• Poikien äidit vs. tyttöjen äidit

  tytöt ja pojat

  Pakko kirjoittaa tänne jokseenkin hauskasta huomiosta, jonka olen itse tehnyt, kun vien poikiani päiväkotiin. Olen siis kahden pienen pojan äiti. Olemme usein samoihin aikoihin päiväkodilla kahden ja kolmen tytön äitien kanssa ja olemme nauraneet näille huomioille yhdessä, joita myös nämä tyttöjen äidit ovat huomanneet, kun ovat seuranneet meidän tuloamme päiväkotiin. Kerran sitten aloimme näistä keskustelemaan, kun räjähdimme nauramaan jotakin hauskaa juttua, jonka eräs tytöistä laukaisi.

  Ensinnäkin aamulla päiväkotiin lähteminen on tyttöjen perheissä kovin erilainen kuin meidän. Meillä herätään, pestään hampaat, puetaan päälle ja lähdetään. Kun taas tyttöjen perheissä herätään paljon aikaisemmin, puetaan päälle, riisutaan, puetaan taas eri vaatteet, harjataan hiukset, laitetaan hiukset kiinni ja niin edelleen. Jo aamutouhut sujuvat eri tavalla kuin meidän.

  Meillä ei ole yleensä mitään mukana sen kummemmin, kun tulemme päiväkodille. Kaikki tarvittava on jo päällä. Tyttöjen äideillä on yleensä yksi tai useampi kassi mukana, joissa on ylimääräisiä vaatteita, jos sattuu olemaan kylmempi, tai pidempivartiset sukat, kun ulkoillaan tai jos tytöt haluavat vaihtaa vaatteita päivän aikana. Muutamia mekkoja jne. Hiusharjakin on hyvä olla mukana, jos tukka menee takkuun tai pampulat, kun nekin voivat pudota päivän aikana ja mennä hukkaan.

  Lue myös: Olen teini-äiti, mutta en silti huono äiti. Enemmän ovat hukassa yli 40 vuotiaat äidit

  Kiukkukin on erilaista

  Olemme huomanneet myös, että tyttöjen kiukuttelu eteisessä on erilaista kuin poikien. Kiukuttelu on paljon dramaattisempaa ja suurieleisempää tytöillä. Kiukuttelun määrä on varmasti vakio molemmilla. Tyyli, jolla se tehdään, on näillä esimerkkitapauksilla eri.

  Pojat kiukuttelevat ehkä suoraviivaisemmin. Me äiditkin selkeästi reagoidaan eri tavalla näihin kiukkukohtauksiin. Suoraviivaisempaan kiukkuun reagoi myöskin ehkä suoremmin, kun taas draamaattista kiukkua lähestyy pidemmän kautta. Vaikea selittää, mutta tätäkin ollaan tyttöjen äitien kanssa pohdittu.

  No, yleistystähän tämä on ja tiedämme kaikki, että tytöissä ja pojissa on erilaisia persoonia niin kuin meissä äideissäkin. Meidän vertailuryhmämmekin on pieni, mutta oli hauska huomata, kuinka nämä tyttöjen äidit olivat pistäneet samoja asioita merkille. Huumorilla tähän suhtauduttiin kaikki kuitenkin loppupeleissä.

  Minusta on kiva, että me voimme vähän naureskella yhdessä näille eroille ja sille kuinka erilaista on olla tyttöjen tai poikien äiti. Vaikka se keskustelun aihe tuntuukin olevan vähän tabu nykyään.

  Lue myös: Abortti, vaikea päätös liian nuorelle

  Vastaa