätsiivoukseen. Esimerkiksi monikäyttöinen siivoussaippua tai vaikkapa hittituotteeksi noussut pyykkietikka, joista osasta vieläpä lahjoitetaan samalla luonnonsuojeluun.

  Osa opettajista pitää kukista, mutta osan mielestä niitä tulee liikaa kerralla. Kukkien kanssa kannattaa ehkä olla siis tarkkana, että niitä ei kanna opettajalle jokainen erikseen. Lahjaksi opettajalle voi viedä vaikka koko luokan yhdessä tuoman yhden kukkakimppun.

  lahjaksi opettajalle

  2. Henkilökohtaista

  Jos keksii opettajalle jotain henkilökohtaista, se jää varmasti mieleen. Eräs opettaja kertoi saaneensa oppilaalta mukin, jossa on äiti ja kolme lasta. (Opettajan oma perhe.) Tästä mukista juodessaan lahjan antaja muistuu aina mieleen opettajallekin.

  Jos tietää opettajan pitävän kovasti jostain, siihen liittyvät lahjat toimivat aina. Leivontaa rakastavalle opettajalle uudet piparimuotit tai reseptikirja. Musiikista pitävälle opettajalle konserttiliput tai uudet kuulokkeet. Kalastuksesta pitävälle uusi perho. Mitä ikinä.

  3. Lahjakortit ja elämykset

  Opettajat pitävät kovasti koko luokan yhdessä hankkimista lahjakorteista. Lahjakortin voi hankkia kahvilaan, kylpylään, kirjakauppaan tai vaikkapa johonkin kivaan verkkokauppaan. Tässäkin on hyvä huomioida opettajan kiinnostuksen kohteet. Lahjakortti voi mennä hukkaan, jos sen ostaa väärään paikkaan.

  lahjaksi opettajalle

  4. Aineettomat lahjat

  Nykyisin on mahdollisuus ostaa lahjaksi aineeton lahja. Osa opettajista piti tästä lahjaideasta. Aineettomia lahjoja ovat erilaiset avustusjärjestöt ja niiden kautta opettajan nimiin ostettu avustus.

  5. Lasten tekemät kortit

  Vaikka moni opettaja sanoikin, että lapsien tekemät lahjat eivät ole heidän toivomuslistallaan, niin lasten tekemät kortit sinne kuitenkin ylsivät. Korttien säilyttäminen on vähemmän tilaa vievää ja toisaalta ne on myös halutessaan helppo hävittää.

  Ei sillä, etteikö jokainen opettaja ymmärtäisi lapsen tekemän lahjan arvoa, mutta niille ei oikein omassa kodissa löydy paikkaa. Tuntuu kurjalta heittää pois tai nostaa kaappiin pölyyntymään toisten vaivalla tekemiä lahjoja. Jos lapsi haluaa jotain itse tehdä, on kortti oikein tykätty vaihtoehto.

  6. Syötävää/juotavaa

  Opettajat tykkäävät saada muistamiseksi syötävää ja juotavaa. Ne voi jakaa muiden opettajien kanssa taukotilassa, tai viedä kotiin koko perheelle. Suklaa, tee, kahvi, piparit, glögi ja kakut toimivat hyvin. Keväällä voi viedä kuohuvaa, sitä saa myös alkoholittomana.

  En tiedä teistä muista, mutta minusta on ainakin kiva muistaa poikieni opettajia. Ihan jo siitä syystä, että ovat jaksaneet noita poikiani taas yhden lukuvuoden lisää 🙂

  lahja opettajalle

  Ihanaa Joulun odotusta kaikille!  Ja kiitos opettajille uurastuksesta.

  Kommentit

  1. Pirkko

   Itse jättäisin kyllä kaikki kosmetiikkajutut kuten shampoot, voiteet ja saippuat antamatta. Moni on allerginen esim. hajusteille tai muille kosmetiikassa oleville aineisosasille.

  Vastaa