• You are currently viewing Silja FriendSHIP-ranneke, lasten avain onneen!

  Silja FriendSHIP-ranneke, lasten avain onneen!

  Kaupallinen yhteistyö Silja Line

  Testaajat: Oliver 11v, Oskari 11v, Oscar 9v, Viljami 8v, Verneri 8v, Ollie 6v

  Poikien testiryhmä sai erittäin mieluisan tehtävän päästessään testaamaan uusia FriendSHIP-rannekkeita Silja Symphonylle, ystävyyden laivalle. Rannekkeissa on jokin taika, koska pojilla on ranteissa edelleen kesän riennoista jääneitä rannekkeita. Niitä on mukava pitää pitkiäkin aikoja ranteissa ja muisteilla hauskoja reissuja. Ne ovat kuin aarteita, joista ei millään haluta luopua. Kun ranneke vihdoin leikataan ranteesta, pidetään se silti vielä muistona esimerkiksi koulupöydän laatikossa. Nyt saatiin taas uudet käsiä koristamaan.

  Kun testiryhmä kuuli, että tällä risteilyllä saa myös rannekkeen, oli laivalle lähtö vielä asteen verran jännittävämpää. Mitä kaikkea rannekkeella saakaan laivalta jäi yllätykseksi pojille. Tämä FriendSHIP-ranneke säästetään takuuvarmasti.

  ”Vau, kuinka hienot”

  friendship-ranneke

  uudet reput päällä kahvilassa

  FriendSHIP-ranneke on loistava!

  Testiryhmä sai jo satamassa lähtöselvityksen yhteydessä FriendSHIP-rannekkeet ranteeseensa. Ranneke on osa Silja Linen uutta FriendSHIP-konseptia, jolla halutaan tuoda parhaat mahdolliset puitteet lapsiperheiden oleskeluun laivalla. Sekä reittimatkalle että risteilylle on suunniteltu oma sisältö rannekkeelle. Myös lapsen ikä on otettu hienosti huomioon sisällössä. Rannekkeella saa tuntuvia etuja kuten jäätelö- ja juomakuponkeja sekä ilmaisen sisäänpääsyn kylpyläosastolla aikuisen seurassa. Rannekkeen ostaneet saavat myös selkärepun tai narurepun, jossa on ikätason mukaista puuhasteltavaa sekä yllätys.

  Meille varatuissa tilavissa hyteissä reput jo odottivatkin ja testiryhmä alkoi heti ahkeroimaan puuhakirjojen parissa. Näin alun jännittynyt, ja ehkä jo hieman riehaantunut tunnelma tasottui alta aikayksikön ja risteily alkoi varsin mukavissa tunnelmissa.

  ulkoleikkipaikka

  ”Sitten mennään pojat!”

  Laivalla ei aika käy pitkäksi

  Silja Symphonylla on paljon mukavaa tekemistä kaikenikäisille lapsille. Testiryhmä katosikin alta aikayksikön lasten leikkipaikalle, jossa risteilyn aikana piirrettiin, rakenneltiin legoilla, riehuttiin pallomeressä ja pelattiin pleikkareilla. Iloksemme huomasimme, että isommatkin innostuivat leikeistä pallomeressä pienempien mukana.

  pallomeressä

  ”Nätisti nyt, siellä liukumäessä ei saa seistä!”

  pleikan peluuta

  Lasten leikkipaikalla on myös kahvila, josta aikuiset voivat ostaa kupillisen kuumaa ja nauttia hetken hengähdystauosta. Kahvilassa on myös lapsille jäätelöä, virvokkeita ja pientä purtavaa. Rannekkeella pojat saivat tilata itse jäätelönsä ja juomansa. Tämä oli selvästi heille yksi ohjelmanumero lisää, kun ylpeinä saivat tehdä ostoksensa. Kukaan ei ujostellut, vaan tilasivat itse rohkeasti. Aika kivaa päästä ihan itse tekemään ostokset.

   

  hetken hengähdystauko

  Jonna ja Sanna

  ”Voitaisiinko pojat lähteä jo vähän leikkipaikalta muuallekin kiertelemään?”

  Muumipeikko ja Pikky-Myy kävivät tervehtimässä aika-ajoin minimittaista risteilykansaa ja vierailut olivatkin lapsille selvästi mieluisia. Hahmoja on mukava käydä halimassa. Pikku-Myy veti muunmuassa pienemmille risteilijöille hauskan tietovisan.

  Ensimmäinen ilta laivalla päättyi lasten discoon. Testiryhmä intoutui tanssimaan ja disco olikin yksi mieleenpainuvimmista ohjelmanumeroista, jota muisteltiin vielä kotonakin. Ja pitihän niitä Slush-juomiakin maistella yökerhossa. Täydellistä! Testiryhmä ja äidit nauttivat laivan iltaohjelmasta ja suuntasivat hytteihin nukkumaan.

  friendship-ranneke oikeutti ilmaisiin juomiin

  Toisen illan vierailu kylpyläosastolla oli myös yksi testiryhmän suosikeista. FriendSHIP-ranneke oikeutti ilmaiseen sisäänpääsyyn aikuisen seurassa, joten menimme kylpemään koko porukalla. Viihdyimmekin poreiden ja höyrysaunan lämmössä useita tunteja. Saimme ihailla kaunista auringonlaskua altaista käsin, koska kylpyläosasto sijaitsee laivan ylimmässä kerroksessa. Voiko iltaa enää ihanammin päättää?

  kylpyläosasto

  Maittavaa ruokaa myös lapsille (ja äideille)

  Laivalla on useita vaihtoehtoja sekä pienille että isoille kulinaristeille. Ruoasta ei tarvitse tinkiä. Perheet valitsevatkin usein ruokailuja helpottamaan perinteisen buffetin, josta löytyy kaikille jotakin. Grande Buffet ei pettänyt meitä tälläkään kertaa. Buffetin etuja on se, että ruokaa ei tarvitse odotella. Kulmalla vaanivan kiukkunälän voi selättää hakemalla lapsille samantien jotakin naposteltavaa uudistetusta lasten buffetista. Kun pienemmät ruokailijat rauhoittuvat hetkeksi maistelemaan makoisia herkkuja, jää aikuiselle hetki aikaa hakea oma annos laivan Grande Buffetin notkuvista pöydistä. Isommat lapset saavat itse hakea ruokansa, joten buffetissa on kaikilla mukavaa.

  Testiryhmä testasi risteilyn aikana sekä buffetin että italialaisen Tavolata-ravintolan ruoat ja molempiin oltiin tyytyväisiä. Myös Tavolatassa sai valita ruokalistan lisäksi buffet-version. Me aikuiset otimme listalta ihanat kasvisruoka-annokset ja testiryhmä testasi buffet-pöydän.

  ”Kuka taas kantoi ketsupin pöytään?”

  Aamupalalla kävimme risteilyn aikana sekä Grande Buffetissa että erikoisaamiaisella Tavolatassa. Molemmissa oli oikein runsas valikoima. Tavolatassa oli kiireetön tunnelma, joten viimeinen aamu oli mukava viettää siellä jutustellen testiryhmän kanssa pian päättyvästä reissusta ja tunnelmista.

  Vinkit vierailijoille

  Jos ajatte auton laivaan, saa FriendSHIP-rannekkeen vasta laivan infosta lapsen maihinnousukorttia vastaan. FriendSHIP-ranneke käy laivalla joka puolella, joten juomia sai ”ostettua” kahviloista, Starlight-yökerhosta ja jopa kylpyläosastolta. Jos ei ollut varma, kuinka monta juomaa rannekkeella oli jo kuitattu, oli se helppo tarkistaa koodinlukijalla kassalla.

  Silja Linen terminaalista pääsee kätevästi keskustaan joko bussilla tai metrolla. Molempiin saa lippuja jo laivasta, joten me ostimme bussiliput jo valmiiksi. Bussit lähtevät suoraan terminaalista ja niillä pääsee keskustaan. Jos haluaa käyttää metroa, on metrolle lyhyt kävelymatka terminaalista.

  Tukholmassa

  Tukholman kaduilla

  ”No niin pojat, nätisti nyt!”

  Tukholmassa kannattaa suunnata Kuninkaanlinnalle, joka sijaitsee vain pienen kävelymatkan päässä keskustasta. Meillä kävikin tuuri, koska satuimme linnalle juuri sopivasti, kun siellä käynnistyi vartijanvaihto. Pojat katselivat silmät ymmyrkäisenä seremoniaa. Me aikuisetkin yllätyimme, kuinka juhlallinen seremonia oli soittokuntineen päivineen. Hiukan meitä kävi sääliksi täydessä uniformussa auringossa paikallaan seisonutta vartijaa. ”Kuinka kauan tuo vartija joutuu tuossa seisomaan, koko päivänkö?”, ”Saako se edes juoda mitään?”, ”Mitä, jos sillä tulee pissahätä” -kysymyksiin emme heti osanneet vastata. Lupasimme kuitenkin selvittää kysymyksiin vastaukset.

   

  pojat patsaalla

  pieni kahvila

  Tukholmassa on paljon tekemistä lapsiperheille, kuten Djurgårdenin saarella sijaitseva Gröna Lundin huvipuisto sekä useita lapsillekin sopivia museoita. Monet yhdistävät risteilyyn vierailun Kolmårdenin eläinpuistossa. Me halusimme nauttia aurinkoisesta päivästä vain kävellen ympäri Tukholmaa ilman aikatauluja. Tämä olikin loistava päätös ja testiryhmäkin jaksoi hienosti vain ihailla ihmisvilinää ja kaupungin sykettä.

  Tukholmassa on mahtavat shoppailumahdollisuudet, myös vanhan kaupungin puolella. Useat kauppakeskukset pitävät tästä huolen. Jos malttaa poiketa sivukaduille, löytää aina uusia mielenkiintoisia pikkuputiikkeja. Sellaisiakin lastenvaatemerkkejä, joita ei Suomesta vielä löydä.

  FriendSHIP-ranneke toi mukavan uuden twistin laivamatkailuun, mitä pojat eivät olleet ennen kokeneet. Kiitos Silja Line tästä mukavasta reissusta!

  ”Nyt on pakko lähteä kotiin… Vaikka kivaa olikin.”

  poika Promenadella

  Nyt etukoodilla TS109993 C-A -hytit jopa -10%!!! Voimassa Päivä Tukholmassa –risteilyllä Helsingistä Tukholmaan, matkustusaika: 2.9.-30.11.2019. Varausaika: 2.9-30.11.2019, voit varata risteilysi verkkosivuilta, myymälöistä ja puhelinmyynnistä. Paikkoja rajoitetusti. Ei voimassa erikoislähdöillä. Varaa pian omasi!

   

   

  Parhaat palat

  Poikien TOP3

  1. Kylpyläosasto
  2. Lasten disco
  3. Friendship-ranneke kokonaisuudessaan, oli niin hauskaa tilata itse

  Äitien TOP3

  1. Kiireetön tunnelma ja auringonlasku kylpyläosastolla
  2. FriendSHIP-rannekkeen tuoma vapaus ja yllätykset lapsille
  3. Ruoka oli hyvää ja sitä oli runsaasti

  Lisää Poikien testiryhmän testauksia

  Vastaa