• You are currently viewing Thaimaa kesällä -hitti vai huti?

  Thaimaa kesällä -hitti vai huti?

  Thaimaa kesällä -kyllä vai ei? Kun isosiskoni vuosi sitten pyyteli perhettämme perheensä mukaan Thaimaahan kesäkuussa 2019, epäröin syvästi. Kesällä Thaimaahan…miksi?

  Thaimaa kesällä

  Thaimaa kesällä
  Meidän tiimi!

   

  Googlettelin kotona kesäkuun jatkuvista sateista Thaimaassa. Mietin, että kotimaassa on kuitenkin kesäkuussa myös lämmin. Mietin pitkää lentoa, lentäminen ei ole lempi puuhaani ja ekologisuus… paljon oli syitä olla lähtemättä.

  Matkaan kesällä

  Täällä sitä nyt kuitenkin ollaan. Ja onneksi tultiin. Ensimmäinen viikko on ollut IHANA!

  On se taivahan tosi, että jos haluaa oikeasti lomailla ja nollata päätä, niin kotoa pitää johonkin lähteä. Ei se vaan onnistu siellä, missä on pyykit, sotku ja ruokaa kokattavana.

  Lue myös: Koh Samui-Mahtava lapsiperheille

  Matkaan meitä lähti 4 aikuista ja 12 lasta, joista muutama jo aikuinen. Lensimme Finnairilla, muulla en suostu. Lento meni tosi hyvin. Isolla koneella lentäminen oli huomattavasti helpompaa minulle, kuin pienemmällä. Jokaista pikku ilmakuoppaa ei tuntenut ja leffoja katsellessa aika meni ihan huomaamatta.

  Hua Hin sopii lapsiperheille

  Ensimmäinen kohteemme oli Hua Hin. Hotellimme Novotel sijaitsee hieman sivussa kaupungeista, pienessä kylässä. Mutta hotelli on ollut tosi kiva, lapsiperheille ihan täydellinen. Vaahtobileitä, ulkoilmaleffoja, pomppulinnaa, tramppaa, vesiliukumäkeä ja vaikka mitä. Voin todella suositella hotellia, jos matkustaa lasten kanssa.

  Plussaa hotellin ekologisuudesta. Juomien pillit on bambusta, ruuat ja juomat aina pestävistä astioista ja huoneessakin ekologiset pesuaineet.

  Hua Hin Novotel
  Hotelli lapsiperheelle Hua Hin

  Thaimaa Hua Hin

  Hotelli Hua Hin

  Thaimaa kesällä

  Harmiksemme emme ole käyneet täällä meressä kertaakaan uimassa. Täällä on vaarallisia meduusoja ja koska hotellimme edessä vesi on sakeaa, ei meduusoja näe ennakkoon. Päätimme säästää merivedessä uinnit seuraavaan kohteeseemme. Koh Samuille.

  Hua Hin ranta

  Ranta Thaimaa

  Ranta Thaimaa

  Sää on ollut lomallamme loistava. Kauhulla katselin sääennusteita Suomessa ollessani, mutta eihän niissä ollut päätä eikä häntää. Vettä piti sataa koko ajan…ei ole satanut, kuin kerran ja sekin oli lämmintä. Pilviä on ollut, mutta se on ollut vain hyvä. Täällä on nimittäin todella lämmin. Lasten ihot ovat säästyneet pahemmalta palamiselta pilvien ansiosta. Rasvaa ja vaatteita on tietysti käytetty

  Tekemistä Hua Hinissa

  Markkinat Cha-Am

  Kävimme kurkkaamassa Cha-Amissa paikallisia markkinoita. Olihan se…mielenkiintoista. Ruuan ystävälle varmasti aika kiva paikka käydä maistelemassa kaikenlaista hyvää. Paikallista elämänmenoa parhaimmillaan. Vaatteita sinne ei kannata lähteä ostelemaan, todella vähän mitään ostettavaa. T-paitoja ehkä, ei oikein muuta.

  Cha-Am markkinat

  Vesipuisto Vana Nava

  Vesipuistossa pitää aina lomalla käydä, jos mukana on lapsia. Me päädyimme Vana Nava vesipuistoon. Se ei ollut mikään edullinen, mutta ihan kelpo vesipuisto ja hurjiakin mäkiä löytyi isommille lapsille. Pienestä lisämaksusta sai myös vuokrattua kivan oman loungen koko päiväksi.

  hua hin vesipuisto

  Ostoskeskus Bluport

  Ostoksille suuntasin nuorison kanssa BluPort ostoskeskukseen. Halusin ostaa lisää vaatteita ja tuntui, ettei meidän kyliltä löytynyt oikein mitään järkevää ostettavaa, ainakaan pojille. Suuntasin siis suosiolla moderniin ostoskeskukseen, jossa itseasiassa maistoin lomani maukkainta ruokaa. Pinaatti-juusto quesadillaa. Tein myös ostoksia, mutta en kovinkaan edullisesti.

  Hua Hin ostoskeskus

  Viidakko

  Siskoni vei nuoret heti ensimmäisenä päivänä viidakkoon reissulle. Ossian lähti mukaan. Minä en tällä kertaa mennyt, olen aikanaan Dominikaanisessa tasavallassa ja Brasiliassa tehnyt vastaavan reissun. Retkeilijät kävivät Pu-La-U vesiputouksilla, sekä Kaeng krachan kansallispuistossa. Norsua eivät kovista toiveistaan huolimatta tällä kertaa nähneet. Norsuja emme periaatteessa mene katsomaan muualle kuin luontoon. Tosin opas oli kertonut, että jos norsu tulee vastaan, niin nopeasti puuhun tai karkuun, norsut eivät ole kovin lempeitä ihmisille.

  Thaimaa kesällä

  Onko Thaimaa hyvä kohde kesällä? On! Ensinnäkin täällä on tosi vähän turisteja, mikä on ihanaa. Ainakin itse tykkään, kun altaalla on ollut vähän hiljaisempaa.

  Pilviä on käsittääkseni enemmän kuin talvella, mikä on myös hyvä. Kesäsateet raikastavat myös ilmaa mukavasti. Lapsiperheille kesäkuussa Thaimaa on siis ehdottomasti loistava.

  poikien äiti jonna

  Hua Hin perheille
  Mun rakkaimmat!

   

  Ruokaa on kovasti kehuttu, mutta kasvissyöjänä en ole kovin innoissani ollut ruuista täällä. Jos jaksaa syödä vihanneksia ja riisiä, niin sitten löytyy valikoimaa. Kalaa toki on, mutta sen syömistä olen tarkoituksella vähentänyt reippaasti.

  Minä kaipaan tofua, soijaa, nyhtökauraa ym. Hyvin vähän kasvisruokiin on täällä lisätty pähkinöitä tai papujakaan. Tai ehkä en ole osannut vain etsiä. Hyvin yksitoikkoinen on ollut tähän mennessä ruokavalioni ravintoloissa. Muutaman kerran olen ottanut kalaa.

  Hotellimme oli loistava, mutta itse en jaksaisi olla tässä sijainnissa viikkoa pidempään. Hotelli on melko syrjässä ja lähellä on vain pieni kyläkatu. Sellaiselle, joka ei kaipaa hotellilta kuin allasta ja hyviä palveluita lapsiperheille, on tämä kohteena täydellinen. Me saimme viimeisenä iltana yllättäen nauttia isosta ulkoilmakonsertista, kun läheiselle rannalle rakennettiin täysikuun kunniaksi iso konserttilava. Nuoret pitkin Thaimaata matkasivat hotellimme lähelle juhlimaan ja kuuntelemaan tunnettuja artisteja.

  Matka jatkuu…seuraavaan kohteeseen….

  Suomessakin on kuulemma ollut kivat ilmat. Mahtava juttu. Toivottavasti jatkuvat, kun tulemme takaisin.

  Vastaa