• You are currently viewing Reppureissu Eurooppaan. -Espanjasta kotiin junalla

  Reppureissu Eurooppaan. -Espanjasta kotiin junalla

  Oon aina ajatellut, että haluan vielä joskus reppureissata ulkomaille. Halusin mennä junalla Eurooppaan, kierrellä monia maita ja käydä samalla lämpöisessäkin. Siihen ei vain ole aikaisemmin tullut oikein mahdollisuutta.

  Miksi lähdin nyt ja mikä oli perimmäinen ajatus reppureissulleni? Siitä lisää edellisessä postauksessani, missä avaan suunnitelmiani tulevaisuuteen. Niihin liittyy olennaisesti mun pojat ja reppumatkailu.

  reppureissu eurooppaan
  Lomahymy

  Matkareitti

  Koska aika oli rajallista, en mennyt junalla Eurooppaan, vaan lensin ensin Espanjan Alicanteen. Reppumatkani alkoi sieltä. Tämän reitin voi tottakai yhtä hyvin toteuttaa toiseenkin suuntaan. Liput juniin hankin suoraan junayhtiöiden nettisivuilta. (Renfe espanjassa, sncf ranskassa, db saksassa sj ruotsissa.)

  Alicantessa olin kolme yötä. Matkareitti siitä eteenpäin oli, Ranskan Avignon, Saksan Köln ja Lyypek, Tanskan Kööpenhamina ja Ruotsin kautta kotiin. Junalla siirtymiseen meni noin viikko. Junavaihtoja eri kaupungeissa tuli tietysti paljon enemmän. Ne kaikki tässä jutussakin lueteltuna.

  Espanja

  Reppumatkani starttasi Espanjan Alicantesta. Espanja on lomakohteena vahva suosikkini. Alicantessa en ole ollut aikaisemmin ja tykästyin kovasti kaupungin monipuolisuuteen. Siellä ei ollut myöskään suuria määriä suomalaisia turisteja ja maisemat olivat upeat.  Uskon, että suuntaamme vielä tulevaisuudessa perhematkalle Alicanteen.

  Alicantte

  Alicantte

  Alicantte

  Alicantte
  Vielä pääsin uimaan mereenkin 🙂

  Oli tarkoitus mennä junalla suoraan Barcelonaan ja sieltä eteenpäin toisella junalla Ranskaan. Tulvien vuoksi Alicantesta lähtevä juna oli peruttu ja hyppäsinkin aamulla bussiin, joka vei minut Valenciaan. Sieltä junalla Barcelonaan (Mun lempparikaupunkiin), jossa valitettavasti tällä kertaa kävin vain nopealla pyörähdyksellä.

  Matka jatkui vielä samana päivänä junalla Barcelonasta Ranskaan, siellä kaupunkiin nimeltä Avignon. Perillä olin myöhään illalla.

  junalla Eurooppaan

  Ranska

  Ranskassa olin ollut kerran aiemmin, silloin Pariisissa sisarusteni kanssa. Avignon oli uusi paikka minulle. Se on romanttinen muurien sisällä oleva kaupunki, jossa oli paljon nähtävää ja kierrettävää. Kohdetta voin suositella, erityisesti kulttuurista pitävälle.

  Avignon Ranska

  junalla Eurooppaan

  Avignon Ranska

  Istuin katukahviloissa, söin rauhassa, nukuin pitkään ja nautin kiirreettömyydestä. Aurinkokin vielä paistoi mukavasti ja sain pitää kesävaatteita viimeisen kerran tänä vuonna. Avignonissa olin kaksi yötä.

  Ranska

  junalla eurooppaan

  reppureissu eurooppaan

  Ranskasta lähtiessäni sain hyvästellä myös lämmön, sillä seuraavassa kohteessa ei ollut enää lämmin. Hyppäsin junaan ja suuntasin kohti Saksan Manheimia. Manheimissa nopea vaihto ja yöksi Kölniin.

  Kölnissä en kauaa viihtynyt, aamulla suuntasin seuraavaan kohteeseen Lyypekkiin. Sinne päästäkseni jouduin tekemään kaksi junan vaihtoa. Toisen Hannoverissa ja toisen Luneburgissa. Perillä Lyypekissä olin iltapäivällä.

  junalla eurooppaan

  Saksa

  On kumma juttu etten ollut käynyt Saksassa aiemmin. Mitään lähtemätöntä vaikutusta ei Saksa minuun tehnyt, joten saattaa olla, että kerta jäi viimeiseksi. Toki osasyy oli varmasti kolean sään. Kesällä kaikki varmasti näyttäisi kauniimmalta.

  Kölnin tuomiokirkko oli vaikuttava. Harmi, että en ehtinyt sisältä sitä katsomaan. Lyypekissä en nauttinut pitkää kylmää, mutta kiertelin kaupunkia ja katselin maisemia. Lyypekissä viivyin kaksi yötä.

  Köln
  Kölnin tuomiokirkko
  Lyypekki saksa
  Lypekki

  Lyypekki Saksa

  Lyypekki Saksa

  Matka jatkui jännittävällä tavalla, sillä juna jolla jatkoin matkaani kohti Tanskaa, meni sisälle laivaan. Juna ajettiin laivan sisään, aivan kuin autot ja laivalle pääsi kiertelemään matkan ajaksi. Sitten taas junaan ja ulos laivasta. Se oli jännä kokemus. Tanskan Kööpenhaminassa olin jo hyvissä ajoin päivällä.

  reppureissu eurooppaan

  Tanska

  Tanskassakin olin ensimmäistä kertaa ikinä. Odotin ehkä enemmän. Sateinen sää ei houkuttanut pitkälle kiertelemään, mutta aseman lähelläkin riitti jotain nähtävää. Pisti silmääni, että kaupoissa oli merkittävän paljon vegaanisia tuotteita myytävänä.

  Kööpenhaminan ihan keskustassa oli hauska tivoli, joka olikin aivan täynnä nuoria ja perheitä iltamyöhään asti. Sisälle en mennyt, mutta iloiset huudot ja nauru raikasivat kadulle asti. Minä menin aikaisin nukkumaan.

  tanska

  tanska kööpenhamina

  Tanskasta matka jatkui seuraavana päivänä junalla meren ali ja yli Ruotsiin.

  Kotiin

  Kun saavuin Tukholmaan, niin tuntui kuin olisin jo melkein kotona. Matkaa oli kuitenkin vielä jäljellä. Hyppäsin taksiin ja hurautin satamaan, sieltä menin laivaan. Oli hassua kuulla pitkästä aikaa ihmisten ympärillä puhuvan Suomea. Kävin syömässä hyvin ja köllähdin hytin sänkyyn ajoissa nukkumaan, Kunnes aamulla KUUDELTA siivooja koputteli oven takana, että siivoamaan jo haluaisi. Todellinen paluu arkeen!

  Turun satamasta hyppäsin junaan ja sillä tulin kotiin Järvenpäähän. Tuntuu ihan hassulta, että lähdin Espanjasta ja tulin kotiasemalle. Olipa se kokemus!

  OMA KOTI KULLAN KALLIS!

  Kannattaako mennä junalla Eurooppaan?

  Kyllä kannattaa. Ainakin, jos haluaa matkustaa ekologisemmin tai pelkää lentämistä, kuten minä. Halpaa se ei missään nimessä ole, maata pitkin matkustaminen on paljon tyyriimpää, kuin lentäen. Ihan pienten lasten kanssa en myöskään matkustaisi. Asemilla on jos jonkinlaista hiipparia ja matkustajia varoitellaankin esimerkiksi siitä, että lapset pidetään visusti vahdittuna, vanhempien vieressä.

  Junalla matkustaessa näkee paljon upeita maisemia ja pelkkä matkantekokin on jo lomaa. Junat läpi Euroopan olivat todella hyviä. Matkaan pitää varata runsaasti aikaa, sillä ihan ilman kunnon pysähdyksiä, matkanteko olisi varmasti todella kuluttavaa. Junan vaihtoihin on hyvä varata reippaasti aikaa, sillä jos edellinen juna myöhästyy, niin seuraava ei odottele. Hyvä väli on noin 45min. Riippuen tietysti asemasta. Joskus on kiva ottaa usean tunnin väli, niin ehtii rauhassa syömään ja käymään vessassa. Vaikka junissakin on ravintolavaunut ja hyvät vessat.

  Kysy ihmeessä lisää, jos jotain tulee mieleesi.

   

  Vastaa