• You are currently viewing Tiesitkö, että moni nainen nauttii enemmän seksistä synnytyksen jälkeen?

  Tiesitkö, että moni nainen nauttii enemmän seksistä synnytyksen jälkeen?

  Naisen keho on kaikessa sen monimuotoisuudessaan uskomaton. Mihin asioihin se voikaan venyä, kehittyä ja muuntautua? Naisen seksuaalisuus on jopa naiselle itselleen mysteeri. Elämäntilanteet ja ikä vaikuttavat seksuaaliseen halukkuuteen. Halukkuus on yksilöllistä, toiset haluavat enemmän ja toiset eivät juurikaan. On aikakausia, kun seksiä haluaa jatkuvasti ja jaksoja, kun seksi ei kiinnosta tuon taivaallista. Seksi synnytyksen jälkeen saattaa olla nautinnollisempaa kuin ennen.

  seksi synnytyksen jälkeen

  Äitiys muuttaa seksuaalisuutta usealla tavalla

  Lapsen syntymä on elämää mullistava asia. Raskaus aiheuttaa paljon muutoksia naisen kehoon. Raskauden aikana naisen seksuaalinen halukkuus usein kasvaa. Toisaalta muuttuva keho tuo mukanaan erilaisia haasteita. Nainen saattaa tuntea olonsa kömpelöksi, jolloin myös itsetunto kärsii. Lisääntynyt verenkierto saa kuitenkin seksin tuntumaan entistä paremmalta ja muutokset vaginassa saavat tuntoaistin herkistymään.

  Kun synnytys lähestyy, seksi on entistä vaikeampaa kasvavan vatsan alueen vuoksi. Seksiä voi kuitenkin harrastaa aivan loppumetreille asti, jos se vain tuntuu naisesta hyvälle. Helpoin asento raskaana on takaapäin, jolloin vatsa ei ole tiellä. Tätä asentoa voi vaihdella, jolloin löydät itsellesi parhaan ja mukavimman asennon. Kyljellään maaten, seisten tai kontallaan.

  Unohtuuko seksi synnytyksen jälkeen?

  Synnytyksen jälkeen seksi unohtuu. Joillain pidemmäksi aikaa, joillain hyvin lyhyeksi. Tämä riippuu suuresti siitä, miten synnytys on sujunut. Jos suuremmilta vaurioilta on vältytty ja äiti tuntee olonsa hyväksi ja halukkaaksi, voi seksiä harrastaa heti, kun siltä tuntuu. Joskus seksiä ei tee pitkään aikaan mieli. Tämä on ihan normaalia suuren elämänmuutoksen vuoksi. Vauvanhoito vaatii veronsa, joten yleensä seksi ei edes ole mielessä synnytyksen jälkeen. Sektion jälkeen seksiä voi harrastaa omien tuntemuksien mukaan sektiohaavan parannuttua.

  Myös vauriot emättimessä saattavat olla este seksille pidemmäksi aikaa. Joka tapauksessa ensimmäinen kerta synnytyksen jälkeen voi olla kaikella tavalla erilainen kuin aiemmin. Tuntemukset voivat olla hyvinkin erilaiset. Tästä ei kannata huolestua. Tuntoaisti kyllä paranee ajan kanssa. Synnyttäneen naisen lantiopohjan lihakset tarvitsevat vahvistusta. Muista siis harjoitella ahkerasti. Apuna voit käyttää esimerkiksi geishakuulia ja erilaisia harjoitteita.

  Synnyttäneiden naisten mielestä seksi tuntuu paremmalta

  Monet synnyttäneet naiset kertovat, että seksi tuntuu myöhemmin itseasiassa paremmalta kuin ennen synnytystä, kertoo Kaksplussan artikkeli: Äidit kertovat: Kyky nauttia seksistä parani synnytyksen jälkeen. Anna siis kehollesi aikaa palautua raskauden ja synnytyksen tuomista muutoksista. Jos ongelmat jatkuvat pidempään, kannattaa ne ottaa puheeksi neuvolassa ja lääkärissä.

  Kannattaa muistaa, että läheisyyttä voi olla toisenlaistakin kuin vain yhdyntä. Itseään ei kannata pakottaa tekemään mitään, jos ei halua tai tee mieli. Puolison kanssa kannattaa keskustella asiasta ja löytää jokin ratkaisu, jolloin huomioi myös toisen halut. Usein asteittainen läheisyyden lisääminen auttaa löytämään taas seksuaaliset halut. Älä siis lannistu!

  -Poikien Äidit -toimitus-

  Kommentit

  1. Äiti 74

   Raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen seksi halut oli 0%, mutta kun imetys loppui ja hormonitoiminta normalisoitui niin seksi halut palasi ja itsellä kyllä seksi tuntui ekan lapsen jälkeen paljon paremmalta. Orgasmi tulee helpommin ja tuntoaisti parani. Nautin seksistä paljon enemmän, koko toimituksen ajan. Ei ole niin tärkeää tuleeko edes joka kerta, koska seksi tuntuu hyvältä muutenkin.

  2. Äiti 74

   Niin ja vastaus kysymykseen, haluaisin seksiä vaikka joka päivä, mutta 1 kerta viikossa on ihan ehdoton vähimmäis vaatimus. Elämäntilanne ei vaan aina salli harrastaa seksiä just silloin ja niin paljon, kun haluaa (lapset). Yleensä meillä on seksiä 2-4 kertaa viikossa.

  Vastaa