• Tutkimus: Mammanpoika voi paremmin, kuin muut miehet

  Tutkimus: Mammanpoika voi paremmin, kuin muut miehet

  Asuuko teillä mammanpoika? Se ei ole ollenkaan huonompi juttu. Törmäsinpä mielenkiintoisiin tutkimuksiin äidin ja pojan läheisten välien vaikutuksesta pojan elämään. Erityisesti sitten, kun poika kasvaa aikuiseksi.

  Mielenkiintoiseksi nämä tutkimustulokset tekivät erityisesti siksi, että samaa vaikutusta ei todettu esimerkiksi isän ja pojan läheisillä väleillä.

  Äidin ja pojan läheiset välit auttavat poikaa

  Mammanpoika sanaa käytetään usein aika ikävässä pilkkamielessä, erityisesti jos poika on jo isompi. Vaikka loppujen lopuksi se ei eroa mitenkään siitä, että joku on esimerkiksi isin tyttö. Mammanpoika on kuitenkin saanut negatiivisen sävyn ja moni poikien äiti pelkääkin, että kasvattaa vahingossa mammanpoikia. Uskotaan, että äidin ja pojan välit eivät saisi enää pojan aikuistuttua olla liian läheiset. Se tekee monen mielestä pojasta heikon, eikä ainakaan itsenäistä miestä myöhemmin.

  Älytön ajatus sanon minä!

  Lue myös: Kasvatan mammanpoikia, eikä siinä ole mitään pahaa

  Tutkimuksetkin sen osoittavat, että äidin ja pojan läheiset välit auttavat poikaa kasvamaan tasapainoiseksi aikuiseksi. Miettikää ihan järjelläkin. Kaikki muut läheiset lapsi-vanhempi suhteet ymmärretään lapsen kehitystä, kasvua ja aikuisuuttakin tukevana asiana. Miksi ihmeessä asia olisi eri, nimenomaan äidin ja pojan suhteen kanssa? Eiköhän tämän vanhan mammanpoika pilkkaamisen olisi jo aika joutaa romukoppaan!

  mammanpoika

  Kiinnostavia tutkimustuloksia

  Harvardin Yliopiston tutkimuksen mukaan miehet, jotka olivat läheisiä äitinsä kanssa menestyivät työpaikoilla paremmin ja tienasivat enemmän rahaa, kuin keskimäärin ne miehet, joilla ei ollut läheisiä suhteita äitinsä kanssa. Samainen tutkimus näytti myös selviä terveyshyötyjä miehelle, jos miehen ja äidin suhde oli läheinen. Esimerkiksi alzheimer ja dementia pysyivät paremmin kontrollissa.

  Child development- tutkimus puolestaan osoittaa, että poikalapset joilla EI ollut läheistä suhdetta äitiinsä, kasvoivat todennäköisemmin agressiivisiksi ja tuhoisiksi miehiksi. Heistä tuli ahdistuneita pieniä poikia, jotka kantoivat läheisyyden ja pettymyksen pelkoa aikuisuuteensa asti.

  Lue myös: 8 tavaraa, jotka löytyvät poikien äitien kotoa

  Ja vieläkin löytyy lisää todisteita siitä, että mammanpoikia kannattaa kasvattaa. Amerikkalaiset psykologit seurasivat satoja koululaispoikia ja löysivät mielenkiintoisia tuloksia. Jos poika oli läheinen äitinsä kanssa, hänellä oli epätodennäköisemmin levottomuutta, masennusta ja huonoja arvosanoja koulussa.

  Mammanpoika on hyvä olla

  Tätä ei kai voi liikaa toisella. Lakataan me äidit pelkäämästä sitä, että suhteemme on liian läheinen poikiimme, kun he kasvavat. Se ei ole mahdollista, koska lapsensa kanssa on hyvä olla läheinen, oli lapsen sukupuoli sitten mikä tahansa. Erityisesti äidin ja pojan läheisillä väleillä on tutkitusti suuri merkitys pojan hyvinvointiin, joten ei muuta kuin mammanpoikia kasvattamaan.

   

  Vastaa

  Sulje
  ×

  Cart