• You are currently viewing Lapsen kotiavaimen säilytys – 6 ovelaa paikkaa

  Lapsen kotiavaimen säilytys – 6 ovelaa paikkaa

  Lapsen kotiavaimen säilytys tuottaa vanhemmille päänvaivaa.

  Kesäloma on täällä ja meidän pienet piltit kirmaavat pitkin mäkiä ja mäntyjä, avaimet mukanaan. Nyt kun vaatetta on vähemmän ja selässä ei ole koulureppua, on avaimen säilytykseen paljon vaikeampi löytää hyviä paikkoja. Päätin listata kuusi parhaiten toimivaa avaimen säilytyspaikkaa. Näiden yli 10 vuoden kokemuksella, nämä paikat toimivat. Koska kaikenlaista on tullut kokeiltua ja myös ne EI TOIMIVAT on tullut selväksi.

  Mihin piilottaa kotiavain?

  Sukka

  Lapsen kotiavaimen säilytys voi olla myös yllättävän helppoa. Jos on jalassa sukat, niin avaimen voi sujauttaa sukanvarteen. Tämä toimii hyvin, jos avainnippu ei ole mikään hävyttömän suuri. Siksi lapsille nimenomaan ihan toimiva juttu, niillä kun on usein vain yksi avain.

  kotiavaimen säilytys

  Vyölaukku

  Vanha kunnon vyölaukku is back. Ja se toimii! Lapsen kotiavaiminen säilytys onnistuu kätevästi vyölaukussa. Paras on sellainen mahdollisimman pieni ja littana vyölaukku, minkä voi sijoittaa lapsen paidan alle, eikä tarvitse pelätä sen jäävän kiinni puuhun pojan kiipeillessä.

  Pompula, lippis ja panta

  Avaimen voi virittää pompulaan, lippkseen tai futispantaan turvaan. Nämä paikat ovat ihan ok säilytyspaikkoja, mutta häviävät melko helposti. Koska, riippuen vähän lapsesta, osalla tuppaa lippikset ja kaikki muukin irtoava jäävän aina joka paikkaan. Tätä vaihtoehtoa tulee siis harkita lapsen luonteen mukaan.

  Lue myös: Kesän paras tramppa

  lapsen kotiavaimen säilytys

  Avainnauha

  Avaimet voi ripustaa kätevästi kaulaan tai muistatteko 90-luvulla käytettyjä vieterisiä housuihin kiinnitettäviä avainnauhoja? Kätevää. Huomioi kuitenkin, että jos pujotat avaimen kaulaan, pitää narun olla ehdottomasti sellaisella lukolla, joka aukeaa, jos lapsi jää roikkumaan kaulastaan narusta johonkin. Muuten se on hengenvaarallinen.

  Lue myös: Näin pysyt järjissäsi energisten poikien äitinä- 5 vinkkiä

  Käsinaru

  Lapsen kotiavaimen säilytys kädessä onnistuu seuraavanlaisesti. Laita kaksi narua/pompulaa allekkain ranteeseen tai nilkkaan. (Ole tarkkana, että naru/pompula ei kiristä kättä tai jalkaa) Toiseen kiinnität avaimen ja toisen alle pujotat avaimen kärjen. Siinä pysyy kuin nakutettu siihen asti, kunnes lapsi on taas kotiovella.

  Kännykkäkotelo

  Tiedättekö niitä lenkillä käteen laitettavia kännykkäkoteloita? Toimivat tosi hyvin myös avaimen säilytykseen ja ne voi sijoittaa piiloon vaatteiden allekin. Mukana pysyy myös puhelin. Huomioi kuitenkin, että jos puhelin ja kännykkä ovat samassa kotelossa, on vaarana, että kännykän edes takaisin laittaminen sinne, voi tiputtaa avaimen pois.

  Mitä muita hyväksi havaittuja säilytyspaikkoja teillä on lasten kotiavaimille? 

  Kommentit

  1. Taina

   Tosi käteväksi meillä osoittautunut Hoplopista ostettu ranneke vetoketjulla. On myös sen verran tiukka ranteessa ettei itekseen siitä putoa 🙂

  Vastaa